Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Befølt på bussen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Befølt på bussen

aug 26 2017 - 18:09
Hei :)

I går når jeg skulle ta bussen hjem fra byen, så opplevde jeg noe helt forferdelig...

Når jeg hadde kjørt med bussen i 2min, så kom det en mann inn på bussen. Det var fler seter ledig, men har satt seg ved siden av meg... Jeg tenkte ikke now mer over d, før jeg merka at han lå hånda si på låret mitt.

Jeg satt selvfølgelig innerst ved vinduet... Jeg hadde prøvd å flytte meg så lagt unna mannen som mulig..., men han bare lente seg nærmere meg...

Jeg sliter med angst fra før av..., og jeg kjente panikken kom... Uten å tenke meg om, så trykte jeg på "stopp" knappen, og gikk av bussen 8 stopp for tidlig. :/

Når jeg kom hjem, så begynte jeg å skjelve, og følte meg skitten og uvel... Så kom tankene om hva jeg kunne gjort anderledes, eller hva jeg kan gjøre i ettertid... Nå tør jeg ikke ta buss mer, men er avhengig av å ta buss til skolen hver dag... jeg har ikke snakka om d til noen, og jeg vet egt ikke hva jeg kan gjøre... Det eneste som er nå, er skrekken for at d skal skje igjen...

HJELP MEG :/
Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 26 2017 - 22:36
Bare for å være sikker; signaliserte du tydelig ubehag (enten verbalt eller non-verbalt) på en måte som han ikke kunne feiltolket som at du egentlig likte berøringen og oppmerksomheten? (I og med at han lente seg nærmere deg.)

Jeg veit at jenter ofte (men selvsagt ikke alltid) kan ljuge eller overdrive historier om "skumle menn" i ettertid, av diverse personlige grunner (for eksempel fordi de ønsker å unngå og fremstå slutty/lette på tråden selv, eller fordi de ønsker å få oppmerksomhet/sympati fra andre). Så jeg bare nevner dette for å utelukke den muligheten?"Så kom tankene om hva jeg kunne gjort anderledes, eller hva jeg kan gjøre i ettertid..."
Hva føler du selv at du kunne gjort annerledes? En av de terapeutiske måtene å takle ubehagelige eller traumatiske opplevelser på, er å finne ut hva man ville gjort annerledes. Det er en slags måte å delvis "rette opp" hendelsen for seg selv i ettertid."Det eneste som er nå, er skrekken for at d skal skje igjen..."
Hvis det av en eller annen grunn skulle skje igjen (som er mindre sannsynlig), så prøv å uttrykk verbalt ubehag/motstand i tillegg til den non-verbale kommunikasjonen.
Si for eksempel, "Hei, kan du fjerne hånden din?". Dette utsagnet i kombinasjon med en avvisende non-verbal kommunikasjon, er en ufeilbarlig måte å kommunisere ubehaget/motstanden din på. Og det gjør det dermed svært sikkert at mannen ikke på noen måte kan misforstå hva du føler i situasjonen - og som dermed også gir deg enda mindre grunn til å klandre deg selv i ettertid, når du veit at du gjorde det du kunne for å tydelig uttrykke til han hvordan du opplevde situasjonen.

En annen ting du kan gjøre hvis han fortsetter å berøre deg til tross for den tydelige og utvetydige avvisningen din, er å trykke på "Stopp"-knappen slik du gjorde, og deretter gå å snakke med buss-sjåføren, eller å sette deg nær bussjåføren eller andre passasjerer isteden. Hvis han skulle følge etter deg til tross for alt dette, kan du velge å gå av bussen eller ringe politiet. For på dette nivået begynner det å bli ordentlig trakassering.
(Igjen, så sant du har gitt tydelige og utvetydige signaler til han - og ikke bare avviser han på en overfladisk måte hvor du egentlig bare spiller "hard to get", slik jenter veldig ofte gjør. Du skjønner tegninga, ikke sant? Det handler om hvordan du HELHETLIG kommuniserer med han.)

