Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 2 2017 - 16:11
Hei! Jeg har nå slitt med en fryktelig indre uro i snart tre år. Jeg er så sliten! Jeg har en konstant følelse av at jeg gruer meg til noe. Men jeg har perioder hvor det er veldig ille, og andre perioder hvor det ikke er så ille. De gangene det er veldig ille føler jeg at det klikker i hodet mitt. Vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, og føler jeg blir paranoid uten å vite hva jeg egentlig er paranoid for. Overtenking blir jeg også helt ekstrem på.

I de verste periodene føler jeg at jeg har en orkan i brystet/halsen. Føler jeg blir sliten i hjertet. Føler også det er tungt å puste. Noen ganger må jeg ta et ordentlig trekk med luft for å føle at jeg får nok. Kan også ha så sterk indre uro at jeg blir helt kvalm. Og jeg er så lei av å ha det sånn.

Er det noen som har det likt som meg som får legemiddel fra legen? Isåfall hvilket legemiddel funker best for dette? Jeg har fått legetime på mandag. Men har litt dårlig erfaringer med leger, og denne legen er helt ny. Så tenker det er greit å høre med andre med lik erafring som meg.

Tusen takk for svar!
Avatar

Re: Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 2 2017 - 18:58
Hei! Jeg tar sobril som er angstempende,men disse er vanedannede så kan ikke ta for mye av de.Hvet ikke om har prøvd Antidepp?For de tar jo angsten men er mye bivirkninger med de,fikk iallefall jeg erfare men ikke alle får det.Derfor tar jeg sobril som er gode å ha når angsten kommer.Prøver å ta minst mulig men blir vel ett par dager i uken iallefall.
Avatar

Re: Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 4 2017 - 09:37
Hei Lille Anna!
Jeg har ikke prøvd noe som helst av medisiner. Sobril har jeg fått høre bare hjelper til å slappe av i musklene. Men det hjelper for å bli kvitt indre uro også?
Avatar

Re: Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 4 2017 - 10:13
Hei igjen! Sobril tar alt av angst og indre uro hos meg iallefall.Kjenner andre også som har veldig god effekt av disse.Men de er som sagt vanedannende så en bør ikke bruke de vær dag.
Avatar

Re: Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 4 2017 - 13:19
Tusen takk for svar! Jeg synes benzodiazepiner høres litt skummelt ut, i og med at de er avhengighetsskapende. Så kanskje det lureste er å gå på noe antidepressiva. Men har gjerne lyst til å ha noe benzo tilgjengelig. Tilfelle jeg skulle ha en dag som er verre enn andre. Men får se hva legen tenker om det!
Avatar

Re: Beroligende legemiddel for å dempe angsten?

mars 5 2017 - 15:44
Du kan prøve "Buspirone", det er ikke avhengighetsskapende, og hjelper mot angst og muskelspenninger.
Til forsiden