Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ekstraslag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ekstraslag

sep 2 2017 - 23:16
Nå går jeg snart inn i mitt tredje år med ekstraslag...jeg er sliten og redd for at hjertet skal stoppe! Noen her som har erfaringer rundt dette? Det har gått så langt at jeg har vurdert å ta livet mitt, enn å gå å vente på at hjertet stopper...
Jeg trenger sårt å høre hva dere andre gjør/ har gjort....
Avatar

Hei

sep 2 2017 - 23:56
Har blitt så vant med det så jeg bryr meg ikke så mye om det. Er hos fastlegen og sjekker ekg en gang iblant.
Synes det har en tendens til å komme etterm/kveld da man skall roened etter en arb.dag.
Avatar

Re: Ekstraslag

sep 3 2017 - 00:53
Hei. Jeg kan love deg at hjertet ditt ikke kommer til å stoppe, jeg har hatt ekstraslag på hjertet hele livet mitt. I større eller mindre grad. Jeg har tatt EKG, ultralyd osv, men for noen er det bare sånn at det er normalt med ekstraslag. Å noen kjenner disse bedre enn andre. Alle mennesker har ekstraslag på hjertet i større eller mindre grad. Men det er ikke alle som merker det.

For min del hjelper det å vite at det ikke er noe galt, dette er noe du kan finne ut av hvis du leter litt etter det. Så får du masse informasjon om dette. Jeg fant noen filmer på youtube om en hjertespesialist som snakker om dette, men det er lenge siden så jeg husker det ikke i forbifarten. Akkurat nå har jeg ekstraslag en del ganger i timen, men noen ganger har jeg det mye på 1 minutt. Er jeg veldig sliten så har jeg mye mer ekstraslag, har jeg sovet lite en periode så får jeg det også mye. Desto mer jeg tenker på det, desto flere ekstraslag får jeg.

Legger deg til som venn jeg så kan du skrive til meg om du vil vite noe mer, så skal jeg finne ut hva de youtube filmene het igjen.
Avatar

Re: Ekstraslag

sep 3 2017 - 22:48
Ekstrasystoler er ganske vanlig og stort sett er det ikke tegn på noe som helst sykdom. Jeg var veldig plaget med det en stund (virker som at angsten trigger det litt). Gikk da til hjertespesialist, tok ekg på sykkel, ultralyd og MR. Greit å få sjekket ut selv om det sannsynligvis er helt ufarlig :)
Avatar

Ekstra hjerteslag.

sep 5 2017 - 14:23
Hei Pinnsvindama :) Jeg har hatt ekstra hjerteslag i mange år og mitt hjerte slår fortsatt. Har vært veldig engstelig for dette selv og fått det sjekket opp av legen med EKG. Alt var da normalt. Jeg har full forståelse for at du opplever dette med ekstra hjerteslag som skremmende. Men ekstra hjerteslag er mer vanlig enn vi skulle tro, men ikke alle lar seg bemerke like godt med det. En periode var jeg ekstra ille plaget og da hadde jeg mange ekstra slag etter hverandre nesten daglig. Jo mer jeg tenkte på det og var redd for at ekstraslag skulle komme jo mer kjente jeg det. Kroppen var i beredskap hele tiden og da kom ekstraslagene nok som følge av det. Jeg klarte ikke å puste helt normalt. Jeg ble redd for å anstrenge meg og ble sittende mer og mer inne. Dette ble til slutt en vond sirkel jeg spant meg selv inn i. Jeg snakket med legen om dette og legen ga meg en fin forklaring på dette med hjertet. Hun sa at tenk på hvor mange slag hjertet slår i løpet av en dag, uke, måned, år. Det rare er heller at det da ikke skal bli litt utakt inni mellom. Ikke alle merker det like godt, men dette er mer vanlig enn uvanlig. Tenk på en bil som kjører og som ikke kan kjøre i samme gir hele tiden. Når du kjenner ekstraslag så er det bare det at hjertet skifter gir. Må ta i litt ekstra for å fylles opp med nok blod som skal pumpes rundt i kroppen. Så fremst du ikke blir dårlig og får smerter når du anstrenger deg så er nok de ekstraslagene du kjenner helt ufarlige. Men det er viktig å bli trygget på dette fra noen som er ekspert på hjerte, så snakk med legen din om dette hvis du føler at dette er noe som du er veldig redd for. Jeg har levd med dette så mange år at nå tenker jeg ikke så mye på det som første gangen jeg kjente det. Jeg merker at jeg kan få mer ekstraslag hvis jeg er veldig stresset og har økt angstplager. Jeg kan også få mer ekstaslag når jeg har mensen. Første gang jeg begynte å få dette var da jeg var gravid med mitt andre barn. Hjertet mitt begynte å galoppere som gal i brystet mitt da jeg gikk tur og jeg trodde min siste time var kommet. Heldigvis var legekontoret der jeg brukte å gå like i nærheten og jeg gikk dit og fikk snakket med legen min. Hadde da med meg jenta mi på 3 år så jeg måtte bare prøve å bevare roen så godt jeg kunne. Men legen trygget meg på at dette var ikke farlig, og hjertet roet seg heldigvis ganske fort igjen. Dette er cirka 24 år siden så da må jeg bare tro på at detter noe som ikke er farlig. Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker å snakke mer med meg.
Til forsiden