Ideen din om å trykke på "Stopp"-knappen og gå av bussen tidligere enn du egentlig skulle, var en god ide. Greit nok, det kostet deg litt ekstra tid, men du fjernet deg hvert fall fra situasjonen på en veldig fornuftig og trygg måte.
Og slike situasjoner skjer heldigvis ikke ofte, siden de fleste menn har sosial intelligens nok til å klare og skille mellom hva som er falsk, overfladisk avvisning (hvor jenta bare spiller "hard to get"), og hva som er ekte, særiøs, utvetydig avvisning. Og de mennene som faktisk er ute etter å krenke eller voldta jenter, er en svært liten minoritet sammenlignet med det totale antallet menn i landet. Så det er derfor liten sannsynlighet for at slike hendelser vil skje særlig ofte. Og hvis det skulle skje igjen, så har du nå en plan for hva du kan gjøre. Nøkkelen er hvert fall å ikke ende opp aleine med han, og å ringe politiet hvis han aldri gir seg. Så hvis han for eksempel også følger deg ut av bussen, så går du bare inn i bussen igjen, hvor det er folk (som for eksempel bussjåføren), og ringer eventuelt politiet hvis han da fortsatt ikke gir seg."Når jeg kom hjem, så begynte jeg å skjelve, og følte meg skitten og uvel..."
Dette er en typisk følelse for voldtektsofre, hvor DE føler seg skitten og verdiløs til tross for at det var voldtektsforbryteren som voldtok DEM. Så, av nysgjerrighet; hvorfor føler DU deg skitten? Hva er det ved denne hendelsen som gjør DEG "møkkete"?
Og han har jo ikke gjort noe mer enn å oppføre seg ganske sosialt ukalibrert, samt berørt deg uten at du har likt det. (Selv om dette forståelig nok kan være litt ubehagelig og skremmende for deg.) Han har jo ikke voldtatt deg eller seksuelt krenket deg på noen måte. Eller er det noe ved denne historien du ikke forteller...?
Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 26 2017 - 23:33
Æsj, det er ekkelt hvordan mange menn er.

Det er ekkelt at disse mennene tror at kroppen til andre er fritt fram å ta på.
Avatar

...

aug 26 2017 - 23:35
Wtf Rebelman. Man legger ikke hånda på låret til en tilfeldig jente/dame på bussen uansett hvor ukalibrert du er.
Trådstarter har forøvrig ingenting å føle skam eller skyld for. Du gjorde rett i å gå av bussen om du følte det var det som passet deg.
Jeg er gutt og kan ikke helt sette meg i samme situasjon, men jeg ville kanskje rykket markant i benet eller endret sittestilling.
Hadde vedkomende da fortsatt prøvd seg, ville jeg spurt hva i alle dager han drev med. typ ''Hva faen?''.. Da ville han blitt relativt paff og trukket til seg hånda tenker jeg :)

Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 27 2017 - 01:43
Brokenmind: "Man legger ikke hånda på låret til en tilfeldig jente/dame på bussen uansett hvor ukalibrert du er."

*Facepalm* Les svaret mitt en gang til og forsøk å forstå hva jeg sier.
Hva man "kan gjøre" og "ikke kan gjøre" med jenter avhenger av konteksten/kommunikasjonen mellom dere (hva hun sub-kommuniserer at hun er komfortabel med). Det er derfor jeg understreket så tydelig flere ganger i innlegget, viktigheten av at hun selv kommuniserer på en tydelig/utvetydig måte at hun ikke liker berøringen eller oppmerksomheten hans, slik at han har mulighet til å forstå at han bør trekke seg tilbake/kalibrere måten han fremtrer på, og slik at hun hvert fall kan være sikker på at han ikke kan ha feiltolket noen ting.
Vi veit heller ikke om det hun skrev i innlegget sitt er hele historien om hvordan ting faktisk foregikk. Ikke ta alt for god fisk med en gang.

Jenter er ikke "uskyldige prinsesser" slik mange menn har blitt manipulert til å tro. Sannheten er at man kan gjøre mange "småfrekke" ting med jenter ganske tidlig - avhengig av konteksten/kommunikasjonen mellom dere (altså hvis hun liker det). Er det derimot et generelt smart trekk å gå så raskt fram fysisk? Nei - vanligvis ikke, og det er uansett ikke et nødvendig trekk. Men poenget mitt er at det allikevel noen ganger KAN fungere hvis man går frem på riktig måte (altså hvis kommunikasjonen som ledet opp til den fysiske berøringen er riktig).

Med andre ord: Det er greit å prøve seg og å forsøke slik type fysisk berøring - HVIS kommunikasjonen fram til det punktet var riktig, og HVIS jenta signaliserer at hun er komfortabel med det, og HVIS man ikke gjør "grove ting" for tidlig. Det er altså mye HVIS, HVIS, HVIS her.

