Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min angst - noen innspill?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min angst - noen innspill?

feb 29 2016 - 19:42
Hei!

Jeg er relativt "ny" med denne angsten, har hatt den i ca. 6 mnd.
Den kontrollerer hverdagen min veldig, spesielt i form av svimmelhet, utmattethet, tung pust og hjertebank.
Jeg vurderer nå medisiner, men aner ikke om det kan virke.
Dere som tar medisiner, har det hjulpet dere?
Avatar

Re: Min angst - noen innspill?

feb 29 2016 - 21:03
For min del: Det korte svaret er ja. Det er ikke en "pille for alt det ille" - men det er god krykke som du kan bruke mens du får samtaleterapi i en eller annen form eller farge. Jeg leser utrolig mye negativt om medisiner på dette forumet, alt fra statsfinansiert dop til langtidsvirkninger. Det verste av alt er at jeg var utrolig stor motstander av disse typer medisiner selv, men jeg hadde ingen valg og jeg tror det er mange i min båt - og for min del ble det dag og natt. Jobb eller ikke jobb. Sosial eller ikke sosial. Liv eller ikke liv.

Men resten av jobben må du gjøre selv. Bli kjent med angsten, godta angsten, snakke høyt om den osv.
Avatar

Re: Min angst - noen innspill?

feb 29 2016 - 21:17
Min ide om å mestre angst på best mulig måte er å presse seg til det man frykter mest, generelt gjøre ting aktivt for å endre måten man tenker på, det er ingen quickfix men du blir bedre på sikt.
Medisiner kan være en bitte liten brannslukker, men langt ifra noen løsning.
Avatar

Re: Min angst - noen innspill?

mars 14 2017 - 22:34
Jeg deler 'generation' sitt syn. Selv om jeg i utgangspunktet hater at jeg må ta (er avhengig av) medisiner for å fungere som et "normalt menneske", så er jeg utrolig glad for at slike medisiner finnes.

Da panikkangsten slo til i 20-årene, så var den utrolig hemmende, men pga. medisiner så kom jeg meg tilbake til jobb i løpet av 3 uker, og har levd et ganske så normalt liv siden. Jeg er ganske så sikker på at jeg hadde vært uføretrygdet nå dersom det ikke var for medisinene. I stedet har jeg fungert fint i full jobb.

Jeg bruker en veldig lav dose rivotril (benzodiazepin) og klarer å holde angsten under kontroll med det. Hvis jeg glemmer å ta den angstdempende medisinen noen dager, så kjenner jeg angsten kommer tilbake (en blanding av angst og withdrawal er det nok). Selvfølgelig er det ikke ideelt å bruke medisiner (og da spesielt ikke benzoer) over lang tid, men jeg mener (og støttes av mine leger) at det er det beste for min situasjon.

Så er det selvfølgelig massevis av skrekkhistorier på nett om toleranse (behov for høyere og høyere dose for at medisinen skal ha samme effekt over tid) og avhengighet (veldig vanskelig å slutte med medisinen). Jeg tror dette er veldig individuelt. Man skal også huske på at de som har god erfaring med medisiner vanligvis skriver mindre i forum på nettet enn de som har opplevd veldig negative ting. Derfor får man et skjevt bilde ved å lese forum.

Det jeg prøver å si er at medisiner bør fortrinnsvis være et midlertidig verktøy, men dersom man har behov for langtidsbruk, så trenger ikke det å være så ille. Men det er viktig med jevnlig oppfølging av lege eller psykiater, og for all del ikke endre doser uten å konsultere lege på forhånd.

Jakob
Til forsiden