Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flere som opplever det samme?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Flere som opplever det samme?

nov 14 2017 - 23:31
Lenaks92:

Ja, helt enig i det første du skriver. Blir veldig motivert av å høre hvordan andre har kommet seg ut av helvetet. Men samtidig er det så vanskelig å få den fulle troen med seg, og ikke bare den halvhjertede forklaringen til seg selv. Jeg har hatt et par gode uker i det siste, fordi jeg klarte å gå helt helhjertet inn i det. Men så fikk jeg litt tilbakefall i forrige uke, og da må jeg på en måte begynne litt på nytt igjen for å komme meg ovenpå, men forhåpentligvis blir de gode periodene lengre og lengre! Klarte i alle fall i en periode å virkelig se resultatet av å være helhjertet i troen på at ting ikke er farlig!

Når det kommer til den indre utoen så tror jeg Gummybear har rett i ar man må starte med alt det bevisste i deg, så vil det underbevisste og den indre uroen forsvinne av seg selv. I alle fall var det dét jeg erfarte den uken det gikk bra! Tankekjøret gav slipp da jeg fokuserte å kun tro på at iiiiingenting av dette er farlig.

Det er helt sant. Mental styrke fungerer som fysisl styrke: Den må trenes, og ikke MINST vedlikeholdes ved trening. Med andre ord kan man ikke bare trene i noen uker for så å være i tipp topo form hele livet. Man kan kun være i tipp topp form ved å vedlikeholde styrken. Dette gjøres ved å trene, øve og utfordre!
Avatar

Re: Flere som opplever det samme?

nov 23 2017 - 02:35
Chrisand: Herlig å høre at du opplevde bedring og at du opplevde prinsippet i aksjon :) Nå har du sett det fra innsiden. Du har fått et glimt av hva som egentlig foregår "bak kulissene"."Mental styrke fungerer som fysisk styrke: Den må trenes, og ikke MINST vedlikeholdes ved trening. Med andre ord kan man ikke bare trene i noen uker for så å være i tipp topp form hele livet. Man kan kun være i tipp topp form ved å vedlikeholde styrken. Dette gjøres ved å trene, øve og utfordre!"

Nettopp! Psykisk trening er en reell ting. Og ideelt sett er det noe man fortsetter med helt til den dagen man dør, fordi livet alltid krever at man er psykisk sterk for å kunne takle livets utfordringer. (Naturen er egentlig beinhard, og vi mennesker er i aller høyeste grad ikke noe unntak. Vi kan være sykt jævlige vesener mot hverandre; og i tillegg kan ulykker og fysiske skader forekomme fra naturens side. Livet er rett og slett tøft på alle mulige måter...)

Men den gode nyheten er at etter hvert som man blir mer bevisst på tankene/oppfatningen sin, og man blir mer vant til hvordan man endrer oppfatningen sin (og dermed følelsene sine), blir det (ifølge en av coach'ene jeg har lært av) enklere og enklere å vedlikeholde den "psykiske treningen".
Med andre ord: Ingenting er så vanskelig som i startfasen. Så når dere er ferdige med angsten deres, bør dere fortsette å jobbe med psyken deres resten av livet, ved å utvide komfortsonen deres generelt (slik alle mennesker burde). Til slutt (ifølge coach'en) er ikke psykisk trening og utvidelse av komfortsonen deres noe særlig big deal lenger; det går mer automatisk. Man trenger da ikke å tenke noe særlig bevisst på spesifikke ting for å føle seg trygg, fordi all den tidligere mestringen og de gode opplevelsene i livet har skapt en ny, automatisk innstiling man har til verden. Vi vil da fortsatt føle emosjonelt ubehag i fryktfulle situasjoner, men det vil vanligvis være et mye mildere og overkommelig, emosjonelt ubehag - eller bare en spennende følelse/god nervøsitet (avhengig av hva den fryktfulle situasjonen innebærer). Og DET er et helt annet liv.

Og som en sidenote: Alle de sosiale godene i livet (forfremmelser på jobben, ekte venner, kvalitets-kjærester osv.); ALT foretrekker en trygg/psykisk sterk person over en utrygg/psykisk svak person. Naturen VIL at vi skal være sterke. Og dette er den egentlig grunnen til at samfunnet generelt foretrekker mentalt sterke personer, og hvorfor temaer som "depresjon", "selvmord", "angst" osv. fortsatt er litt skambelagt - som er noe det alltid vil være til en viss grad. Vi er biologisk programmert til å respektere styrke og bli frastøtt av svakhet. Vi kan føle medfølelse/synd på svake mennesker - men vi føler ikke ordentlig respekt for dem hvis ikke de også utviser en form for mental styrke. (F.eks. ved at de eier svakhetene sine, slik at de viser mental styrke til tross for utfordringene sine.)
Til forsiden