Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst

jan 11 2017 - 23:01
Hei.

Jeg sliter med helseangst.
Noen fler som har det samme?
Og som kanskje vi dele noen tips med meg?

Jeg har gjerne kreft angst og angst for å kaste opp og da gjerne omgangsyke.

Jeg har siste mnd hatt samtlige kreft diagnoser.
- kreft i halsen
- lymfekreft
- føflekk kreft
- magesekk kreft
- tarmkreft
- strupekreft
- munn og svelg kreft.

Alt dette fordi jeg har litt vondt her og der.
Jeg har i tillegg diagnosert meg med struma og ME.

Jeg har jo ikke det men jeg klarer ikke å skille mellom angsten og faktisk sykdom når det står på som verst.

Så er noen noen fler som har det slik?

Mvh
Jente 1988.

PS! Er blitt henvist til psykolog av fastlege.
Avatar

Re: Helseangst

jan 13 2017 - 02:56
Hei,
Jeg har også helseangst, men den har blitt litt bedre.
Jeg anbefaler deg å lese bøker av Ingvard Wilhelmsen. Han er utrolig god på dette med hypokonderi og den type ting.
Jeg var på et foredrag han hadde for noen mnder siden...og der snakket han om dette med sykdommer som vi tror vi har.
Han traff meg veldig når han snakket om hvor meningsløst det er å bruke så mye energi på å beskymre seg over en type sykdom, når man kanskje ender opp med å få en helt annen. Da er jo all den beskymringa bortkastet. Og hvis du skulle være uheldig å få den diagnosen du er redd for, så er det jo ikke slik at du blir mindre forvtila, fordi du har gått rundt å "forberedt" deg på å være syk. Hele poenget hans er jo at det er ingenting vi kan gjøre med det, vi kan ikke kontrollere og bestemme hvilke sykdommer vi får. Og det blir bare dobbelt opp med fortvilelese og beskrymring om man tror man er syk når man ikke er det. For hvis man virkelig er syk, så kjenner man det. Det gjelder så klart ikke alle sykdommer, men man blir i hvertfall ikke friskere av å tro man er syk!
Jeg vet hvor vanskelig det er, men jeg føler det handler om å slippe opp kontrollen. La livet skje...
Og at mange av symptomene du kjenner, er angst. angsten viser seg på flere måter..

Hvis jeg heletiden går å beskymrer meg for å være syk, så blir det livet mitt. Tenk på alle de menneskene som FAKTISK har sykdommer og som lever med dem. Vi skal være ganske takknemlige for at vi ikke har disse sykdommene vi tror vi har...også kan vi heller jobbe med angsten som kun sitter i hodet.
Det er fullt mulig å bli kvitt helseangst, jeg tror bare man må være villig til å gi opp kontrollen..vi skal alle dø, og sånn er det bare...men jeg vil ikke se tilbake på livet mitt og innse at jeg bare har vært beskymra for å være syk og dø......man vinner jo til slutt, vi blir syke og dør når vi er gamle..men da har man jo brukt hele livet sitt på komme seg dit med beskymringer.

Jeg tror på deg! Og jeg vet hvor hardt de tankene kan sitte....sier ikke at det er lett, men det er fult mulig å bli kvitt dem...man må rett og slett begynne å tenke annerledes.
Avatar

Ja

feb 2 2017 - 19:40
Jeg har hatt helseangst så lenge jeg kan huske, og det er perioder der jeg føler meg fortapt i angsten, at den har tatt over helt. Jeg studerer på universitetet og vurderer å slutte på grunn av angsten, men jeg føler jo ikke det er på grunn av angsten.. men for at jeg er "alvorlig syk". Er frustrert over at det skal være sånn. Og jeg fikk også nettopp vkte at jeg ikke har krav på behandling fra sykehuset, noe som har gitt meg mer angst..
Jeg vil bare leve et normalt liv for en gangs skyld
Avatar

Samme her

feb 8 2017 - 13:35
Jeg har også helseangst og min psykolog anbefalte meg også å lese bøker fra og foredrag fra Ingvard Wilhelmsen.

For tiden har jeg smerter i brystet og rundt halsregionen som kommer og går, og har diagnotisert meg selv med både strupekreft og hjerteinfarkt.

Jeg prøver å tenke at det bare er angsten min som tar overhånd, men noen ganger går jeg inn i en sånn boble hvor jeg forteller meg selv at "ja, men tenk om det faktisk er noe alvorlig"... Og da er jeg stuck en periode!

Jeg har tatt sjekk av magen og urinene og EKG og blodprøver. Alt dette innenfor det siste året og månedene. Jeg er FRISK som bare det. Eller, har astma da, men shitau! Men jeg klarer likevel å bli stressa og nervøs for at de kanskje ikke har gjort testene riktig!

Må innrømme at det er godt å vite at det ikke bare er meg!

