Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan fortelle familien om angstlidelsen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan fortelle familien om angstlidelsen?

sep 2 2017 - 15:19
Hei!
Jeg slier veldig mye med angst og panikkangst, skal begynne i skikkelig behandling i oktober.
Jeg føler jeg må skjule lidelsen min her hjemme fordi jeg ikke har turt å fortelle familien om hvor mye jeg sliter. Det er også en del vonde følelser som ligger å ulmer inni meg over ting som har skjedd i min barndom og ungdom med familien og jeg ønsker å ta opp dette med dem, men jeg får ikke til for jeg er så redd for å såre dem, samtidig som jeg tror det vil kanskje hjelpe meg å snakke med dem. Det er vanskelig siden det er så mye, og det har vært i så mange år og jeg bærer på mange vonde følelser.
Jeg er også veldig sint på min mor pga mye hun har gjort og utsatt meg for tidligere og jeg har egentlig lyst til å konfrontere henne, og fortelle i hvor mange år jeg har slitt pga dette og henne, men klarer ikke.

Er det noen som har noen råd eller erfaring med å være brutalt ærlig med sine nærmeste angående lidelsen sin, hvordan gå frem osv? Og hvordan ta opp familieproblemer som har ligget å ulmet så lenge men aldri sett dagslys fordi man ikke har våget å ta det opp.

Hjelp!

Mvh,
Kvinne 24 år
Avatar

Hei

sep 2 2017 - 20:05
Jeg vet ikke hva som er tilfelle med dine foreldre/ mor, om det er så alvorlig at det er snakk om psykisk eller fysisk mishandling. Jeg tenker at hvis det er snakk om det, så bør du spørre deg selv om det kan tenkes at hun er en covert narcissist, mange videoer om temaet på youtube, er dette tilfellet, så kommer man neppe noen vei med å ta det opp, men narcissistiske trekk kommer jo i alle grader og alle med slike trekk har ikke en personlighetsforstyrrelse av den grunn og da er det kanskje større mulighet for noe empati hvis en tar det opp.
Avatar

Når veiskille kommer.

sep 2 2017 - 22:53
Jeg vil starte med å si at det er vanvittig slitsom å sitte inne med følelser du ikke får ytret.
Det tærer på deg, virkelig!

Jeg kan ikke gi deg noen fasit på hvordan du løser regnestykket ditt, men jeg kan gi deg ett eksempel på hvordan jeg ville løst en lignende situasjon. (Jeg har ingen anelse om hva du har vært igjennom, så det her blir som å skyte fra hofta i mørket)

Først og fremst ville jeg forberedt en liten slagplan så jeg ikke ble tatt på sengen når samtalen endelig kom.

Jeg ville innledet samtalen med noe i denne stilen:
''Mamma, jeg har noen ting jeg føler vi må prate om. Jeg har det litt tøft om dagen.''
''Jeg vil du skal høre hva jeg har å si, og vite at jeg ikke mener noe vondt med det, men jeg må lette litt på trykket''

På den måten ville jeg avvæpnet situasjonen og forhåpentligvis forberedt henne på at jeg ikke vil såre hun, men at vi må få pratet ut. Derifra må du føle deg fram og forsøkte å styre samtalen i den retningen du føler er riktig.

Når dette er sagt, har jeg en slik samtale jeg skulle hatt med min egen eldre bror selv.
Men jeg tok ett valg for lenge lenge siden om å legge lokk på det som er skjedd, og at jeg ikke får endret fortiden.
Det har kostet oss brorskapet vårt. Jeg klarer ikke se han i øynene uten avsky. Det er langt i fra ønskelig, men det er resultatet av hvordan det ble mellom oss etter å ikke hatt den samtalen du når vurderer å ta.

Jeg ønsker deg all lykke, og håper det ordner seg for deg.

- B

Avatar

Re: Hvordan fortelle familien om angstlidelsen?

sep 3 2017 - 19:38
Takk for svar! :-)
Til forsiden