Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ett skritt fremover - utfordre meg selv

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ett skritt fremover - utfordre meg selv

feb 1 2017 - 20:47
Hei,
jeg er ny her inne og har som mange andre her angst. Det har tatt meg lang tid til å bli (litt) fortrolig med angsten, har nå mindre angst for angsten. Det er mange ting som går opp for meg. Det er ting som jeg har visst intellektuelt, men nå skjønner jeg det også med følelsene mine. Jeg må utfordre meg selv, og har endelig skjønt hvordan jeg gjør det. Høres banalt ut, men det er ikke så enkelt som det virker. Så, en av utfordringene mine er å bli mer åpen om angsten, ikke gjemme og glemme. Ett skritt i den utfordringen er bare å melde meg inn her og fortelle om dette.
Avatar

Hei, Snoozy:)

feb 1 2017 - 23:59
Velkommen til forumet :)

Jeg hadde det på samme måte med depresjonen, som du beskriver, at jeg forstod selv at jeg sleit med det, men ikke tok konsekvensene og gjorde noe med det på mange, mange år.
Jeg brukte dog veldig lang tid på å innse at en del av det jeg sleit med var angst, og jobber fremdeles med å finne ut av hvordan jeg skal håndtere det.

Å skrive her i forumet kan være veldig positivt. Både gjennom å se at andre også sliter med det samme som en selv, ved å utveksle erfaringer, og å bearbeide og forstå ens egen situasjon gjennom å sette ord på det.

Hvordan fortoner angsten din seg, da? (om du vil dele det)
Avatar

Wow!

feb 10 2017 - 22:59
Jeg tror at når en deler egne erfaringer og er åpen så hjelper du både deg selv og mange andre. Jeg synes det er viktig å normalisere og uskadeliggjøre tilstander som angst og depresjon. Synes også det er viktig normale å skille normale følelser med depressiv lidelse og angstlidelser. De er jo et alvorlig resultat av normale følelser som frykt og tristhet. Synes det er et spennende tema. Lærer masse av å lese deres erfaringer og har noen erfaringer selv også.
Heier på allesammen =)
Avatar

Re: Ett skritt fremover - utfordre meg selv

feb 24 2017 - 13:35
Så hyggelig at dere begge har svart på tråden:) Hadde egentlig ikke ventet at noen skulle svare og har ikke vært her inne siden sist.

**Kraken**, setter pris på at du deler og spør om angsten min. Jeg har ikke noe imot å fortelle litt om angsten min. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne eller hva jeg skal fortelle. Det er visst lettere å tenke på angsten, enn å sette ord på den. Vel, har angst for flere ting, men angsten for vanskelige følelser er utfordrende. Det fører til at jeg ubevisst bruker mye krefter på å holde de vanskelige følelsene unna og det skaper igjen mye angst for meg. Følelsene skal jo være en guide til hva slags valg man skal ta for seg selv, men angsten for dem fører meg bare på villspor. Jeg forsøker jo å unngå følelsene, men det er jo et håpløst prosjekt, så jeg ender med å skjerme meg mer og mer fra ting som kan trigge disse følelsene.

Hvordan er angsten din, da, **Kraken**? Hvis du er komfortabel med det, hadde det vært fint å høre litt om hvordan du håndterer den?

Bøøøøø, jeg er veldig enig med deg i det du skriver. Vi kan alle kjenne på angst og frykt, og det er en naturlig del av det å være menneske. Jeg selv har vært redd for følelser som er helt normale og fryktet at det var noe galt med meg. En stor lettelse å skjønne/begynne å forstå at følelsene jeg kjenner på er helt normale:)
Til forsiden