Det er irriterende som bare det å ha helseangst. Skikkelig også!

J - 1990
Avatar

Jeg også

feb 10 2017 - 07:57
Jeg hadde også helseangst, men fikk god hjelp i ABCD skjema og "bekymringspauser", også husker jeg et sitat fra Ingvard Wilhelmsen: "Jeg er frisk til det motsatte er bevist" Det har jeg fortalt meg selv, og det har hjulpet:)

For min del var det hjertet som var plagsomt. Jeg fikk ofte ekstraslag pga stresset som angsten ga meg, også ble jeg redd og fikk enda flere ekstraslag. Jeg har fortsatt ekstraslagene, de kommer nå og da.. Men jeg reagerer ikke på de lengre.

Har også hatt en lang liste på diverse sykdommer jeg "hadde"
Avatar

Re: Helseangst

feb 13 2017 - 13:18
her var det mye likt det som jeg plages med... Merket de siste 2 år at jeg har falt mer og mer ut av balansegangen min. Er bedriftsleder og sliter virkelig med dette om dagen. Går jeg i bakken så går firmaet i bakken, det er jo ingen andre til å lede dette.

Symptomer som redsel for infarkt, slag osv er tilstede så og si hele dagen og værre er det blitt nå siste månedene. Muskelsmerter, magesmerter u name it. Går å kjenner på dette hele tiden, leter etter feil og diagnistiserer med hjelp av google. Ja jeg vet, det er galskap..

Blitt utredet for det meste, men nå er det gått så langt at jeg ikke stoler på legen lenger. Jeg blir sprø av dette her. Jeg er vel av typen som har problemer med å sette meg ned med min lege å prate ut om slikt... har lett på nett etter forskjellige måter å få hjelp på - dette var vel det enkleste... ikke at jeg forventer at jeg nå blir frisk.. men håper å skaffe et lite nettverk av andre i samme situasjon... tar gjerne en prat
Avatar

Re: Helseangst

feb 24 2017 - 13:48
Hei,
jeg har også helseangst, men veldig lite nå. Det som har hjulpet meg er også å se på foredrag fra dr. wilhelmsen, men også samtaleterapi med en psykolog. Han gjorde meg oppmerksom på at de med helseangst som oftest har et slags "krav" på å være frisk. For min del stemmer det, for jeg må helst være frisk så jeg kan klare livet mitt og jeg innså også at jeg er ganske redd for å bli gammel/"visne" og dø. Det som har fungert for meg er å erkjenne dette, godta at dette er livets løp, at jeg ikke har krav på å være frisk. Det er litt vondt og trist å erkjenne, men da jeg klarte å erkjenne, forsvant mye av angsten. Den er ikke helt borte, en lettere variant dukker opp når jeg er inne i en stressende og krevende periode, men da klarer jeg mye lettere å minne meg selv på hva slags tanker dette er.

Å komme ut av helseangsten mens den pågår for fullt, opplevde jeg også som vanskelig. Det som hjalp meg litt, var å skrive et lite brev til meg selv om helseangsten min når jeg ikke hadde angst, som jeg kunne lese når jeg hadde angst. Håper noe av dette var til hjelp:)
Avatar

Re: Helseangst

feb 25 2017 - 19:29
legen min mener jeg også har helseangst. . jeg er ikke direkte uenig, men samtidig.... altså, jeg har siden i fjor sommer slitt veeeeeldig med urolig hjerte (ekstraslag, vibrering, hoppe over slag, økt puls ved minste bevegelse), svimmelhet i perioder og noen ganger kvalm i tillegg.. jeg kan bli kaldsvett og kjenne "ilinger" gjennom kroppen når ekstraslagene kommer.. Jeg har bekymra meg sååå mye rundt dette, og det er så ubehagelig at jeg er nærmest isolert blitt.. jeg orker ikke være sosial og kjenne hjertet leve sitt eget liv. da er det bedre å sitte hjemme i fred og heller streve med det der. Legen mener hjertet er friskt, og at det at jeg kjenner hjertets aktivitet har gjort med engstelig.. og at jeg på denne måten har utviklet en form for helseangst.. er det noen som kjenner seg igjen i min problematikk??
Er dette med hjertet kjent? og hva har dere fått beskjed om? og har det gått over? jeg er så lei meg pga dette, og så lei av å slite med redsel når dette kommer.. jeg er rett og slett lei og supersliten av hele opplegget at jeg bare har lyst til å gråte hele tia...
Mvh til alle sammen, Smurfen
Avatar

Re: Helseangst

feb 26 2017 - 20:15
Hei!

Jeg sliter også med helseangst og har gjort det i mange år nå. Har "hatt" alt fra MS til hjernesvulst.

Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver smurfen2016. Har de samme "symptomene". Har nylig vært hos kardiolog og tatt arbeidsEKG og ultralyd av hjertet uten at de klarte å fange opp arytmien.
Har mye ekstraslag og føler ofte hjertet i halsen. Føler jeg får høy puls av ingenting og at det av og til banker kaotisk.
De ekleste episodene med hjertet jeg har opplevd er noe som føles som serier med ekstraslag/arytmi som har vart i 3-4 minutter på det lengste der det føles ut som hjertet banker helt vilt og urytmisk. Har fått sterk angst for å få dette igjen, og har flere ganger fått panikkanfall :(
Avatar

Re: Helseangst

feb 27 2017 - 12:41
camelia91

Hei og takk for svar :-)
De klarte altså ikke å fange opp dette hos kardiolog?
Hvilken beskjed har du fått da? hvilken forklaring har dem gitt deg?
Jeg har kun tatt ultralyd av hjertet og 24t overvåkning.. der kunne dem se 7 ekstraslag, som de mente var helt ufarlige. Jeg hadde selvfølgelig en av de nedre dagene når jeg gikk med dette, typisk det.
Jeg vet ikke hva vi skal gjøre jeg?
Hvordan skal vi få dette til å gå over?
:/
hilsen sliten jente
Avatar

Re: Helseangst

feb 28 2017 - 19:14
Nei, hadde sinusrytme og ingen "anfall" da, selvfølgelig.... Har ikke tatt 24 timers EKG ennå. Kardiologen sa at han ikke kunne finne noe galt. Han skjønte at jeg hadde plager fra hjertet, men trodde det var noe annet enn hjertesykdom (f.eks angst?) som forsårsaker dette. Men man kan jo aldri vite akkurat hva det er før man får fanget det opp. Har også vært mye svimmel og kvalm som deg i perioder.

Jeg har jo googlet en god del og spurte om det kunne være atrieflimmer. Det trodde han ikke da både alder og varighet på urytmen taler i mot dette. Det er jo mulig å ha ekstraslag på hver 2-3-4 hjerteslag. Ekstraslagene kommer hyppigere hvis jeg er stresset, sovet lite eller følelsesmessig påvirket. Hva med deg?
Avatar

Re: Helseangst

mars 12 2017 - 10:54
Hei. Jeg har også slitt med helseangst så lenge jeg kan huske, og har hatt det meste av symptomer. Har også vært plaget med ekstraslag i mange år (20 år), og har vært til undersøkelser der de ikke finner noe galt. Jeg har erfart at det er veldig psykisk, og de gangene jeg klarer å ignorere symptomene, og fortsette med det jeg skal, har jeg erfart at de forsvinner. Man skulle ikke tro at det er så psykisk, at tankene kan styre slike nerveimpulser. Det som har hjulpet meg til å slappe litt mer av, er at jeg nå vet at det ikke er hjerterytmen selv som lager disse ekstraslegene, men nerveimpulser som kommer utenfra og gir impulser til hjertet, som en pacemaker. Synes det høres bedre ut enn om hjerterytmen i seg selv er helt forstyrret. Mitt tips er å stole på legen, og bare gi fra seg kontrollen, og tenke at det som skjer det skjer for man kan ikke leve sånn uansett. Ikke kjenne etter, eller ta hensyn til ekstraslagene og leve som normalt. Har også oppdaget at luft i magen nær hjertet kan gi ekstraslag.
Avatar

Re: Helseangst

mars 12 2017 - 15:40
snuppa123

tusen takk for deling av erfaring. Jeg setter stor pris på det. :-)
går du på noen betablokker?
Jeg tar metoprolol som evt. hvis det er ille, men føler ikke de hjelper på ekstraslagene.. de får ned pulsen min da, så de gjør da noe..

Noen som har opplevd 120 i puls av bareå gå fra sofa til bad eller lignende? Jeg får det innemellom... plager meg skikkelig.. Og ekstraslagene vet jeg helt ærlig ikke om jeg klarer å leve med..... ??!!
Ikke at jeg har så mye valg veh...
Jeg holder på å klikke, rett og slett.. Jeg tror ikke leger vet hvor vanvittig plagsomt detta er jeg.. "det er ikke farlig, du må bare leve med det...." Altså, jeg prøver! jeg har som sagt ikke noe valg.. Noen ganger får jeg lyst til å skjære hjertet ut av kroppen eller noe. haff...
Andre symptomer dere har sammen med ekatraslagene?
setter veldig stor pris på tilbakemeldinger :-)
Mvh
Avatar

Re: Helseangst

mars 12 2017 - 22:59
Jeg har ikke tatt noen medisiner. Har også opplevd å få høy puls bare ved å reise meg i de periodene jeg har hatt mye ekstraslag. Rart det der. Tror det kan være for at kroppen er så i beredskap. Mitt råd er å prøve å ignorere symptomene. Ikke så lett, men du må virkelig mene det. Har hatt mange symptomer. Det er fryktelig ekkelt.
Til forsiden