Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kontrollbehov?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kontrollbehov?

nov 20 2017 - 13:29
Jeg vet ikke om dette er rette stedet å legge ut dette da jeg ikke vet helt hva kontrollbehovet kommer av. Men jeg lurte på om det er flere som sliter med dette?

Psykologen mener jeg har generalisert angst. Og For noen år siden slet jeg med spiseforstyrrelser og hadde ekstremt kontrollbehov når det kom til mat. Det gikk over til å bli overopptatt av skolen og skrive sammendrag i alle fagene for å føle kontroll på skolearbeidet. Jeg satt da på lesesalen fra 8 - 23 hver dag i en lang periode. Da sommer kom gikk det over til å jobbe. Jeg jobbet alt jeg klarte og jobbet 250 timer overtid på 3 måneder. Nå har kontrollbehovet flyttet seg over til penger. Jeg kjøper aldri mer enn jeg trenger. Og sparer penger der jeg kan spare, for eksempel på mat. Jeg bruker maks 500 kroner på mat i måneden, noe som fører til et veldig ensformig kosthold (spiser det samme hver dag), endret mobilabonnementet til det billigste man kan få, sniker på toget for å kunne slippe og skrive ned de 40 kronene inn i regnskaper mitt osv. Det blir liksom helt ekstremt. Jeg får fryktelig dårlig samvittighet bare jeg hadde kjøpt én brus på en måned fordi det er så bortkastede penger.

Er det noen andre som har erfaringer med det å føle et så sterkt behov for å ha kontroll over noe? Jeg vet ikke hva dette e, hva det kommer av eller om det kan være knyttet til angsten
Avatar

Re: Kontrollbehov?

nov 22 2017 - 02:54
Har kontrollbehov jeg også :o men hos meg litt mer generelt, litt på hvert enkelt «tema» i livet mitt.. i skrivende stund ligger jeg nå våken fordi jeg er LIVEEDD for å forsove meg, for om jeg forsover meg så har jeg ikke kontroll, selvom jeg ikke bli forsinket så føler jeg det slik.

Jeg må ha kontroll på avtaler, om noen bryter en avtale med meg blir jeg helt koko!! Og jeg bruker lang tid på å innhente meg etter brudd på avtaler. Jeg kan også reagere med sinne, tristhet og frustrasjon.

Jeg må ha kontroll på huset, det må være rent og ryddig, ikke lett med to barn i hus.. kan ikke legge meg på kvelden om det er rotete..

Jeg er også redd for å miste kontrollen, eller at ungene skal se at jeg «mister kontroll» for da er jeg liksom ikke voksen lenger.. om det høres logisk ut? :P

Så ja, du er ikke alene <3
Til forsiden