Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen Snekkere hær som kan dele erfaringer ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen Snekkere hær som kan dele erfaringer ?

feb 26 2017 - 21:02
Hei.
Ny her å jobber som snekker, for ca 4 år siden startert karusellen med dårlig form, legeturer, rønken, fyseoterapi, bytte lege å bytte lege, ingen ting feil. Etter ca 2.5 år ble det konstatert angst/dep. Har fått hjelp siden da av psykolog å psykomotorisk fyseoterapi å dette har hjelpet meg masse. Men sliter med jobben, Jobber ute på større bygg å føler jobben er blitt for tung, Sliten hele tiden å ikke noe livsgnist.

Noen som har erfaringer å dele? Blir det bedre eller må jeg bytte jobb?

Avatar

Hei

feb 26 2017 - 21:07
Driv anleggsbransjen selv, å sliter masse med angst! Hvilke symptomer har du?
Avatar

Re: Noen Snekkere hær som kan dele erfaringer ?

mars 1 2017 - 19:46
Hei igjen. Beklager seint svar.

Akkurat for tiden er plages jeg med endel hodepine, indre skjelving å helt tom for energi.
Kommer på jobb sliten. Sliter meg igjennom dagen å drar hjem på sofaen. Sover mye men får ikke opp energien desverre. Å da kommer di negative tankene, som igjen fører til at jeg lurer på om jeg må bytte jobb. Jobber for det meste på storbygg å fasade. Så dagen går i bindingsverk, g.u. fasadeplater osv. Mye tung jobb. Så litt ivirg på å høre fra andre om det er håp...

Avatar

Re: Noen Snekkere hær som kan dele erfaringer ?

mars 1 2017 - 20:29
Hei igjen! Dette høres mer ut som dep en angst for meg! Har hatt lange slike perioder tidligere jeg også. Mistrives du på jobb? Møkk lei elr andre ting på jobb? Hvordan er det hjemme? Summen hos meg ga med hinsides mye symptomer å angstanfall tidliger!
Har tanken slått deg at du har møtt veggen?
Avatar

Re: Noen Snekkere hær som kan dele erfaringer ?

mars 3 2017 - 15:53
Hei igjen. Skjønner det er vanskelig å forstå meg uten mere bakgrunnshistorie.

Mitt "mareritt" startet i 2012. Hadde jobben endel overtid i 2011 men det stoppet i oktober 11. Så i august 2012 startet det, Fikk voldsom hodepine å ble slapp osv, Funket ikke å var hjemme 2-3 dager fra jobb, klarte å jobbe 1-2 uker før der var påan igjen. Sånn gikk det en periode. Gikk til legen å klaget å di tok noen blodprøver osv. Alt ok. Holde på sånn en stund, jobb, hjemme lege osv å di fant ikke ut av det. Stadig voldsom hodepine. Etter en stund fikk jeg nok å sa di fikk henvise meg videre til sykehuset, Etter 3 mnd fikk jeg time. Inn til legen å forklarte situasjon. Da fikk jeg bare beskjed om at hodepine var noe alle hadde å var ikke farlig. Det måtte jeg forstå. Fikk en link på internett det jeg kunne lese om 2 typer hodepine. (Er det mulig!!).

Ut på gata igjen. Ikke noen svar, like dårlig å fortvilt. Fant ut at jeg skulle bytte lege å fant en som er kjent for å sende folk videre om han sitter fast. Fikk med Journalen men det hjelp ikke. Di ville ta alle prøver på nytt. Alt ok. Sent til Ct rønken av hode å nakke osv, alt ok.

Formen ble ikke noe bedre å ble sykemelt noen mnd i strekk, Han hadde ikke noe å komme med..mens jeg undersøkte alt av muligheter, fyeoterapi, osteopat, osv, Ingen ting hjalp.
Det ble dårlig stemning på jobben da jeg var mye borte, Di mente jeg ikke hadde noe i jobben å gjøre. Di prøvde å presse meg over til nav, Så det ble en kamp for å overleve. Ha jobb å få inn penger. Nå har det straks gått 2 år å jeg bytter lege igjen.

Damelege denne gangen for å prøve noe nytt. Inn dit å fortalte situasjon på nytt, hele regla. Hun sa vi måtte ta noen prøve å lurte på om jeg hadde atsma? Ikke som jeg vet noe om sa jeg. Da måtte jeg ta en pustprøve. Tok prøven å dro hjem. Akkurat kommet inn døra ringer legen. Pusteprøven hva veldig lav så jeg måtte komme å ta den på nytt. Fikk astmamedisin å ventet 20min å tok ny prøve. Betydelig bedring. Jeg hadde astma. Tengte JES, endelig noe. Jeg hadde da ca 50 % lungekapasitet av det en i min alder å vekt burde ha. Ikke så rart med hodepine osv da.
Fikk medisin å ble helt superform. Helt himmelsk. Fikk masse energi å dagen hva endelig levelig.