Hvis jenta derimot tydelig/utvetydig signaliserer at hun virkelig ikke liker det, så bør man selvfølgelig være hensynsfull og trekke seg tilbake. Ordentlig trakassering av jenter (og andre mennesker i det hele tatt) er selvsagt ikke greit.

Så igjen, prøv å forstå hva jeg sier her. Jeg sier ikke at det liksom er "greit å gå rundt og beføle fremmede helt uten videre" (selv om det på et fåtall av jenter kanskje kan fungere); jeg sier at det er noe som heter "kontekst", og at alle har et personlig ansvar for hva de kommuniserer til andre."(...) men jeg ville kanskje rykket markant i benet eller endret sittestilling.
Hadde vedkomende da fortsatt prøvd seg, ville jeg spurt hva i alle dager han drev med. typ ''Hva faen?''.. Da ville han blitt relativt paff og trukket til seg hånda tenker jeg :)"

Jepp, dette er slik tydelig/utvetydig kommunikasjon jeg refererte til i svaret mitt. Tydelige hint som ikke kan misforstås.
Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 27 2017 - 03:01
Man går bare ikke bort til noen på en buss å begynner å tafse, sånn er det bare uansett hva.
Avatar

??

aug 27 2017 - 09:22
En kvinne er aldri skyld i at menn kommer bort å klår på hennes kropp uten samtykke. Det skal heller ikke være nødvendig å gå rundt å tenke over hvorvidt man sender ut falske signaler eller ikke av frykt for at en av det motsatte kjønn skal opfatte kvinnens eget kroppsspråk som en invitasjon til fysisk kontakt.

Het er det ikke tvil om at mannen på bussen er ansvarlig for det han gjorde, og krenket trådstarter mot hennes vilje. Hun handlet riktig med å forlate bussen. Bussene i dag er videoovervåket. Det går an å ta kontallt med buss-selskapet å gi beskjed omhva som skjedde. Kanskje har andre personer opplevd det samme fra samme mann?

Du som ble befølt skal ikke føle skyld. Du har ikke gjort noe galt, og du skal ikke tenke på om du kunne gjort noe anderledes. Som kvinne i et fritt land skal vi kunne gå i de mest "innbydende" klær som finnes uten at dette skal bety en åpen invitasjon for menn.
Nei betyr nei.

For de som ikke forstår det, legger keg ved en link som anbefales på det varmeste.
Jeg håper at spesielt RebelMan ser denne!

https://youtu.be/fGoWLWS4-kU
Avatar

Rebelman

aug 27 2017 - 11:39
Det er mange som stivner ved fysiske overgrep,som å bli tatt på låret eller ved voldtekt. De får ikke til å si eller gjøre noe.Det betyr IKKE at det et greit.Det blir det samme som å si til et voldtektsoffer at du sa ikke nei så da var det ikke voldtekt.
Avatar

Hun satt på en buss, ikke i en bar!

aug 27 2017 - 13:06
REBELMAN

"Jenter er ikke "uskyldige prinsesser" slik mange menn har blitt manipulert til å tro. Sannheten er at man kan gjøre mange "småfrekke" ting med jenter ganske tidlig - avhengig av konteksten/kommunikasjonen mellom dere (altså hvis hun liker det). Er det derimot et generelt smart trekk å gå så raskt fram fysisk? Nei - vanligvis ikke, og det er uansett ikke et nødvendig trekk. Men poenget mitt er at det allikevel noen ganger KAN fungere hvis man går frem på riktig måte (altså hvis kommunikasjonen som ledet opp til den fysiske berøringen er riktig)."

