Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nylig diagnotisert med angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nylig diagnotisert med angst

mai 2 2017 - 12:38
Hei.. Er en mann på snart 23 år, og har nylig blitt diagnotisert med angst...
Jeg greie bare ikke skjønne hvordan alle disse symptomene kan være angst, fordi det føles ut som om at det er så mye mer enn bare angst, jeg går rundt og er mye svimmel, kjenner kroppen spenne seg, og er mye sliten på grunn av dette.. Tenker veldig mye på hva som er galt med meg, og tror ofte jeg har en form for kreft..
I dag fikk jeg noe som var veldig uventet... Det føltes ut som om at magen min ble kjempe oppblåst, noe som medførte at det var vanskelig å puste med magen, og jeg puster som regel bare med magen, akkurat da følte jeg at nå kommer det til å gå galt, men sitter jo enda her.. Noen andre med lignende erfaringer? Greier fint å puste når jeg sitter, men strammer seg litt til når jeg reiser meg igjen...
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 2 2017 - 13:19
hei. :)
kjenner meg veldig igjen i det du skriver. i tillegg sliter jed høy uregelmessig puls til tider, tungpust og diverse andre ting. Jeg forstår heller ikke at dette kan være angst... men legen påstår det. vi er ikke enige på det legekontoret for å si det slik.
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 2 2017 - 13:53
Det som ofte går igjen hos meg er jo den svimmelheta og skjelvinga i kroppen, blir så ekstremt utslitt av at musklene strammer seg hele tiden!
Jeg merker det veldig godt i hjemmet at dette går utover både meg og samboer, ettersom det er et barn i huset, og jeg har rett og slett ikke overskudd til å være aktiv..
Er jo 3-6 mnd ventetid hos psykolog i tillegg, men jeg skjønner bare ikke hvordan angst kan dra med seg så mye drit.. uff
Avatar

Smurfen2016

mai 2 2017 - 20:25
Har sendt deg pm!:-)
Avatar

hei

mai 2 2017 - 23:25
Hei juli2007, 3-6 måneder ventetid hos psykolog høres mye ut. Bor du et sted med lav psykolog-tetthet, eller mener du nå bare offentlige (gratis) tilbud?

Du har kanskje ikke økonomien til å betale for private tjenester, men hvis du har det, anbefaler jeg at du bruker det. Mens du venter på det offentlige, altså.

Det er viktig at du også får sjekket de ulike andre symptomene dine. Det kan godt være at alt sammen er angst-relatert (hva vet jeg? jeg er ikke utdannet innenfor felt som gjør at jeg kan bedømme det), men samtidig så høres det jo rart ut at du har Så mange fysiske reaksjoner.

Lykke til!
Avatar

oslo1978

mai 2 2017 - 23:42
Hei, følte det var viktig å svare på svaret ditt, ettersom jeg blir relativt nervøs når jeg får høre ting jeg absolutt ikke vil høre i den situasjonen jeg er i :p
Har vært inne med veldig lavt D-vitamin nivåer, og folsyre, og går nå på reseptbehandling via dem.
Når jeg mener Symptomer så går det vel sikkert mest i den "svimmelheta" og at skuldrene, nakken og beina strammer seg veldig opp gjennom dagen, noe som får meg til å føle meg veldig nervøs.. Har tatt blodprøver for det meste som går, og alt har sett normalt ut. Har ikke vært hos noe spesifikt, men flere av legene er 100% sikker på at det ikke er noe alvorlig galt med meg.. Men tanken er skremmende uansett :\
Hjertebanken kommer jo også, men har jo fått med meg at alt dette er veldig normalt for noen med Helseangst, eller hvilken form for angst jeg nå har... Kroppen lager sine egne symptomer, har jeg jo fått med meg..

Avatar

Oslo1978

mai 3 2017 - 00:08
Beklager igjen, bare for å liksom gjøre meg selv trygg, så sender jeg med dette, som er fra psykologer selv..

Angst kan også påvirke glattmuskulaturen vår, muskler vi ikke bevisst kan kontrollere. Ofte angriper angsten de indre organene våre, spesielt i magen, og manifesterer seg som forstoppelse, diarre og løs mage, oppblåst mage, luft i magen, eller «sommerfugler» i magen.
Mye av dette sliter jeg med..
Avatar

juli2007

mai 3 2017 - 00:17
Ahh, da er jeg med. Ja, angst påvirker vel kroppen også, det innser jeg når jeg tenker etter litt. Både kroppen og sinnet påvirker hverandre. Det er derfor det er så viktig å ta vare på kroppen vår om vi vil få det bedre mentalt.

Angsten for at det er noe galt med deg er kanskje en del av angsten ja, det er litt som de som er så redd for bakterier i luften / overalt rundt seg at de må vaske hendene 50 ganger om dagen. Jeg er glad det ikke er meg, jeg hadde blitt gal av å være så redd for å få bakterier på avveie.

Høres ut som du trenger hjelp til å bli kvitt den angsten ja. Som sagt: Jeg ser ikke noe poeng å vente 3-6 måneder. Det er jo DITT liv det er snakk om her :) Good løck!
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 3 2017 - 13:16
Men det jeg lurer veldig på, er om det er uvanlig at noen av symptomene er tilstedet hele tiden...?
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 3 2017 - 13:55
Hei, har hatt samme symptomer i 14 mnd nå!! Hver eneste dag! Konstante muskelspenninger!! Så ja det er mulig..
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 3 2017 - 22:09
Hei, jeg hadde alvorlig d-vitaminmangel, og jeg ble veldig slapp, svimmel osv... fulgte med mye drit når jeg hadde det.. følte angsten ble mye bedre nå som jeg har fått opp ninvåene litt igjen...
Avatar

Re: Nylig diagnotisert med angst

mai 3 2017 - 22:38
Hadde det jeg også, vanvittig lavt, har ikke sjekket på lenge!' Mulig det henger sammen! Tanker å stress gjør vel det meste av spenninger tipper jeg! Men blir voldsomt sliten å lei av det
Avatar

Nylig symptom

mai 7 2017 - 18:44
Hei, starter opp den tråden her igjen ettersom jeg opplever en brennende følelse på forskjellige plasser i huden. Bare små punkt på kroppen. Jeg kjenner det ikke når jeg tar på området, Mn er bare passivt der... er det noen sjeler som kjenner seg igjen? Har for tiden fått for meg at jeg har MS, og er relativt redd pga dette...
Hadde vært fantastisk å vite at man evt ikke er alene om den følelsen her, ettersom det ikke er nevnt noen andre plasser...
Fant en amerikansk nettside som virka veldig god ut, men jeg er jo litt skeptisk av meg selv.. Men der hadde dem visstnok en hel side for forskjellige ting man føler på. Anbefaler å sjekke dette ut.

http://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms.shtml - Vet ikke hvor troverdig dt er, men jeg ble mye mer rolig av å se at burning skin sto på den lista :P
Til forsiden