Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dine merkeligste angstsymptomer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

april 15 2016 - 15:18
Løvetannbarn: jeg har mye av det samme som deg med nummenhet og vondt i ene siden av hodet osv. Noen ganger må jeg ta en slag sjekk jeg og.. Forferdelig følelse :( blir så sliten av det
Avatar

Reddforsykdom

april 16 2016 - 13:43
Det er helt forferdelig ja! Jeg er sikker på at jeg vil dø, og har flere ganger bedt folk om å ringe ambulanse.. Heldigvis forstår folk at det er angst, så de slipper å ringe ambulansen uten grunn, hehe. Det kommer ofte på de verst tenkelige tidspunktene.. Om jeg er aleine feks, da ingen andre kan hjelpe meg. Det var en gang det skjedde da jeg tok Kiel båten, og det var grusomt! Tanken på at jeg fikk slag når vi var midt på havet, uten umiddelbar hjelp spiste meg opp innvendig..
Avatar

Knyter seg veldig

april 17 2016 - 20:39
kjenner igjen mange av mine angstsymptomer fra dere som skriver ovenfor, vondt og lese at det er så mange som har det ubekvemt med seg selv. Jeg kan bli ganske redd og bli skjelven, har ukontrollerte spasmer/skjelvinger som ikke varer mer enn 1-2 sekunder men i det øyeblikket føler jeg at jeg står midt i sentrum og blir så ufattelig flau og vil bare grave meg ned. Er vel kanskje derfor jeg også unngår de fleste sosiale settinger pga av den redselen av at jeg skal få en slik panikkangst igjen.

Ved andre tilfeller snører det seg helt i halsen, magen kjennes som stein og alle muskelgrupper i kroppen er på giv akt. Pusten har jeg slitt med siden jeg var tenåring og jeg klarer fortsatt ikke og ha en ordentlig flyt i den.

Akselpaksel: "Føler at jeg er en tilskuer til eget liv".

Jeg har følt den også, det er vel en av de mest skremmende følelsene jeg har hatt. Og vite at du eksisterer men at alt på en måte blir splittet og du får plutselig et helt nytt sanseinntrykk som og være utenfor deg selv. Det er veldig rart. Det hender heldigvis ikke altfor ofte, hadde dette preget mitt liv i stor grad huff.. da vet jeg ikke om jeg hadde greid mer.

Avatar

Angst for hjertefeil

april 24 2016 - 20:48
Jeg merker det mest på at hjerte er veldig urolig. Plutselig kjennes det ut som det stopper helt opp og det flagrer og smeller i brystet. Kan også kjenne slaget helt ned i magen og noen ganger i halsen. Jeg har sjekket hjerte mitt hos 2 forskjellige kardiologer med arbeids EKG, 24-timers EKG, 72-timers EKG og ultralyd, men ingen feil å finne. Helt normalt, sunt og friskt hjerte sier de, men jeg er ikke overbevist. Er fortsatt sikker på at det er noe galt. Denne angsten for å ha hjertefeil gjør at jeg får mange andre symptomer som følelsen av å ha trange luftveier, da kjennes det ut som det sitter noe i halsen og jeg får et slags ubehag i og rundt halsregionen. Jeg har også vondt i nakken, skuldrene, kjeven og på øvre del av ryggen, treg og oppblåst mage, trykk bak øynene, smerter på venstre side av brystet og følelsen av å ha null overskudd. Sliter med å komme meg gjennom dagene på jobb, og har i tillegg lederstilling, noe som gjør det enda vanskeligere for det er ikke bare for meg å bli borte fra jobb når jeg har en dårlig dag. Listen over symptomer er lang og kunne sikkert skrevet flere som har kommet og gått, men de jeg har nevnt er de mest vanlige for min del.
Huff, så sliten av dette :-(
Avatar

