Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Eksistensiell angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Eksistensiell angst

feb 6 2017 - 16:01
Hei! Jeg har en stund nå vært usikker på om jeg har angst, siden jeg forsvinner i mine egne tanker om frykten for hva som skjer etter døden, før døden, universet og at ikke noe gir mening! Det jeg kan sammenligne det mest med er eksistensiell angst og lurer på om noen her har hatt dette, eventuelt blitt kvitt det eller opplevd at det kan bli bedre?
Jeg opplevde også i går på flyet et angstanfall hvor jeg fikk helt panikk pga ubehagelige hendelser, var sikker på at jeg kom til å dø, få hjerteinfarkt osv. Aldri opplevd lignende og det var helt forferdelig! Jeg har etter det hatt ekstremt vondt i hjertet, kjennes ut som en kniv i brystet(ikke stikkende smerte, men smerte som gjør forferdelig vondt og presser hardt). Jeg har vært hos legen, EKG var fin og har tatt blodprøver som jeg får svar på i morgen(er de fine blir jeg overført så jeg får snakke med psykisk avdeling)! Vi har i familien vår på pappa sin side slitt med hjerteproblemer(pga tykt blod), hvor de fleste har dødd før 50 åra. Pappa har gått på hjerte/blodmedisin siden han var 20 år gammel, bestemor har opperert hjertet pga tette blodårer, og søsteren min fikk som 18 år beskjed om at hun hadde fare for å få hjerte- og karsykdommer.. Derfor er jeg ekstra bekymret.. Smertene er minst like ille som de var i går og det har ikke blitt bedre, er det noen som kjenner igjen smertene som vet om jeg trenger å bekymre meg? Noen andre som har opplevd å ha slike smerter så lenge, eventuelt hvor lenge før det ble bedre?

Hilsen ekstremt bekymret jente
Avatar

Hei

feb 7 2017 - 12:35
Har opplevd selv alt du beskriver i innlegget. Eksistensiell angst kan oppleves litt annerledes enn f.eks helseangst i den form av at man opplever livet som "fremmed" eller "uforståelig". Du må vite at ingen ting har forandret seg, bare ditt "inntrykk" av virkeligheten oppleves annerledes på grunn av angst. Når det kommer til smerter i brystet så er det veldig vanlig i angst. Ubehagelig? Ja! Dødelig? Nei. Tipper alle prøvene du tar ikke vil vise noe tegn til sykdom, til tross for at noen i familien har noe uheldig erfaring med hjertelidelser. Du har vondt i brystet på grunn av angst, ikke angst på grunn av vondt i brystet. Akkurat samme med den eksistensielle angsten, du opplever virkeligheten annerledes på grunn av angst, ikke motsatt.

Fult mulig og bli kvitt angst, kjenner selv noen som var rimelig syke som i dag er helt friske og lever normale liv. Mitt tips er at du prøver å ta tak i angsten så fort som mulig og ikke drøyer for å se om det blir bedre. Anbefaler deg å ta kontakt med legen din om eventuelle tiltak du kan få hjelp fra.
Avatar

Tusen takk!

feb 7 2017 - 12:45
Tusen takk for svar! Bare det du skrev der hjelper mye, skal virkelig ta tak i det
Til forsiden