Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jobbsøking og verdiløshet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jobbsøking og verdiløshet

nov 22 2017 - 09:35
Jeg føler at jeg sitter fast. Jeg føler at ingen arbeidsgiver kommer til å gi meg en sjanse. Jeg har vært i jobbintervjuer, hvor jeg prøver å vise høflighet, interesse og ærlighet, men hver gang føler jeg at jeg bare virker rar eller for desperat. Det føles ut som om de ser hvor lite jeg tror på meg selv og tenker at det er fordi jeg ikke er verdt noenting, ikke har noe å bidra med. Det føles ut som om verden ikke har plass til meg. Det føles ut som om alle potensielle arbeidsgivere misliker meg, og jeg vet ikke om det er en irrasjonell frykt som får meg til å tolke intervjuer på den måten, eller om jeg faktisk leser dem riktig. Jeg føler at jeg burde drepe meg selv istedenfor å ta opp plass, men fortsetter å leve fordi jeg tror at dette er det eneste livet jeg har, og jeg har ikke lyst til å kaste det bort, uansett hvor verdiløs jeg føler meg akkurat nå.

Jeg lurer på om det er en ond selvoppfyllende profeti hvor frykten for å bli mislikt fører til følelsen av at alle misliker meg, som fører til at jeg oppfører meg som om alle misliker meg, som fører til at de faktisk begynner å mislike meg. Eller så projiserer jeg min egen selvforakt på andre mennesker og tror det kommer fra dem, jeg vet ikke. Jeg hater uansett å føle meg sånn, skulle ønske jeg bare kunne finne en fulltidsjobb og komme meg videre meg livet mitt. Jeg er til og med redd for hvordan folk på forumet kommer til å reagere på dette.

TL;DR: Har angst i forhold til jobbsøking og føler meg verdiløs.
Avatar

Re: Jobbsøking og verdiløshet

des 10 2017 - 11:25
Hei, vet ikke hvor lenge du har prøvd, eller hva slags type jobber du søker, men det trenger absolutt ikke å være noe galt med deg selv om du ikke får jobben! De fleste steder kaller inn en del folk til intervjuer, så de fleste får avslag. Det at du kommer til intervjuer er i seg selv en seier, med tanke på at de fleste stillinger har mange søkere.

Vet det er vanskelig å tenke positivt når man får mye nei. Var arbeidsledig i over ett år, og depresjonen og angsten forverret seg. Men tror det hjelper å se på hver intervjusituasjon og søknad som en seier i seg selv, og som en mindre søknad igjen til du får en jobb.
Til forsiden