Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst- legebesøk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst- legebesøk

april 14 2017 - 01:29
Hei! Jeg sliter veldig med helseangst, og går ofte til legen for ulike symptomer som jeg har googlet og funnet ut at dette er noe jeg bør "bekymre" meg for. Men begynner å føle at jeg blir litt byrde for fastlegen min da jeg er der ofte, og kanskje tar opp plassen til andre som trenger det mer. Er kun 20 år, så alle de sykdommene jeg frykter mest er ikke vanlig i min alder, men det betyr jo ikke at det kan skje.
Noen andre som også har følt på det med å være en slags "byrde", og er det noen som har noen tips til hva man kan gjøre for å berolige seg selv istedet for å fly inn og ut hos legen. Har forøvrig en veldig flink og forståelsesfull lege, men foreløpig så påpeker han bare hvor viktig det er å ikke google, men jeg gjør jo så klart det for jeg er redd for at jeg skal overse et viktig symptom til en farlig sykdom. Noen som har noe tips mot dette?
Avatar

Hei

april 15 2017 - 12:20
Jeg skjønner godt hvordan du har det. Jeg vil gjerne anbefale deg å lese litt fra Ingvard Wilhelmsen. Se spesielt på dette foredraget: https://vimeo.com/19296882
Det han sier er veldig sant. Hjernen din er ekspert på å fange opp uekte symptomer, fordi du kjenner etter. Kroppen din er såpass fantastisk, at når noe faktisk skjer, så vil du merke det. Og det er ingen vits å gå å uroe seg for at noe skal skje, for hvis det skjer, så skjer det uansett om du har grublet på det eller ikke.
Har legen din nevt noe om å henvise deg til psykolog?
Avatar

Re: Helseangst- legebesøk

april 15 2017 - 12:42
Ja, jeg går jevnlig til psykolog men føler ikke jeg får noe ut av det, kjemien med ho stemmer ikke helt, så blir litt vanskelig, men satser på det blir bedre! Ja har faktisk begynt å lese den selvhjelpstriologien til Wilhelmsen nå!
Avatar

Re: Helseangst- legebesøk

april 16 2017 - 18:52
Da ville jeg byttet psykolog, det er ikke alle man har god kjemi med, og da blir det vanskelig å ha et godt samarbeid. Og de er veldig vandt med at folk bytter, for det er til ditt eget beste!
Så bra, den har jeg faktisk bestilt selv, og venter på den i posten, så jeg er veldig spent selv. Hva synes du så langt? Sliter også skikkelig med helseangst, og jeg merker det sitter i hele kroppen. Trener du?
Avatar

Re: Helseangst- legebesøk

april 17 2017 - 18:39
Har ikke fått lest så masse, men det jeg har lest så langt virker bra! Virker som en veldig bra bok. Og ja det sitter veldig i kroppen, hele døgnet. Ja, trener rundt 4 ganger i uken..
Til forsiden