Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Familieselskap - en sann lidelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Familieselskap - en sann lidelse

feb 16 2017 - 23:51
Jeg har en liten familie på pappas side som er veldig sosiale og feirer med selskap hver gang noen har bursdag. Jeg pleide alltid å glede meg til det, helt til angsten kom og overtok livet mitt for et halvt år siden. Hver gang det er en sammenkomst av noe slag, er det en sann lidelse. Jeg gruer meg flere uker i forveien og bestemmer meg med en gang for å ikke gå. Meeen så klarer jeg det akkurat så vidt likevel. Til nå har jeg presset meg gjennom det hver gang og holder på å ødelegge meg, men nå orker jeg ikke det der stort lengre. De fleste har fått forståelse for at jeg ikke alltid kan komme, mens andre ikke skjønner hvordan angsten arter seg.

Det er ikke sosial angst, men en ekstrem panikklidelse med agorafobi. Jeg blir helt utslitt og klarer ikke legge tankene vekk og blir veldig deprimert. Noen som har noen trøstende ord? :( Trenger ikke høre "du må bare fortsette å presse deg så blir det bedre etter hvert". Jeg er lei av å høre den nå, for selv om det funker for de fleste så gjør det ikke det for akkurat meg.
Avatar

Re: Familieselskap - en sann lidelse

feb 18 2017 - 01:10
Tror det beste du gjør er rett og slett søker hjelp, om du ikke har gjort det allerede. Ta kontakt med fastlegen!
Avatar

Det fungerer ikke..

feb 20 2017 - 00:27
martbart: Det har jeg gjort flere ganger og dessverre fungerer ikke det opplegget de gir meg, får bare samme beskjed av alle at det bare er å presse seg gjennom det og tørre å stå i det, eller begynne på medisiner. Og sistnevnte skjer ikke. Så nå tør jeg ikke søke mer hjelp for jeg takler ikke å høre det samme igjen og ikke bli møtt med forståelse. Men jeg klarte å komme meg gjennom et selskap i går som jeg aldri hadde trodd jeg skulle klare, så jeg er litt stolt over meg selv akkurat nå :)
Avatar

Re: Familieselskap - en sann lidelse

feb 22 2017 - 15:25
Kjenner meg veldig godt igjen i det du beskriver. Det som hjelper for meg er å prøve å være i øyeblikket, ha det hyggelig, snakke med folk; ikke sitte og være stille med tankene mine. Da blir det verre. Men lettere sagt enn gjort. Hvis det handler mer om å takle angsten enn å ha det hyggelig med venner/familie, blir det vanskelig å fokusere på noe annet. Det hjelper også at folk er klar over at jeg sliter med angst, så jeg ikke trenger å late som at alt er bra hele tiden.

Noe som hjalp meg veldig er et behandlingssted som heter Modum Bad. Det er et sted der man oppholder seg i et par måneder med folk med samme/lignende problemer og jobber intensivt (uten medisiner) med angsten sin. Jeg og de jeg har hatt kontakt med etter jeg var der har opplevd betydelig bedring.

Gratulerer med at du kom deg gjennom selskapet! Jeg kom meg også gjennom et selskap i helgen, det var et femtiårslag til mamma som jeg var med på å arrangere, så kunne liksom ikke bli hjemme...
Avatar

..........

feb 23 2017 - 00:26
Raoul Duke: Det som er så merkelig er at selve selskapet alltid går fint, jeg klarer å sitte der å prate med familien uten problem for de vet hvordan jeg har det så da blir det litt lettere å være der. Heldigvis er vi en liten familie der det alltid bare er oss faste som samles.
Men problemet er hvordan jeg skal takle dagene i forkant fordi jeg alltid går og gruer meg i lang tid før. Holder på å bli gal hver gang fordi jeg bruker så mye tid og energi på å gå rundt sånn i lang tid før dagen er der. Det er flaut å si alt dette og jeg vet ikke hvorfor det fortsatt er sånn når det alltid har gått bra :( Av 7 selskap har jeg fått angstanfall i ett av dem og jeg har bare droppa én sammenkomst etter det, ellers har jeg vært med i 2 etterpå. Jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke kan bli kvitt dette med all den eksponeringa og alt..

Så godt å høre du har opplevd bedring!! Skulle ønske jeg også kunne klare noe sånt, men det er altfor langt og lenge hjemmefra, hehe.. håper jeg finner noe annet som funker snart.
Avatar

Re: Familieselskap - en sann lidelse

feb 23 2017 - 18:32
Var ganske langt for meg òg (bor i Oslo), dessverre er det ikke så mange sånne tilbud... Var folk fra hele landet da jeg var der.

Hva er det du gruer deg til da? Er det bekymringstankene som er det største problemet?
Har ikke panikkanfall for tiden (nesten ett år siden sist), men føler meg sjelden trygg på at det ikke skal komme igjen. Så gruer meg alltid i tilfelle angsten skal ta overhånd, selv om den nesten aldri gjør det. og at det skal synes veldig tydelig. Vil ikke ha den oppmerksomheten. Har begynt å si ja til flere ting og bekymringene blir litt mindre for hver gang. Prøver å ikke tenke for mye på det dagene i forveien. Men det har tatt veldig lang tid å bli bedre for meg, så prøver å ikke forvente for mye av meg selv og heller ta én dag om gangen.
Avatar

.........

feb 23 2017 - 19:50
Raoul Duke: Det er bekymringstanker ja, er helt sikker på at jeg skal få angstanfall og kaste opp når alle ser på eller over hele bilen på vei dit, det er liksom sånne ting.. Men ingen av delene har skjedd før! Blir 20 i år og hadde panikkangst som 12åring også og da opplevde jeg at jeg måtte kaste opp nesten hver gang jeg ble presset til sånne ting. Så det henger sannsynligvis igjen fra den tiden men det er jo så mange år siden og jeg vet faktisk hva som skjer med kroppen min nå, i motsetning til den gang. Men det sitter så hardt i fra den tiden og det skremte meg virkelig, så det er vel derfor jeg er så redd for det. Har heldigvis snakket med familien om det så de sier jeg aldri må føle noe press på å komme, og at jeg må føle selv hva jeg ønsker osv. Det betyr mye. Men jeg skulle likt å få et liv uten så mange begrensninger igjen..
Til forsiden