Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Cipralex og circadin.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Cipralex og circadin.

mars 7 2016 - 18:47
Den følelsen når du får utskrevet cipralex og circadin av legen din, men ikke tørr å ta de .Jeg som tok initiativ til medisinering , men hadde sett for meg noe annet egentlig . Psykologen vet ingenting ( går privat ). Hva tenkte jeg med ? Jeg som såvidt tørr å ta en paracet. Tips / råd / erfaringer ? På forhånd takk :)
Avatar

Cipralex

mars 7 2016 - 19:29
Ingenting å frykte ved bruk av Cipralex er min erfaring. Er en lykkepille og kan være til hjelp i de mest slitsomme stundene. Greit å komme i gang med de så snart du kan. Selv tar jeg valium når ting er som svartest i tillegg til cipralex. Sliter med angst og depresjon.
Avatar

Ikke skummelt!

mars 7 2016 - 19:50
Circadin er melatonin i tablettform, og melatonin er naturlig stoff i kroppen for søvnregulering. Har du ikke ubalanse i melatoninnivået vil circadin bare ikke hjelpe deg. Ikke skummelt!

Cipralex er det lurt å trappe opp gradvis på, dvs start med 5 mg og øk ikke for raskt til 10 mg. Lider du sv angst og depresjon er dette en god medisin. Ikke skummel den heller, men du KAN bli litt kvalm, lett svimmel ved oppstart, men da vet du hva det skyldes.

Avatar

Re: Cipralex og circadin.

mars 7 2016 - 19:51
Ikke vær redd. Brukte Cipralex en stund. Fikk noen bivirkninger men det gikk over etterhvert. Kjenner folk som har gode erfaringer med Cipralex. Personlig sett så bestemte jeg meg for å bytte til noe annet da jeg følte at det ikke funket noe særlig for min del, folk er forskjellige. Som sagt, du trenger ikke å være redd :). I forhold til bivirkninger så hadde jeg ganske få, litt uro i magen de første dagene. Verste bivirkningen for min del var at sexlysten min forsvant og borte var den i flere uker før den sakte men sikkert kom tilbake.
Avatar

Re: Cipralex og circadin.

mars 7 2016 - 20:15
Jeg har fått cipralex 10mg til å starte med . Er vel bivirkningene jeg er redd for, og at det skal ødelegge for eksponeringsterapien jeg holder på med.
Avatar

Cipralex

mars 20 2017 - 01:55
Jeg råder alle som ikke har brukt "lykkepiller" til å be om å få med Valium eller en annen demper. Det er ikke sikkert du trenger det, men hvis du gjør det, er det et helvete å ikke ha det.
Min andre dag på medisinen ble nesten slutten for meg. Jeg har aldri før eller etter opplevd et slikt følelseshelvete som akkurat da. Dette varte i flere timer. Fastlegen min den gang, unnskyldte seg og sa at hadde glemt å skrive ut en resept på noe beroligende i tilfelle noe skulle oppstå.
Jeg brukte veldig lang tid på å bli "venn" med medisinen, men når jeg først hadde nådd dette målet, var resultatet enestående for min del. Det ble som et helt nytt liv
Avatar

Re: Cipralex og circadin.

mars 20 2017 - 02:03
Cipralex er dritt, men folk reagerer vel ulikt på den type medisin. Hvis man vil bli zombie så er Cipralex topp.
Avatar

Sunt å være skeptisk

april 18 2017 - 10:30
Jeg kan jo begynne med å si at jeg har selv brukt Cipralex og det funket svært dårlig på meg. Jeg er ikke en lege, men har personlig erfaring og lært mye om medisinene igjenom å snakke med leger, psykologer og venner som har brukt det.

Cipralex er en stemningsregulerende medisin i gruppen SSRI som betyr at det er seratonin regulerende. Seratonin er signalstoffer i hjernen som regulerer følelsene dine. Effekten er vanligvis at intensiteten av følelsene dine blir redusert til normal eller dempet tilstand avhengig av hva du sliter med i utgangspunktet.

Lykkepiller er et svært villedende utrykk også brukt rundt disse medikamentene. Man blir ikke lykkelig eller glad av medisinen, den tar bare i utgangspunktet bort den værste depresjonen og angsten. Dette er en medisin du tar over lenger tid og er ikke tilsvarende sobril som man tar for akutt panikk anfall.

Det finnes flere typer SSRI medikamenter og det kan virke noe ulikt. Visst du opplever dårlig effekt selv etter 1-2 måneders bruk vil jeg ha sagt i fra og kanskje byttet til alternativet Zoloft. Den største faren er i opptrappings fasen når man først begynner å ta medisinen. Det anbefales at man blir monitorert tett av familie og eller fagfolk siden man kan få økning i selvmordstanker.

Circadin er en melatonin basert medisin og er ikke farlig. Melatonin produseres naturlig i kroppen og fungerer nesten som et tilskud på lik linje som vitaminpiller. Følg instruksene du har fått fra lege så skal det gå veldig fint :)
Du kan finne det uten resept nesten overalt utenfor Norge.
Avatar

Re: Cipralex og circadin.

mai 6 2017 - 01:57
Få god oppfølging i oppstart av slike medisiner om du velger å ta dem. Jeg ble tatt av Cipralex ganske raskt da jeg fikk indre blødninger av dem. Da var jeg glad for at jeg fikk rask time, god oppfølging og god veiledning.
Avatar

Medisiner

mai 28 2017 - 00:36
Hei!
Det spørs veldig hva du sliter med. Men hvis du sliter med angst anbefaler jeg å IKKE ta de.
De gjorde meg mye verre og har sluttet på all form av medisiner nå og sliter fortsatt med det de gjorde med meg.
Når jeg får angst kan jeg kjenne nøyaktig punktet i hjernen hvor medisinene hadde virkning og får hodepine for er akkuratt som den forventer å få medisin. (tatt både cipralex og zoloft)

Og når jeg gikk på de hjalp de ikke noe mot angsten. Eneste de hjalp meg med var å gå opp i vekt og tenke mindre.
Men til tider klarte jeg ikke tenke i det hele tatt. Klarte ikke føle noe og var bare helt tom. Klarte ikke le eller grine og følte meg ikke som en person i det hele tatt.

Systemet mitt er ganske følsomt, så for meg virker nok slike piller og diverse litt mer enn hos andre.
Men det er absolutt ikke positivt å ta mot angst. For det forteller angsten at angst er noe å være redd for å medisineres. Og sannheten er at vi som har det egentlig ikke er syk. Det er ikke farlig.. og vi lærer det aldri hvis vi tar lette utveier. Vell... i mitt tilfelle var ikke medisiner en lett utvei.. da den forverret situasjonen.
Til forsiden