Følelse av et kraftig hjerteslag

mars 20 2017 - 02:05
Av og til kjennes det ut som om hjertet mitt gjør ett megaslag, men følelsen sitter i angstområdet øverst i brystkassen. Kjennes ut som om spiserøret knyter seg sammen.
Elektrisk impuls i hodet. Den samme følelsen du får når du har gått lenge uten søvn.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 01:39
Takk for tråden og for at dere deler. Godt å lese om det nå - det minner meg om at det er angst jeg opplever og st det ikke er farlig. Jeg har nakke og skulderspenninger, nummenhet og kuldefølelse i underarmene, enorm redsel for å bli lam, vondt i kjeven, generelt anspente muskler. Angst for angsten :'(
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 13:03
Min rareste (hittil) er følelsen av at det sitter en elefant på magemusklene mine og holder igjen. Det er en slags følelse av tung pust, tror jeg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 14:00
Jeg har mest en "gnagende" type angst, som er verst på morgenen. Men en gang hadde jeg en skikkelig skremmende episode med panikkangst: jeg fikk plutselig høy puls og en vrangforestilling om at noen hadde sagt noe usant om meg, og at denne personen prøvde å skade meg (uten å ha noen grunn til det, jeg kjente knapt denne personen). Jeg ringte rundt mange mennesker jeg ellers aldri ville ringt til, osv. Det var akkurat som om noe slo ned i meg. Det var en helt ny erfaring å ikke oppføre seg rasjonelt. Heldigvis har ikke dette gjentatt seg. Og nå vet jeg at slikt kan skje, selv med en så rasjonelt tenkende person som meg.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:35
Har hva man kan anse som vanlige angst symptomer, men hvis angsten bygger seg opp over lengre tid til jeg plutselig bryter sammen så opplever jeg at hodet ikke henger sammen med kroppen. Jeg kan ikke beskrive hvordan det føles men når dette skjer så trekker jeg meg alltid tilbake, helst på baderommet siden der kan jeg låse døren og ikke bli forstyrret. Da sitter jeg som regel på doen eller på gulvet i dusjen (hvis jeg dusjer) og gråter. Musklene i kroppen spenner seg men jeg kjenner ingenting. Når det kommer til hodet så surrer tankene rundt og rundt men jeg klarer ikke å huske hva jeg tenker. Får etterhvert en "ut av kroppen" opplevelse hvor alt bare stopper opp inkludert tiden. Da kan jeg sitte med denne opplevelsen i fra 10 minutter til flere timer. Dette skjer av og til når jeg skal legge meg for å sove. Vanskelig å si hva som skjer med meg der og ettersom jeg ikke klarer å oppfatte selv hva som skjer. Men plutselig så bryter jeg ut av denne transen. Da faller jeg tilbake til de vanlige angst symptomene og jeg klarer til slutt å ta meg sammen og fortsette dagen min. Tenker ofte på denne opplevelsen jeg har men klarer aldri å skjønne hva som skjer eller hva jeg tenker og føler under dette. Synses det er ganske merkelig, ja.
Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

mars 28 2017 - 15:43
Huff, kjenner meg igjen i dette! Er rett å slett helt forferdelig!! Hvilke symptomer sliter du med til vanlig?
Avatar

Angst eller ikke?

juni 8 2017 - 19:10
Jeg har fått fortalt av profesjonelle at jeg har hverken angst eller depresjon, så jeg vet ikke hva det er som rammer meg. Det viser seg at jeg hele mitt liv har misforstått hva angst faktisk betyr.

Men for hensyns skyld til denne diskusjonen velger jeg å kalle det angst alikavel, så får noen som har bedre peiling gjerne rette på meg etterpå.

Jeg har flere typer angst. Hvis jeg er veldig bekymret for en person som står meg nært, f.eks at de skal gjøre noe dumt i fylla eller havne i en situasjon hvor den kan bli skadet, voldtatt, utnyttet osv, så får jeg en overveldende følelse av bekymring. Så mye at jeg får sug i magen (samme følelse som når man ikke har spist på et par døgn), akkutt diaré og fullstendig fravær av matlyst. Klarer ikke spise noe som helst. Alt stopper seg, og blir sittende på dass med skikkelig kranglete mage. Samtidig som de værst tenkelige og negative tanker får herje fritt til den eventuelle situasjonen viser seg å ikke være noen ting.

