Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

DIN MENING - DPS

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

DIN MENING - DPS

jan 29 2018 - 17:27
Hei!

Jeg vil gjerne få høres deres erfaringer med DPS. Spesielt i Bergen, men også over hele landet.
Har selv vært i systemet i 5 år og kan gjerne si min mening i kommentarfeltet etterhvert. Men først vil jeg høre deres opplevelser.
Spesielt fra dere som virkelig sliter. F.eks med kraftig angst og panikk lidelse.
Avatar

Hei

jan 30 2018 - 05:57
Helt elendlig
Vært på betanien etter 2 år sykere enn jeg var
Kjapp tur innnom Solli og kronstad og. Er traumatisert av alt, og veldig syk.
Og nå klarer jeg meg ikke selv og de stedene er eneste innleggelsen plassene
Avatar

Heii!

jan 31 2018 - 01:07
Takk for svar.
Sliter med samme erfaring skjønner du.
Og er kommet på et punkt hvor jeg ikke klarer meg selv jeg heller. Har googlet og googlet.
Har selv vært innlagt på Bjørgvind (tertnes) og kronstad. Og det er jo bare 2uker uten noe hjelp også blir man kastet ut igjen.
Og har ellers møtt masse rar oppførsel fra psykologer og ansatte.

Så skulle gjerne hørt fra så mange så mulig for å se hvor mange som opplever dette. For noe må jo gjøres.
Kan ikke være sånn at vi syke blir sykere og resten av samfunnet faller etter. Blir ikke noe samfunn igjen tilslutt.
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

jan 31 2018 - 23:29
Dårlig erfaring med DPS. Ble tre saker til fylkesmannen etter å ha vært i kontakt med DPS i ca ett år. Valgte å gå de etter sømmene og er spent på svarene fra fylkesmannen. Det jeg vet er at de har satt igang full gjennomgang av rutiner og enkelte personer blir evaluert.
Har kostet meg enormt med krefter og tid, men synes ikke at andre som kommer etter meg skal få oppleve det samme som meg.
Avatar

!

feb 18 2018 - 22:50
Gjerne gi en oppdatering om det skjer noe videre. Har selv tatt kontakt med fylkesmannen, men fikk problemer med DPS.
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 20 2018 - 16:01
Jeg har bare positiv å si. Min lege der sendte meg til full utredning da det ble funnet en liten kysta i hodet. Ble tatt masse blodprøver og mr med kontrast. Henvisning til nevrolog. Cysta er godartet men allivel full utredning. Jeg ble syk i alder av 49. Har vært helt frisk før det.
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 20 2018 - 16:40
Jeg har både negative og positive opplevelser om hverandre over flere år i Oslo og Akershus. Fordelt på flere forskjellige perioder og behandlere.

Noen er veldig på med å gi mye medisiner, noe som har gitt sterke bivirkninger og ubehagelige opplevelser. Men andre behandlere og leger har vært mer imøtekommende og lyttet til mine behov og personlige erfaringer.

De siste årene har behandlerene mine vært veldig flinke. Jeg vet ikke om det er Fordi psykiatrien begynner å våkne mer opp for problemene ved overmedisinering, eller ikke. Men nå er jeg i alle fall skrevet ut fra Voksenpsykiatrisk oppfølging (tidligere DPS) fordi jeg er for frisk og fungerer for bra til å bruke deres tilbud.

Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 20 2018 - 22:22
Har vært 7-8 år i systemet til Kronstad Dps i Bergen.
Mange flinke terapauter der, og behandlingen har gitt meg god innsikt i hvordan hjernen min fungerer og hva som er utfordringne mine.
Men sliter med å komme meg videre til å fungere på et slik nivå jeg ønsker, føler jeg står fast.
Livskvaliteten er tragisk for tiden.
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 21 2018 - 00:18
Både positive og negative, psykologen jeg har nå er helt grei. Men virker som man må være suecidal for å få lov til å være der. Jeg sliter kraftig med angst, og jeg føler at de vill ha meg ut av systemet. Skikkelig frustrerende da man virkelig vill ha hjelp
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 21 2018 - 05:40
Egentlig dårlig erfaring begge gangene jeg har vært der. Privat behandler (med helfo avtale) var bedre. Ikke vært innlagt før da, bare samtale"terapi"
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 22 2018 - 21:27
Er innlagt nå, ved nordre Vestfold dps. Må si jeg er veldig skuffet.. her er det ikke noe behandling å få, det sier dem selv de som jobber her.. at her har det blitt mer som en «oppbevaringsplass» det har også generelt blitt veldig korte opphold her, hvor man enten blir overført til kommunen eller poliklinisk behandling. Jeg har måttet krangle meg til lenger plass og har til å med måttet gå så langt som å trekke inn advokater..
folk blir skrevet ut lenge før de er klar, og mange er ustabile når de blir skrevet ut, både psykisk og i forhold til medisinering...
kan også legge til at majoriteten av miljøpersonell og sykepleiere som jobber her er rett og slett helt jævlige å ha med å gjøre.. det finnes noen unntak, og de er noen helt fantastiske mennesker!
Avatar

Når kroppen ikke vil spille på lag.

feb 24 2018 - 08:06
Har vært innlagt 2uker på dps (aust-Agder) fikk kognitiv terapi, men angsten var for sterk til at jeg kunne gjøre meg nytte av den. Var suicidale , men det ble ikke nevnt som et problem. Ettersom jeg har klarnet mer i tankene, får jeg ikke komme til psykolog igjen fordi jeg tar en sobril når hverdagen blir for tøff, ca 2i mnd. Føler ikke at jeg ble tatt på alvor, men fikk en resept på lykkepiller som jeg ikke tok. Hverdagen er en utfordring, vet hvor ikke hvor lenge jeg holder ut!
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

feb 24 2018 - 21:05
Så leit å høre at dere ikke har det bra, skulle ønske jeg kunne gjøre noe. Men av alle de ting som vel kanskje heller ikke hjelper prøver jeg med og sende en klem og varme tanker til hver og en av dere.
Avatar

Re: DIN MENING - DPS

mai 23 2018 - 19:25
Vell, helt utrolig at det er lovlig å holde på sånn.
Kjenner en som ikke tørr å gå i behandling lenger etter at DPS ble for traumatisk.
Og det er ikke greit. Og selv er jeg helt f'ed up av hele systemet.
Og nærmeste privat psykolog koster 1350kr for 45min.. og de har jo selvfølgelig ikke tilbud om innleggelse. De har nå bare et kontor i et lite bygg.
Så skjønner ikke helt hvordan det er meningen at mange av oss som sliter i så stor grad skal gjøre av oss?
Til forsiden