Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg angst?

nov 25 2016 - 11:24
Hei.
Jeg er en jente på 21 år, for tiden studerer jeg barnehagelærerutdanning på deltid og jobber ved siden av.

Men det er noe jeg ikke forteller til noen, noe jeg holder for meg selv.. Jeg tenker konstant, jeg har bekymringer til en hver tid. Har en følelse av at hjernen aldri kobler av. Vanskelig å beskrive men jeg ser for meg det værste i en hver situasjon. Eksempel: Kan kjøre bil over en bro og tenke; hva om broen faller sammen nå? og finne løsninger for hva jeg må gjøre om det så skulle skje.
Slike hendelser har jeg fra morgen til kveld.
er også utrolig opptatt av hva andre mener om meg, og går med følelsen om at hun/han ikke liker meg, selv om jeg vet jeg ikke har gjort vedkommende noe galt.
I en lang periode nå har jeg også kjent på redselen for å bli psykisk syk, da min bestemor hadde en alvorlig lidelse og ble lagt inn pga dette. Tanken om at jeg er psykisk syk, kommer nettopp fra alle tankene som følger meg morgen til kveld.

Jeg er utslitt, sliter med hodepine, ekkel følelse i magen, og har i det siste opplevd anfall hvor det føles ut som at jeg skal besvime. Søvn sliter jeg ikke med, tvert i mot er det en kilde hvor jeg kommer meg bort fra alle mine tanker, selv om jeg stadig har mareritt.

Jeg er redd for å åpne meg for noen, for å bli stemplet som gal - og at jeg kanskje ikke får meg jobb i barnehage når jeg er ferdigutdannet, hvis jeg har en lidelse.

Har vurdert å ta kontakt med lege, men tenkte jeg skulle prøve ut denne siden først for å se om jeg får noen gode svar.Avatar

Re: Har jeg angst?

nov 25 2016 - 23:58
Hei! Kan si jeg kjenner meg igjen i så og si alt du nevner her. Jeg og bekymrer meg for alt mulig hele tiden, ser for meg det værste som kan skje, tror alle rundt meg dømmer meg, noe jeg mistenker er generalisert angstlidelse om du har hørt om det. Symptomene som hodepine, ekkel følelse i magen, utmattelse opplever jeg også, og er noe jeg tror kommer hos meg pga. angst, det er jo ikke normalt å føle seg så dårlig daglig. I likhet med deg er jeg redd for å åpne meg og kontakte hjelp, men har kommet til det stadiet at om jeg ikke snart får hjelp er jeg redd det en dag skal gå galt.
Avatar

Re: Har jeg angst?

nov 26 2016 - 11:47
Takk for svar :) Har lest litt på nettet om generalisert angstlidelse og kjenner meg igjen i stor grad i det jeg finner. Føler at eksamensperioden jeg er i nå, bidrar til å forverre symptomene. Jeg er ganske sikker på at jeg vil kontakte lege, eller tjeneste for psykisk helse etter eksamenstiden. Som deg er jeg er jeg redd det går galt om jeg ikke får hjelp snart. Føler jeg blir "sprø" av å holde disse tankene og følelsene for meg selv. Og jeg vil tro det blir verre jo lengre tid det går. Håper du klarer å ta steget for å be om hjelp.
Avatar

Hei

nov 26 2016 - 11:59
Har ikke lest alt.
Vil bare si at jeg anbefaler deg til å fortelle det til noen. Å holde ting inni seg det fører til angst.
Klem
Avatar

Re: Har jeg angst?

des 15 2016 - 16:53
Det høres veldig ut som generalisert angstlidelse! Oppsøk lege og få henvisning til psykolog. Det kan oppleves ubehagelig, men det er mye bedre for deg å få hjelp nå, enn å gå rundt med angst i flere år fremover!

Lykke til!
Avatar

Re: Har jeg angst?

des 15 2016 - 17:42
Hei. Kan si deg det at du ikke er gal. Angst kan være en form for lidelse. Men man kan også ha angst symptomer uten at det nødvendigvis trenger å være en diagnose. Noen ganger gir kroppen uttrykk for det man ikke klarer å håndtere i tankene og følelsene. Mange sliter psykisk uten å bli innlagt noe sted. Anbefaler å snakke med psykolog. Det hjelper meg veldig, og gjør meg mindre redd, forstår mer hvorfor jeg sliter, og lærer hvordan jeg skal håndtere angsten.
Avatar

Re: Har jeg angst?

des 15 2016 - 22:06
Det er som å lese om meg selv for 1 år siden!!!!!
Jeg sleit også med å gå å omtrent overbevise meg selv om at jeg var psykisk syk. Men i virkeligheten er det bare at beskymringene som tar overhånd. Jeg har også fortsatt katastrofetanker, tenker at alt som kan gå galt, kommer til å skje. Himmelen kommer til å falle ned!!!!!
Men i virkeligheten er det bare for mye beskymringer - også kalt angst..tror jeg..
Jeg har fortsatt ikke helt blitt enig med meg selv om det er angst jeg har, men jeg er hvertfall - som deg - overdrevent beskymret..før var jeg også veldig opptatt av hva andre tenkte om meg. Jeg er det enda, men det er ikke like altoppslukende lenger.
Hvis du trenger noen å åpne deg opp for, anbefales selvhjelpsgrupper..
Jeg går i dette - trodde ikke jeg var typen til å gjøre det - eller modig nok -- men det er virkelig ikke noe press på å snakke i gruppa - mange ganger hjelper det bare å sitte å høre på de andre. Min gruppe er veldig fin, og vi har blitt godt kjent og har en fin dynamikk.
Bare å søke på Angstringen - og se om de har en avdeling der du bor :) : :) koster ingenting heller ..

Og du er nok ikke alvorlig psykisk syk, ingenting det ikke går ann å rydde opp i...angst er jo en lidelse, men det går fint ann å bli kvitt det.
Jeg tror på deg, og vet akuratt hvordan du har det...men jeg er blitt bedre, og da kan du det :)
Avatar

lonia

mars 19 2017 - 01:06
  Du trenger hjelp, ta kontakt med meg, jeg kan hjelpe i enhver situasjon.

Mailadresse er redigert bort.
Hilsen
Administrator
Avatar

Erfaring

mars 19 2017 - 09:55
Hei hallopådo123. Viktig at du ikke går med dette ubehandlet. Hvis du strekker strikken for langt kan det bli verre. Og husk leger osv har taushetsplikt hvis du er redd for å ikke få jobb. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din, så tar du det derfra. Viktig at du får snakket. Kognitiv terapi er som regel første steg. Ønsker deg så det beste. Hilsen en dame på 56 som vet hva hun snakker om ang det å bære på ting alene. Ikke gjør det jenta mi! Angst er ett symptom på at noe er galt i livet ditt, ikke at du er gal.
Til forsiden