Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg vet ikke helt hva jeg spør om

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg vet ikke helt hva jeg spør om

sep 5 2017 - 11:09
Hei, jeg har alltid vært en svært utadvent type, men sjenert med nye folk. Jeg valgte å ta utdanning til å jobbe i barnehage. Jeg har jobbet i barnehage i over 10 år. For et år siden opplevde jeg noe traumatisk som hendte med meg, etter det har jeg ikke helt klart å være meg selv slik jeg kjenner. Etter som tiden går har det blit mer og mer fravær pga smerter i kroppen, i musklene. Jeg har gått til behandling her og der, og aller sier det er psykisk relatert. Det vil si at jeg spenner musklene så intenst at det gjør utrolig vondt og jeg er i konstant spenn. De siste mnd har jeg kjent mer og mer på angstlignende symptomer. Jeg er sykemeldt nå, for bare tanken på å være på jobb, får meg til å svette og pulsen øker. Jeg vet ikke helt hvorfor det plutselig ble så ille, men jeg sliter med å komme meg ut døren. Klarte å stå tidelig opp i går og gå ut, men når klokken bikket mot 8 måtte jeg bare komme meg hjem , det var for mange folk i byen. Jeg kjenner at jeg ikke klarer å utføre min jobb i bhg og har kontaktet NAV for å få hjelp til å kanskje bytte yrke. Jeg vet jo at angsten er noe jeg kan bli kvitt, men ser en statistikk på at den stadig vender tilbake og det resulterer i mye fravær, da tenker jeg en jobb som ikke omhandler 36 barn, 11 kolegaer og foreldre til de 36 barna, kan gjøre det litt lettere å komme på jobb med sosial angst-symptomer.

Er det noen her som har erfaring med å måtte bytte jobb? Eller plutselig bli totalt forandret i psyken? Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre...
Avatar

Hei

sep 5 2017 - 12:48
På NAV kan de sikkert hjelpe deg med å finne en annen jobb eller eventuelt attføring, da vil du kunne omskolere deg hvis det ikke er noen annen jobb du kan gjøre med den angsten og utdannelsen du har nå. Men dette visst du kanskje, at du mer er ute etter å høre om andres erfaringer.
Avatar

Heia

sep 5 2017 - 16:42
Jeg vet ikke helt om jeg svarer riktig på det du spør om, men jeg har, etter at jeg ble diagnosert med angst, merket en markant endring i hvordan jeg har det på jobb.
Jeg har arbeidet i butikk de siste 6 årene mens jeg har studert og har trivdes ganske bra. Jeg er ikke noen "peoples person", men har trivdes med å kunne gi god service. Alltid godt humør og kundene har alltid blitt møtt av et smil.

Nå hater jeg jobben min. Jeg tok ut permisjon et par måneder fordi jeg håpte at et skifte i miljø ville gjøre meg godt, og da jeg kom tilbake så hadde jeg det fint i to dager, før jeg ble irritabel, utålmodig og kort. Ikke akkurat ideelt for det som faller under kundeservice..
Jeg blir irritert bare kunder spør meg om noe, og desto mer irritert hvis de begår feil (som at de krever 50% på en ryggsekk, fordi de henger ved siden av et tilbudspodiet hvor varene er satt ned <opptil> 50%) og jeg må korrigere det. Dette har jeg aldri før hatt noe problem med å håndtere med et smil, men nå så ønsker jeg alle og enhver som kommer innom lukt til helvete - men jeg prøver fremdeles veldig hardt å ikke la det vise. Og det sliter meg ut. Samtidig som jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke kan være på topp og representere butikken slik jeg egentlig ønsker.

Jeg prøver veldig hardt å få byttet jobb nå til noe mer teoretisk som ikke krever kundebehandling, og i mellomtiden prøver jeg å la være å slå i hjel noen av de mer kranglevorne kundene med en stiftemaskin.

Jeg føler virkelig med deg. Dette er jo det du er utdannet til å jobbe med, og det kan virkelig ikke være lett når du ikke lenger føler du klarer å håndtere arbeidsplassen. Håper NAV kan være til hjelp, og jeg ønsker deg lykke til videre!
Til forsiden