Etter ca 2 uker kjente jeg noe rart i kroppen. Datt ned et hakk i energi på en måte. Kjenta meg rar i kroppen. Tengte at det går sikkert over. Det gjorde det ikke. Vær dag jeg våknet var formen litt dårligere. Bestemte meg for å ringe legen på uke 3 (mandag). Fikk time torsdag å tengte det går sikkert bra, Tirsdag på jobb i 9kaffen ble jeg pluttselig veldig dårlig. Varm, rar, svimmel, Kom som lyn fra blå himmel. Klarte ikke røre meg. alt gikk rundt, høy puls osv. Fikk hjelp å ambulanse ble ring til. Inn på legevakta å kobbla på ekg å masse greier. Alt ok så da sto jeg utenfor døra igjen etter 30min. Påan igjen :(((

Neste dag turte jeg ikke å spise å da gikk det bra. Ble ikke dårlig.
Dagen etterpå tengte jeg at det var sikkert ingenting så jeg tengte da spiser jeg igjen. ikke spist første skiva før jeg ble svimmel igjen. Panikk men ringte ikke ambulanse. Bare for hjem.
Etter dette ble jeg redd for å være dær i pausene så jeg gikk meg en tur istede. Var stadig til legen men alt var ok så ingen hjelp dær. Ble stadig mere fortvilt. Mere press fra jobben om å komme meg til nav. Så for meg at vi mistet leiligheten osv så var tunge dager.

Gikk sånn fra juni å ut mot jul. Tengte til slutt at dette måtte være noe psykologmat så jeg bestilte en time. Fikk ikke noe henvisning så betalte selv. 1 time gikk fort, Snakket om problemet. Ho sa jeg unngikk situasjoner jeg er redd for å foreslo at jeg ender holdning. Start i det små. Neste time sa jeg at jeg hadde snudd om på masse å hun var veldig fornøyd med framskittet. Hun mente på jeg var så flink at jeg ikke trengte komme tilbake. Samme dag tengte jeg at jeg ville dra i campingvognen på fjellet (noe jeg har unngått) til helgen. Fredag kommer å formen er bra. Jobber på å kjenner mg klar til fjellet. Men sia formen er bra overdriver jeg å bruker for mye energi. Så kjenner meg litt rar men skulle til fjellet. Kjører etter jobb. Etter en times kjøring kjenner jeg meg urolig. pluttselig kjenner jeg pulsen stige, jeg blir varm å kjenner noe som skjer i hode. Kjenner en "puls" som går nedover armen å jeg "mister" følelsen i armen. Kan bevege den men kjenner den er litt doven bort. Får stoppet biln å tar en pause. Turte ikke si hva som skjer til samboern da hun ikke skal få panikk. Hun kjører vidre å vi kommer oss til vogna. Alt "flyter" jeg er nervøs å tenker det værste. Legger meg tidlig å sover. Opp neste morgen å samme styret. Alt flyter å vi finner ut vi må dra hjem. Legen mandag å hun kan ikke finne noe. Henvisning til osteopat for å sjekke om noen nerver ligger i klem. Alt ok. Da er det straks jul å vi skal til svigers. Tar fri på jobb å er klar til ferie. Ligger hjemme i sofaen å kjenner formen blir rar igjen. Skulle gå på do men ramler om på gulvet. Svimmel å full pakke. Samboern kjører meg til legevakta. Ekg osv igjen. Alt ok. Neste dag skal vi til svigers. 60 mil kjøretur. Er lei å dårlig etter bare 5 min. Dagen går å vi kommer fram men jeg er dårlig. Kjenner ikke at jeg kan glede meg over noe. Vil bare være ifred. Prøvde å gå ut noen turer men gikk ikke. kom meg ingenplass før jeg ble rar. Lå da i sengen å bare skreik. livet virket helt håpløst. Hva er vitsen? Skal jeg dø nå? Det føles sånn.

Etter å ha googlet symptomer kom jeg over denne siden. Fant en tråd med samling med symptomer man får med angst. Kunne huke av på neste alle. Jeg skal ikke dø...det er bare angst, Husket at jeg ble lettet. Endelig noe svar. Når jeg kom hjem dro jeg til legen å fikk henvisning til psykolog. Det var ei som skulle starte opp i januar så jeg kunne få raskt time. Gikk å ventet på time men det kom ikke. Ringte i februar. Enda god del i venteliste. skulle få beskjed. Ringte i mars. Samme. Blei fortvilt igjen. Helvette på jobb med møter osv. Tia gikk å fikk ikke time før i august!. Ting gikk da opp for meg. Angst, panikkangst. Unngåelse av situasjoner osv. Kampen startet om å komme seg tilbake. Nå er det 2 år siden jeg klarte å stoppe et anfall. Tøffe dager meg klarer å holde panikken i sjakk Men sitter igjen som utslitt, 0 energi osv.


Å når det går dårlig får jeg negative tanker. Hva nå? kan jeg klare å beholde jobben? osv
Psykologen mener jeg ikke har truffet veggen men at 2 år med astma førte til angst/dep.


Mye lesing men kanskje lettere å forstå mitt ståsted nå.
Til forsiden