Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depersonalisering og angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depersonalisering og angst

jan 6 2017 - 04:54
Noen andre her som sliter med det samme? Har selv slitt med angst omtrent hele livet og bare har hatt sporadiske perioder med depersonalisering tidligere, intill for noen måneder siden hvor jeg gikk inn i en kronisk tilstand. Vil gjerne ha noen å dele litt forskjellige erfaringer omkring elendigheten.
Avatar

Hei

jan 7 2017 - 01:21
Hva innebærer depersonalisering, da? Hvordan arter det seg? Har ingen erfaring med det selv, men vil gjerne lytte, om du vil fortelle om det :)
Avatar

Re: Depersonalisering og angst

jan 7 2017 - 02:21
Ja, gjerne fortell, da jeg tror jeg har/har hatt det samme..men klarer liksom ikke å sette ord på det...
Avatar

DP

jan 7 2017 - 06:49
Depersonalisering er en tilstand der personen opplever en følelse av uvirkelighet og distanse fra seg selv. I depersonalisering synes den ytre verden uvirkelig og fremmed. Disse symptomene kan opptre både samtidig og hver for seg. Til forskjell fra en psykose vil personen vanligvis ha innsikt i at dette er et subjektivt fenomen og ikke objektiv virkelighet (American Psychiatric Association, 1994; World Health Organisation, 1993).

Altså innebærer det, for min del, at verden føles fremmed og uvirkelig. Jeg forstår at ingen ting har endret seg, fargen rød er rød og jeg "kjenner" igjen alt og husker godt minner fra tidligere. Det verste er egentlig den "fremmed" følelsen til meg selv, hvor jeg på en måte føler at jeg "observerer" meg selv. Samtidig en uendelig grubling over det eksistensielle som igjen øker "uvirkelighet" og "drømme" følelsen.
Avatar

Re: Depersonalisering og angst

jan 7 2017 - 20:32
Kanskje yoga eller meditasjon kunne vært noe for deg? Da planter man seg selv liksom i kroppen igjen. Drar fokuset tilbake på kroppen og her og nå. Nå som du føler deg utenfor seg selv, tyder kanskje på at bevisstheten er mer en bare kroppen, men det er jo i kroppen vi lever i i dette livet..
Jeg anbefaler å prøve å meditere, og hvis du føler at du ikke får det til, så gjør ikke det noe. Bare man har prøvd, så har man fått det til.
Gjør det gjevnlig, uansett hvor kort du gjør det, eller hvor håpløst det kjennes...for etterhvert klarer du å sitte lengre og lengre og det vil føles bedre å bedre :)

Kjenner meg utrolig igjen i deg, og vet hvor jævlig det er...men jeg tenker at meditasjon kan dra deg litt mer ned på jorda :)
Avatar

Re: Depersonalisering og angst

feb 5 2017 - 21:41
Jeg har depersonalisering. Send gjerne pm om du vil :)
Avatar

Re: Depersonalisering og angst

feb 7 2017 - 15:58
jeg slet med dette i nesten 4 år, så jeg vet hvor jævelig det er. Det er imidlertid mulig å gjøre noe med det. Har skrevet et innlegg på forumet her for et par uker siden, men send meg gjerne en pm:)
Til forsiden