Jeg får mye av det samme følelsene og symptomene hvis jeg er nervøs for noe. For eksempel hvis jeg skal møte noen på date, eller om jeg skal presentere noe forran en større gruppe. Da er det bare å se på stoppeklokka så er det 1..2..3.. diaré.. Slår aldri feil.

Jeg har også veldig kraftig angst for sprøyter og medisinske inngrep. Å gi blodprøve eller få bedøvelse hos tannlegen er noe av det verste jeg gjør. Men da kommer det andre symptomer. Det føles som alt blod forsvinner fra hodet. Kald-svetten pipler og jeg blir bløt på hele kroppen, synet og hørselen forsvinner og jeg er på nippet til å svime av. Skjer nesten hver eneste gang.

Om jeg ikke har angst, hva er feil med meg?
Avatar

.

juni 8 2017 - 23:21
Det "morsomste " symptomet jeg har hatt var en intens kløe/kribling i høyre skulder. Gikk og klødde og vred på skuldra i dagevis. Jeg viste heldigvis hva det var, ellers hadde jeg nok blitt reddere enn hva jeg var.

Ellers har jeg hatt migrene, ukontrollerte rykninger i armene (hele armen. Var en periode folk bare måtte lære seg å dukke), trang til å holde armene eller hodet på et spesielt vis, manglende matlyst, økende matlyst, trang for å være i aktivitet, trang til å flykte, jeg har opplevd å miste kontakt med kroppen min, og plutselig blitt rasende.bland annet. Og hjertebank. Trodde jeg hadde hjerteinfarkt første gang,og var livredd i flere dager før jeg fant ut av det.
Avatar

Svimmel

juni 10 2017 - 11:49
Har hatt konstant svimmelhet og er bare trøtt.. Men samtidig er jeg rastløs.. Har vært hos legen og de finner Ingenting galt
Avatar

.

juni 10 2017 - 23:11
Kjenner meg igjen i mye av det folk sriver her.
Svimmelhet som varer ett par dager.

Pluttserlig svimmelhet.

Opplevde for ett par måneder att rommet "flyttet" på seg. Var som å stå i en buss som setter i gang. Like før jeg gikk i gulvet.

Hjertebank som øker i tempo for så å pluttserlig stoppe. Førte gangen dette skjedde trodde jeg faktisk hjertet hadde stoppet.

Avatar

Re: Dine merkeligste angstsymptomer

juni 15 2017 - 12:49
Dette var en fin tråd å lese for da ser jeg at mange av mine symptomer er angst og ikke noe skummelt. Jeg har mye av det som er nevnt over og spesielt dere som sliter med innsovningen og plutselig føler dere mister pusten - dere har min sympati.

I det siste har jeg slitt med en følelse av kvelning i svelget. Den er mer eller mindre konstant og forferdelig skremmende. I tillegg har jeg hat en følelse av krampe i brystet og svelget, noe som kiropraktor mener kan være spiserørskramper som er trigget av svært anspent muskulatur. Den generelle følelsen av tung pust og hyperventilering er ogsp velkjent.
Avatar

Er dette angst?

juli 8 2017 - 17:54
:06 Hei! Jeg er en jente på 22 som i 1 år nå har hatt ulike utfordringer i form av dødsfall i familien og skilsmisse av mine foreldre. De siste månedene har jeg fått "anfall" i form av ulike kombinasjoner som vondt i brystet, nakken, ryggen, stråling ut i venstre eller høyre arm, svimmelhet, kvalme og følelsen av å være kald inne i hodet. Når dette har skjedd har jeg blitt veldig redd og urolig og rett og slett redd for å dø. Jeg sliter ofte med å sovne om kveldene fordi jeg er redd for å ikke våkne igjen. De siste ukene har jeg stort sett slitt med kvalme, brystsmerter og svimmelhet flere dager i uken men ikke "anfall". Høres dette ut som angst? Og i såfall, hva skal jeg gjøre for å bli kvitt det? Har vært til legen, men han fant ikke noe og jeg har tatt en del blodprøver.
Til forsiden