Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

mars 22 2017 - 19:31
Er det mulig å bli kvitt angst som har vart store deler av livet? Er 43 år nå og sliter ennå.
Avatar

Re: Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

mars 22 2017 - 20:18
Hva slags angst dreier dette seg om?
Avatar

Mye forskjellig

mars 23 2017 - 16:32
I journalen står det blandet angst. Men tror kanskje det er mer generalisert angst. Redd for symptomer på kroppen, at jeg skal besvime, bli invalid. Har mye muskelspenninger. + angst for angsten. Har en sånn merkelig opplevelse av at jeg ikke finner rotfestet.

Forresten, jeg trykket varsle på deg, fordi jeg trodde det mente at du ble varslet om at jeg svarte. Beklager den.
Avatar

Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

mars 23 2017 - 18:36
Fokuser mer på å lære om angsten og dens symptomer, så vil du slippe mye av angsten for angsten. Kunnskap gjør deg tryggere.

Du trenger også å akspetere angsten som en nyttig mekanisme. Den er helt på trynet nå, men det betyr ikke at den er unyttig permanent. Om du vil bli kvitt den så blir det bare sterkere.

Så ja, du kan helt klart bli veldig mye bedre slik at du kan fungere. Det er håpløst å få til noe som helst når man strever med panikkangst og det hele forsterkes hver gang det kommer symptomer.

Usikker på hvor lang tid det tok for min egen del. Vi snakker nok et par år her. Jeg leste alt jeg kom over og tenkte veldig mye for å lære hva som var hva og bli bedre kjent med kroppen. Det har hjulpet mye.

Får fortsatt angst, men ikke denne panikken lenger, fordi jeg kjenner mer igjen hva som skjer og hvorfor.
Avatar

Re: Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

mars 28 2017 - 16:39
Man kan ikke bli kvitt angsten for godt, men man kan lære å leve med den.
Avatar

Ja, det er mulig

mars 29 2017 - 19:56
Det er absolutt mulig. Jeg hadde angst i over 10 år men har klart å bli kvitt den og leve et 100% normalt liv.
Hvis jeg klarte dette så er det mulig for hvem som helst å klare det. Jeg hadde så mye angst at jeg knapt nok klarte å dra på butikken og handle. Hadde angst for å dø, besvime, kortpustethet og alt det der.

Det som hjalp meg mye var å lese bøker om hva angst egentlig er (kan gi deg tips her hvis du er interessert), og på den måten lære mer om meg selv og hvilke prossesser som gjør at man får alle disse merkelige symptomene. Det neste steget var å endre måten man tenker på, dvs prøve å ikke være redd for å besvime, få panikk osv. Etter det må man prøve å utfordre seg selv, komme seg ut av komfortsonen og gjøre ting som man tror man ikke kan gjøre pga angsten. Hvis man klarer å mestre disse tingene er det et stort steg i riktig retning.

Dette kommer altså fra en person som hadde angst i over 10 år og som knapt kom seg ut av soverommet til å klare å fly alene fra Oslo til USA. Legg meg gjerne til som venn hvis du trenger noen å snakke med. Hvis jeg klarte å komme meg ut av dette her så kan du klare det også.
Avatar

Re: Mulig å bli kvitt angst som har vart nesten hele livet?

mars 30 2017 - 16:05
Ja, det er mulig! :) Kanskje forteller angsten din deg noe? Er det noe i livet ditt som ikke fungerer for deg, og som du kanskje kan ta en nærmere titt på?
Til forsiden