Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hypokondri

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hypokondri

april 10 2017 - 15:05
Hei, jeg er en jente på 15 år som sliter masse med hypokondri. Dette tar over hverdagen min. For noen måneder siden var det så ille at det gikk fysisk utover meg. En dag kunne jeg ikke gå, og bena mine låste seg i kramper. Dette gjorde at jeg måtte på sykehuset og legevakten, som trodde jeg hadde leddgikt - men senere fant ut at det var angst. Derfor har jeg vært hos en psykolog. Men stolte ikke på psykologen (hun diagnostiserte meg med katastrofetanker/hypokondri), fordi hun fortalte noen av tingene mine til foreldrene mine. Og det gjorde at jeg var redd for å si noe feil. Noe av det jeg har bekymret meg mest for er å få ting ut av ledd og kjønnssykdommer. Jeg har vært livredd for å få skulderen, kjeven, knærne og hoftene ut av ledd. Jeg har også vært redd for alle mulige kjønnssykdommer. Og har hatt utrolig angst over det, så jeg har gått til helsesøster et par ganger som forteller det er umulig at jeg har - men jeg tror ikke på noen. Jeg er jomfru, men tror jeg er gravid hele tiden. Siden jeg har kjæreste er jeg livredd for det. Helseøster sa det var umulig for meg å vøre gravid, og jeg har tatt to graviditetstester, og begge var negative. Og jeg har trodd jeg har vært gravid mens jeg hadde mensen til og med. Jeg stoler ikke på testene, selvom de er riktige og det er umulig. Jeg forutser situasjoner der jeg skriker av smerte ved feks å få noe ut av ledd. Jeg er livredd for alt. Nå har jeg streptokokk betennelse i halsen, men er livredd for at det er kyssesyken, selvom alle sier det ikke er det. Denne angsten overtar livet mitt og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt dette. Og det er kjipt at jeg skal slite med angst så tidlig i livet. Google er min fiende, men likevel den eneste jeg stoler på. Jeg stoler heller på at jeg har kreft i hjernen, enn legen. Vet noen hvordan man blir kvitt hypokondri? Jeg kan ikke leve slik lenger. Fortell meg gjerne dine erfaringer og bekymringer. Takk.
Avatar

Hei du!

april 13 2017 - 20:16
Hei! Så trist å høre at du er redd. Jeg skjønner veldig godt hvordan du har det, og det er helt forferdelig. Har du snakket med foreldrene dine om dette? Hva sier de? Du må få hjelp til dette, for dette skal du ikke måtte gå igjennom alene. Og for det første, slutt å google! Google er din verste fiende! Jeg vil gjerne hjelpe deg med dette. Jeg sliter også med hypokondri, men jeg har mine måter å takle det på.
Avatar

Kjære deg

april 14 2017 - 10:49
Dette er utrolig vondt, og jeg vet selv hvor vanskelig dette er. Ikke vær redd for å si det som det er til de som kan hjelpe deg. Det hjelper å åpne seg og snakke om det vanskelige. Du sier ikke noe feil, forbå komme deg ut av dette må du nokbåpne deg slik at mamæn kommer til buns i hvor skoen virkelig trykker.
Avatar

Takk for svar!

mai 18 2017 - 16:51
Jeg har fortalt foreldrene mine. Men de synes hypokondri/katastrofe tanker er idiotisk. Så de ler av meg om jeg er stressa. De forstår ikke hvor ekkelt det er å tro skulderen kan falle ut av ledd. Tusen takk for svar! Betyr veldig mye (:
Avatar

Angst9999

mai 20 2017 - 07:41
Ville bare si at, mange foreldre og pårørende kan reagere på den måten fordi de ikke vi/tør ta inn over seg at barnet har det vanskelig. Mye skyldfølelse kan kanskje være grunnen. Dessuten så vet mennesker veldig lite om dette siden vi har sykeliggjort mye. Så foreldrene dine er kanskje usikre.
Går du til psykolog eller andre? Tenker at en kan prøve å finne årsaken til hvorfor du har diagnosen hypokondri?
Tenker høyt bare =P
Til forsiden