Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dine merkeligste angstsymptomer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

april 15 2016 - 15:18
Løvetannbarn: jeg har mye av det samme som deg med nummenhet og vondt i ene siden av hodet osv. Noen ganger må jeg ta en slag sjekk jeg og.. Forferdelig følelse :( blir så sliten av det
Avatar

Reddforsykdom

april 16 2016 - 13:43
Det er helt forferdelig ja! Jeg er sikker på at jeg vil dø, og har flere ganger bedt folk om å ringe ambulanse.. Heldigvis forstår folk at det er angst, så de slipper å ringe ambulansen uten grunn, hehe. Det kommer ofte på de verst tenkelige tidspunktene.. Om jeg er aleine feks, da ingen andre kan hjelpe meg. Det var en gang det skjedde da jeg tok Kiel båten, og det var grusomt! Tanken på at jeg fikk slag når vi var midt på havet, uten umiddelbar hjelp spiste meg opp innvendig..
Avatar

Knyter seg veldig

april 17 2016 - 20:39
kjenner igjen mange av mine angstsymptomer fra dere som skriver ovenfor, vondt og lese at det er så mange som har det ubekvemt med seg selv. Jeg kan bli ganske redd og bli skjelven, har ukontrollerte spasmer/skjelvinger som ikke varer mer enn 1-2 sekunder men i det øyeblikket føler jeg at jeg står midt i sentrum og blir så ufattelig flau og vil bare grave meg ned. Er vel kanskje derfor jeg også unngår de fleste sosiale settinger pga av den redselen av at jeg skal få en slik panikkangst igjen.

Ved andre tilfeller snører det seg helt i halsen, magen kjennes som stein og alle muskelgrupper i kroppen er på giv akt. Pusten har jeg slitt med siden jeg var tenåring og jeg klarer fortsatt ikke og ha en ordentlig flyt i den.

Akselpaksel: "Føler at jeg er en tilskuer til eget liv".

Jeg har følt den også, det er vel en av de mest skremmende følelsene jeg har hatt. Og vite at du eksisterer men at alt på en måte blir splittet og du får plutselig et helt nytt sanseinntrykk som og være utenfor deg selv. Det er veldig rart. Det hender heldigvis ikke altfor ofte, hadde dette preget mitt liv i stor grad huff.. da vet jeg ikke om jeg hadde greid mer.

Avatar

Angst for hjertefeil

april 24 2016 - 20:48
Jeg merker det mest på at hjerte er veldig urolig. Plutselig kjennes det ut som det stopper helt opp og det flagrer og smeller i brystet. Kan også kjenne slaget helt ned i magen og noen ganger i halsen. Jeg har sjekket hjerte mitt hos 2 forskjellige kardiologer med arbeids EKG, 24-timers EKG, 72-timers EKG og ultralyd, men ingen feil å finne. Helt normalt, sunt og friskt hjerte sier de, men jeg er ikke overbevist. Er fortsatt sikker på at det er noe galt. Denne angsten for å ha hjertefeil gjør at jeg får mange andre symptomer som følelsen av å ha trange luftveier, da kjennes det ut som det sitter noe i halsen og jeg får et slags ubehag i og rundt halsregionen. Jeg har også vondt i nakken, skuldrene, kjeven og på øvre del av ryggen, treg og oppblåst mage, trykk bak øynene, smerter på venstre side av brystet og følelsen av å ha null overskudd. Sliter med å komme meg gjennom dagene på jobb, og har i tillegg lederstilling, noe som gjør det enda vanskeligere for det er ikke bare for meg å bli borte fra jobb når jeg har en dårlig dag. Listen over symptomer er lang og kunne sikkert skrevet flere som har kommet og gått, men de jeg har nevnt er de mest vanlige for min del.
Huff, så sliten av dette :-(
Avatar

Følelse av et kraftig hjerteslag

mars 20 2017 - 02:05
Av og til kjennes det ut som om hjertet mitt gjør ett megaslag, men følelsen sitter i angstområdet øverst i brystkassen. Kjennes ut som om spiserøret knyter seg sammen.
Elektrisk impuls i hodet. Den samme følelsen du får når du har gått lenge uten søvn.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 01:39
Takk for tråden og for at dere deler. Godt å lese om det nå - det minner meg om at det er angst jeg opplever og st det ikke er farlig. Jeg har nakke og skulderspenninger, nummenhet og kuldefølelse i underarmene, enorm redsel for å bli lam, vondt i kjeven, generelt anspente muskler. Angst for angsten :'(
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 13:03
Min rareste (hittil) er følelsen av at det sitter en elefant på magemusklene mine og holder igjen. Det er en slags følelse av tung pust, tror jeg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 14:00
Jeg har mest en "gnagende" type angst, som er verst på morgenen. Men en gang hadde jeg en skikkelig skremmende episode med panikkangst: jeg fikk plutselig høy puls og en vrangforestilling om at noen hadde sagt noe usant om meg, og at denne personen prøvde å skade meg (uten å ha noen grunn til det, jeg kjente knapt denne personen). Jeg ringte rundt mange mennesker jeg ellers aldri ville ringt til, osv. Det var akkurat som om noe slo ned i meg. Det var en helt ny erfaring å ikke oppføre seg rasjonelt. Heldigvis har ikke dette gjentatt seg. Og nå vet jeg at slikt kan skje, selv med en så rasjonelt tenkende person som meg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:35
Har hva man kan anse som vanlige angst symptomer, men hvis angsten bygger seg opp over lengre tid til jeg plutselig bryter sammen så opplever jeg at hodet ikke henger sammen med kroppen. Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles men når dette skjer så trekker jeg meg alltid tilbake, helst på baderommet siden der kan jeg låse døren og ikke bli forstyrret. Da sitter jeg som regel på doen eller på gulvet i dusjen (hvis jeg dusjer) og gråter. Musklene i kroppen spenner seg men jeg kjenner ingenting. Når det kommer til hodet så surrer tankene rundt og rundt men jeg klarer ikke å huske hva jeg tenker. Får etterhvert en "ut av kroppen" opplevelse hvor alt bare stopper opp inkludert tiden. Da kan jeg sitte med denne opplevelsen i fra 10 minutter til flere timer. Dette skjer av og til når jeg skal legge meg for å sove. Vanskelig å si hva som skjer med meg der og ettersom jeg ikke klarer å oppfatte selv hva som skjer. Men plutselig så bryter jeg ut av denne transen. Da faller jeg tilbake til de vanlige angst symptomene og jeg klarer til slutt å ta meg sammen og fortsette dagen min. Tenker ofte på denne opplevelsen jeg har men klarer aldri å skjønne hva som skjer eller hva jeg tenker og føler under dette. Synses det er ganske merkelig, ja.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:43
Huff, kjenner meg igjen i dette! Er rett å slett helt forferdelig!! Hvilke symptomer sliter du med til vanlig?
Til forsiden