Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jobb til ei med sosial angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jobb til ei med sosial angst

okt 30 2017 - 18:14
Hei!
Jeg er en jente på 22 år som aldri har hatt jobb (unntatt en liten kontorjobb i 2012) pga jeg har slitt/sliter veldig med sosial angst og depresjon. Har hatt nok med å fokusere på skole og få behandling, men nå er jeg lei av å være hjemme og ønsker meg en jobb. I alle disse årene har jeg hatt lyst til å jobbe men har ikke klart.. Det som er problemet er at jeg ikke tør å gå på jobbintervju pga den sosiale angsten og jeg syns også det er flaut å måtte fortelle at jeg aldri har hatt jobb. Tviler på at jeg kommer til å få jobb når jeg er 22 år og aldri har jobbet. Har ikke lyst til å ha en jobb der jeg må eksponeres for masse mennesker hver dag (feks butikk). Er det noen her med sosial angst og hva jobber dere med? Er det tilfeldigvis noen her som søker ansatte eller vet om noen som søker ansatte? Har veldig lyst på jobb!
Avatar

Hei

nov 2 2017 - 12:51
Jeg har sosial angst og kjenner flere som har det og som fungerer greit/ bra i jobb.

Å jobbe i butikk, resepsjon og lignende er nok helt uaktuelt ja, for de fleste med kraftig sosialangst. Min erfaring derimot, er at det ikke er til hinder hvis man ønsker å jobbe med mennesker, snarere tvert i mot, tror mange kan trives med det. Jeg innrømmer at selv om det kan fungere helt fint og i alle fall etter at man har vært i jobb en stund og er rutinert og erfaren, i starten så må man nok streve mer enn mange for å komme seg igjennom alle utfordringene.
Det er også mange andre jobber som kan passe godt og der man jobber mer selvstendig avhengig av utdannelse, hvis man ikke ønsker å jobbe med mennesker.

Jeg tenker at når det gjelder alderen din, så tror jeg absolutt ikke at det er til noe hinder. Dette har jeg et annet perspektiv på som er godt oppe i 40- årene. Det tok tid før jeg kom meg inn i yrkeslivet også og jeg var eldre enn deg, tok utdannelse riktignok, men jeg har også "huller" i CVn min fra jeg var i 20- årene, men jeg fikk meg en jobb om enn ikke drømmejobben, men det gjelder nok for mange andre også. Jeg kjenner også til flere andre som av forskjellige grunner har "huller" i CVn og som har fått seg jobb og 22 år er veldig ungt sånn jeg ser det. Så min erfaring er iallfall at dette ikke er noe hinder hvis du f eks ønsker å jobbe med mennesker siden der er det flere jobber å velge i enn i mange andre yrker.

Jeg fikk min første jobb ved å ringe og høre om de hadde noe ledig jobb til meg faktisk, måtte "manne" meg skikkelig opp, hadde skrevet ned det jeg skulle si og leste det opp med skjelven stemme. Jeg tror ikke alle arbeidsgivere ser på det som noe negativt at man er "sjenert", siden mange sjenerte er empatiske og samvittighetsfulle.

Tvi tvi med å finne deg en jobb.
Til forsiden