Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får angst når jeg er sammen med kjæresten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får angst når jeg er sammen med kjæresten

sep 2 2017 - 21:33
Hei. Etter en solid runde med dårlige arbeidsforhold og påfølgende sykemelding, har angsten og utmattelsen min blusset opp i full blomst igjen. Det varierer veldig, men jeg reagerer veldig på press og følelsen av at jeg må gjøre noe, spesielt når jeg er sammen med kjæresten blir jeg dårlig. Det er utrolig fortvilende og vanskelig. Jeg snakker med ham og prøver å roe meg selv ned, men kroppen er ikke med på laget. Er det noen andre som har opplevd dette? Evt. om det går over? Er så fortvilet nå. Vet ikke om det noen gang vil gi seg.
Avatar

Refleksjon

sep 2 2017 - 22:15
God kveld DX!

Jeg har selv en del erfaring med angst, og til dels angst relatert til forhold.
Har du reflektert noe over hva som trigger den? Hva du angster for?
Jeg kan gjerne prøve å komme med noen gode ord og prate litt, men da må jeg ha litt mer kjøtt på benet!

Mvh B
Avatar

Re: Får angst når jeg er sammen med kjæresten

sep 2 2017 - 22:38
Egentlig er jeg vel redd for at vi ikke passer sammen, litt fordi han er litt mer direkte og jeg er forsiktig og sensitiv. Så hvis han er litt sterk i toneleiet, så er det nok til at jeg blir dårlig for tiden. Med overskudd og sånt håndterte jeg det fint, men ikke nå. Han er også veldig prinsippfast, og gir meg noen ting å gruble/bekymre meg over. Dette gjør meg også stressa i situasjoner hvor jeg føler at jeg trenger fleksibilitet. Ofte jenker han seg litt når jeg snakker med ham, men det blir for mye meg nå. Vi har vært sammen i snart 1,5 år, og er veldig glad i hverandre, men det er så vanskelig å være så følsom og reagere på alt for tiden. Føler meg helt mislykka med å ha falt ut av jobben, og er ikke sikker på om jeg klarer en ny, selv om jeg har muligheten nå. Blir helt utslitt av vanlige gjøremål hjemme, så skjønner ikke hvordan jeg skal gjenoppta en vanlig hverdag igjen til uka.
Avatar

Re: Får angst når jeg er sammen med kjæresten

sep 2 2017 - 23:11
Skjønner! Jeg var faktisk ikke i så ulik situasjon som deg forholdsmessig!
Jeg er en generelt gjennomtenkt fyr, som er relativt rund i kantene når jeg er ved mine fulle fem. Jeg tenker alltid tre ganger over hva jeg skal si før jeg sier det, og pakker det gjerne inn med cellofan for å få fram poenget mitt på en forsiktig men bestemt måte. (Jeg liker veldig veldig dårlig å såre noen)
X'n min var stikk motsatt. Hun pratet rett fra leveren, var veldig bestemt på hvordan hun ville ha ting, og jeg følte hele tiden jeg måtte liste meg rundt for å unngå unødvendig dårlig stemning.
I starten tror jeg det føltes litt spennende og ukjent ut? Attraktivt på en måte faktisk.
Men ettersom tiden gikk begynte disse sidene hennes å tære på meg. Jeg ble utmattet. Jeg følte jeg ikke fikk puste.
Jeg pleide å dra hjem til foreldrene mine flere ganger i uken bare for å drikke kaffe og småprate med mamma for å få bakkekontakt igjen.

Jeg hadde aldri noen dyp samtale med hun relatert til ''plagene'' mine, men over halvannet år så skled vi fra hverandre. Litt etter litt, ett kyss av gangen. Når vi gjorde det slutt var det ikke tema engang. Det som en gang fungerte kjempe bra, var det soleklart at vi gjorde lenger.

Jeg har dessverre ikke noe fasit svar til deg. Du må nesten bare reflektere i deg selv over hva som forårsaker ubehaget ditt, og prøve å tenke rasjonelt hvordan du eventuelt kan endre på det. Jeg vet kanskje ikke er noe du vil høre, men noen ganger er kjærlighetståka så tykk at vi ikke helt ser hva som venter på andre siden.

Mvh Gutt 24
Avatar

Re: Får angst når jeg er sammen med kjæresten

sep 4 2017 - 10:20
Hei, jeg går gjennom det samme som deg nå. Vi har vært sammen i mange år og er i en fasse der vennene våre begynner å gifte seg og/eller får barn. Dette har utløst angst i meg om hvorvidt vi passer godt nok sammen, om vi er glade nok i hverandre og om hvordan man kan være sikker på at dette er et forhold for livet..! Jeg er også ganske sensitiv av meg og reagerer veldig på tonefall og ansiktsuttrykk. Kjæresten min er veldig forståelsesfull, men noen ganger blir jeg helt satt ut likevel. Er selv veldig usikker på hvordan jeg skal takle dette, men håper å kunne ta opp dette med psykologen neste gang.
Til forsiden