Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og dødsangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og dødsangst

mars 2 2017 - 10:28
Hei! Dette blir et langt og rotete innlegg, men skal prøve så godt jeg kan å forklare slik at det er forståelig.

Over en lengre periode har jeg slitt ekstremt med dødsangst, spesielt når det går på ting som atomkrig (f.eks) eller sykdommer og da i stor grad ALS og kreft som jeg ser mange her inne også sliter med. Den siste uken har vært egentlig ganske bra på flere områder, men for 2 ukers tid siden oppdaget jeg en liten kul som jeg da tenkte var brystkreft så klart, men senere avfeide som melkekjertel fordi jeg var rett før en menstruasjon. Men i dag la jeg merke til den igjen, den har ikke blitt noe større og er på samme sted, men nå er jeg overbevist om at det er brystkreft. Vet det er sjeldent at folk på min alder (20 år) får det, men er jo alltid noen, og jeg er overbevist om at det er meg. Hvorfor ikke liksom? Dette plager livet av meg og klarer ikke slutte tenke på at jeg nå "har" kreft. Har bestilt time til legen til neste uke, men er redd for at det bare skal bli avfeid som vanlig kjertel eller lignende, eller at det allerede er for sent for å gjøre noe med slik at det ikke er noe å gjøre for å stoppe kreften... Noen andre som har opplevd lignende?

Jeg lurte også på om noen andre med dødsangst har opplevd at den flytter seg? På en måte perioder med ulike ting som opptar angsten mest? For min del har jeg hatt perioder hvor all angsten gikk på atomkrig, deretter en flytur jeg skulle ut på hvor jeg var sikker flyet kom til å styrte, og nå den siste tiden ekstrem helseangst... Igjen veldig langt og rotet innlegg, men jeg har bare behov for å høre om noen andre har opplevd lignende for jeg orker snart ikke dette mer...Takker for alle svar. Ps. Går allerede til psykolog for alle disse tingene men føler ikke det hjelper.
Avatar

Opplever det samme

mars 2 2017 - 12:53
Jeg hadde vansker i nesten 2 måneder med dødsangst og generell angst i forhold til hjertesaker, for noen dager siden flyttet det seg til mage og tarm relaterte sykdommer. Kjenner meg veldig igjen, er 22 og føler jeg er for ung til å føle det slik. Jeg hadde i starten også vansker med bil og var sikker på at noe kom til å skje når jeg satt i bil, har ikke kjørt bil på snart 1 år grunnet angst rundt bilulykker osv.

Det er fryktelig trist og vanskelig å ha det sånn, jeg sliter med å gå ut og bevege meg, har vansker med å ta piller og medisiner p.g.a angst rundt bivirkninger.

Har vært innom psykolog selv, men føler dette er noe jeg selv må arbeide med.

Legg meg gjerne til !
Avatar

Opp og ned

mars 2 2017 - 15:36
Det går veldig opp og ned med meg, noen dager kan jeg klare å ikke tenke på det, men andre dager som i dag går nesten hele dagen med på en blanding av å prøve og ikke tenke på det, eller sitte å google alt jeg finner av statistikker og symptomer. Leser overalt at det ikke er vanlig i 20-årsalderen, men at det kan forekomme, så hvorfor skal ikke det da være meg? Klarer ikke legge fra meg de tankene. Heldigvis har jeg en veldig god lege som tar meg på alvor og vet hvordan jeg sliter... Håper så klart på bedring om en stund, ville vært tungt å ha det sånn resten av livet
Til forsiden