Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Muntlig eksamen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Muntlig eksamen

feb 23 2017 - 21:59
Går nå siste året på ungdomsskolen. I løpet av disse 3 årene har jeg ikke hatt en eneste presentasjon at all. Har alltid sluppet unna, sneket meg vekk eller dratt ut tiden på et vis for å slippe.

Dessverre er muntlig eksamen på vei, og jeg har null ide hvordan jeg skal håndtere dette. Har hat skikkelig problemer med sosial angst, er mye bedre nå men fortsatt masse pnroblemer. Er så sinnsykt sta og jeg griner på 123, vil ikke stå der foran lærerne å grine. Noen måte jeg kan håndtere dette på uten å få skikkelig breakdown?
Avatar

Re: Muntlig eksamen

feb 24 2017 - 11:25
hei :-)
jeg ville snakket med lærer...
Kanskje det hjelper din situasjon om lærer og sensor vet hva du sliter med?
husk at det er mange som sliter med fremføring og slile ting, det er ingen grunn til å skamme deg over det.
Vær ærlig til læreren din, fortell at dette er avært vanskelig for deg. Det er kanskje ikke mye de kan tilrettelegge når det kommer til muntlig eksamen, sånn rent praktisk, men fordi du har slik angst kan det hjelpe veldig at de to som skal være i samme rom som deg er klar over situasjonen.
:-)
Avatar

Hei

feb 25 2017 - 13:25
Jeg slet også med dette da jeg gikk på ungdomsskolen og vgs., men jeg kan trøste deg med at det er noe helt annet å fremføre foran to lærere enn en hel klasse. Det føles mye mer sikrere og roligere med kun lærerne tilstede, og en lærer kommer aldri til å fnise eller le under en elevfremføring.

Avatar

Føler den..

feb 26 2017 - 00:58
Jeg kjenner meg igjen, bortsett fra at jeg ikke har så stor grad av sosial angst men hver eneste gang vi skulle ha fremføring på skolen ble jeg helt ødelagt. Klarte ikke spise den dagen eller sove natta før, prøvde å snike meg unna, droppet å lage presentasjon osv, men det endte alltid opp med at jeg måtte gjøre det en annen dag. Måtte dessuten alltid presentere foran hele klassen, kunne aldri foran bare læreren.. Det var helt forferdelig så jeg kan se hvordan du har det. Men det beste er nok å snakke med læreren på forhånd. Du kan eventuelt skrive en lapp og si at du trenger hjelp og at du ønsker at han/hun kan ta kontakt med deg for en prat.

Jeg husker jeg holdt på å kaste opp før jeg skulle inn, men det gikk jo så bra! Det er kun 2 voksne personer der som også vet at folk er kjempe nervøse. Aldri i verden om de kommer til å si noe, le av deg eller gi deg blikk. Det kan jeg love deg! Jeg jobbet sånn middels for å få til en god oppgave, deretter var neste mål bare å klare å gjennomføre det for å bestå. Klarer du det tror du? Ha som mål å kun gjennomføre det, drit i karakteren du får. Jeg heier på deg.
Hvis du vil prate er det bare å sende meg en melding så stiller jeg gjerne opp så godt jeg kan :)
Avatar

Re: Muntlig eksamen

feb 27 2017 - 18:17
Husker jeh fikk fransk muntlig.. jeg var overbevist på at jeg kom til å få 1..
Etter 3 år med fransk kunne jeg si hva jeg het og "jeg elsker deg" alle var nervøse og gråt fordi de fikk en 3'er men jeg tok på Meg hæler og gikk inn men lave forventninger og fikk 2'er
Jeg snakket om sko i min oppgave

Prøv å kombinere noe du elsker med oppgaven.. det hjelper mye, og null manus hjelper også på karakteren selv om du ender opp med å si Eh veldig mye..
prøv også å tenk på hvor godt det kommer til å føles etter du har tatt muntlig eksamen
Det er en sykt god følelse

Ønsker deg lykke til med eksamene :)
Til forsiden