Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig periode...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig periode...

nov 22 2017 - 22:44
Flere som opplever at angsten eskalerer i høst - og vintermånedene?

Jeg har de siste ukene hatt hyppigere følelse av nedstemthet og på fredag fikk jeg plutselig et angstanfall. Noe jeg ikke har hatt på veldig lenge. Det skjedde helt ut av det blå da jeg var ute og gikk tur med kjæresten og hunden. Ikke noe voldsomt panikkanfall. Det pleier jeg ikke å få, men det er likevel plagsomt og ekstremt ubehagelig.
Jeg blir nummen i fingertuppene, skjelven i hele kroppen, pulsen øker og jeg blir varm. Jeg lar meg ikke sette ut av dette. Jeg vet hva det er og at det er ufarlig. Men jeg blir jo skuffa. For jeg trodde jeg var ferdig med det, siden det har gått så bra i et halvt år.

Etter dette har det bare kommet oftere og jeg tror jeg har kjent på angsten omtrent hver dag siden fredag. Jeg håper det bare er årstiden og at alt blir litt lettere over nyttår.
Avatar

Blikkstille

nov 23 2017 - 01:29
Du er inne på noe der. Jeg har heldigvis ikke hatt angstanfall på ca 7 år nå, men merker at angsten kommer krypende nå som det blir høst.

Du får mye mindre sollys så kjemien i hjernen vil jo endre seg i takt med hormoner, d-vitamin,etc.
Du bruker kroppen mer på sommeren og sitter mye inne på høsten.
Man er mye mindre positiv på høsten når det er mørkt ute og lite å finne på.

Jeg har tenkt at jeg kunne sikkert gjort mange tiltak for å kompensere for at det er høst, ta solarium, fylle på med vitaminer, spesielt d-vitamin, dra å trene og ha positive ting å tenke på, droppe kaffe og alkohol. Men jeg tror jeg har godt av å kjenne på denne angsten jeg noen ganger sliter med.

Jeg hadde flere lammende angstanfall hver dag i mange år før jeg klarte å få mentalt slått det av. Nå har det gått så mange år at jeg har glemt hvordan jeg kontrollerer angsten med tankene. Jo sterkere angst jo lettere er det å finne ut hvordan du får kontroll hvis du skjønner. Benytt sjansen i høst å "meditere" hvis jeg kan kalle det det og føl at angsten slipper taket.

Du er på en urolig sjø og med tankene skal du få sjøen til å bli helt blikkstille så du kan speile himmelen på den. Lykke til :)
Avatar

Re: Dårlig periode...

nov 23 2017 - 14:36
Takk for svar. Og dette vet jeg jo egentlig. Jeg elsker å trene og jeg kjenner effekten av det med en gang. Men så er det dette med å komme seg ut og faktisk gjøre det i en allerede hektisk hverdag. For hvis det blir sånn at det er noe jeg føler jeg må og får dårlig samvittighet for ikke å gjøre, så er jeg like langt...

Når det gjelder å bruke tankene til å redusere angsten, så synes jeg at jeg takler det bra. Jeg vet det ikke er farlig og strategien er egentlig bare å prøve å overse det og fortsette med hva enn det er jeg driver med. Og hvis jeg ikke driver med noe spesielt prøver jeg å finne noe å gjøre for å avlede meg selv. Det er særlig stress som trigger. Så jeg må være forsiktig med planlegging i hverdagen og ikke ha for mange til hengende over meg. Noe som kan være krevende med to jobber, to barn og to bikkjer + fritidsaktiviteter osv....

Nå er det ikke snakk om panikkangst i mitt tilfelle men en sterk uro. Jeg tror egentlig ikke at noen kam se det på meg heller.

Så det er vel ikke SÅ ille da, men det er så irriterende og unødvendig. Blir så sint på kroppen min og hodet mitt som ikke bare kan la være å holde på sånn!!! Men jeg er nok der at jeg bare må finne en måte å godta at høst og vinter er og kommer alltid til å være noe dritt.
Til forsiden