Jezes, hvor begynner jeg her.. Jeg kunne brukt hele søndagen på å plukke fra hverandre innleggene dine, og levere det tilbake som et essay.
Ja, som du sier - det avhenger av kontekst og kommunikasjon, men når det gjelder oppmerksomhet fra en fremmed vil jeg si at en slik tilnærmelse er noe man kanskje kan akseptere på et utested, med visse forbehold, og IKKE på en buss. Jada, kvinner kan spille kostbare, men det skjer som regel IKKE på en buss. På meg virker det som om du forsøker veldig, veldig hardt å få noe av ansvaret over på henne, enten ved å stille spørsmål ved kroppsspråket hennes, eller ved å degradere troverdigheten hennes, men så overraskende som det enn er så er ikke de fleste av oss på en buss for å bli sjekket opp. Jeg har også opplevd at en fremmed hånd tok et godt tak om rumpa mi av en ukjent, eldre kar, og jeg lover deg at det eneste jeg gjorde for å "oppmuntre" ham i så måte, var å stå i min egen verden og lytte til musikk mens jeg ventet på min stopp.
Ordet du bruker er "kontekst", og det var å sitte rolig, trolig passiv, i et buss-sete (som oss alle andre), mens hun ventet på stoppen sin, og mannen tok henne for å være et lett mål. Det kan faktisk være så enkelt og må faktisk ikke ligge noe mer informasjon til det som hun holder tilbake. Seksuell trakassering skjer over alt i det åpne, fra og med alle kjønn.

Og hun var et lett mål for ham, fordi hun, som meg, var sjenert, innestengt og frøs til når hun ble redd og ukomfortabel - og kjære Isenmin123 det er IKKE din skyld. Man skal kunne få sitte på bussen uten å bli lagt an på, og når det skjer - i noe som skal være ganske trygge omgivelser - da er det fort gjort å få panikk. Jeg håndterte det ikke noe spesielt bedre enn du gjorde, fordi jeg rett og slett ble så sjokkert. Hvem gjør sånn, liksom? I ren refleks slo jeg bort hånda til han som grep meg om rumpa, sendte ham et sjokkert og giftig blikk, men fikk meg ikke til å si noe. Angrer fremdeles litt på at jeg ikke skrek noe sånt som "HVA I HELVETE ER DET DU TROR DU DRIVER MED; TAR MEG PÅ RUMPA?!" for å rette oppmerksomhet mot ham og hva han gjorde. Men jeg er ikke høylydt, og jeg hater konfrontasjon, så jeg gikk og satte meg ved siden av noen andre på bussen.
En annen gang jeg tok buss var det en mann som satt og nistirret på meg i nesten 10 minutter. Jeg overså ham så godt jeg kunne. Av en eller annen grunn valgte jeg å gå av en buss-stopp tidligere (den neste ville satt meg utenfor huset mitt), og gikk av sted - og jeg går ganske fort, så han må ha løpt for å ta meg igjen, og da stilte han seg rett foran meg. Sa jeg hadde et nydelig smil (jeg lover, jeg smilte IKKE). Takket ham og sa han fikk ha en hyggelig kveld, men han grep meg om armen og spurte om hvorfor jeg ikke ville snakke med ham. Vi var midt i et nabolag så jeg <tror> ikke at noe ville utartet seg, men jeg var likevel veldig lettet da en ung dame kom forbi og spurte etter universitetet. Jeg tviler på at det var tilfeldig, så jeg sa jeg skulle vise henne og så gikk vi sammen.
Alt jeg hadde gjort for å oppmuntre den oppmerksomheten, Rebelman, var å stå fullstendig i min egen verden på bussen og vente på stoppen min. Og du er jaggu bra naiv, Rebelman, hvis du tror at menn (og kvinner) som tror det er fritt fram til å klå på folk er i stand til, eller villige til, å forstå kommunikasjonen hun sender ut, enten hun skrek eller ei. Her referert til ""viktigheten av at hun selv kommuniserer på en tydelig/utvetydig måte at hun ikke liker berøringen eller oppmerksomheten hans, slik at han har mulighet til å forstå at han bør trekke seg tilbake/kalibrere måten han fremtrer på, og slik at hun hvert fall kan være sikker på at han ikke kan ha feiltolket noen ting."" Noen folk er bare svin med fullstendig manglende sosiale antenner som ikke er i stand til/villige til å lese en sosial reaksjon om så en øyelege sto ved siden av dem og pekte ut bokstavene. Ikke unnskyld dem, er du snill - det er de som har noe å jobbe med når de begår seksuell trakassering, ikke offeret.

Saken er Isenmin123 at man kan støtte på snodige, ekle og ukomfortable mennesker hvor som helst**, og selv om jeg skjønner veldig godt at dette har satt en støkk i deg så skal du ikke være redd for å ta buss igjen. Det blir som å unngå åpne plasser fordi det har vært så mye terror i Europa; det er svært lite sannsynlig at det kommer til å skje deg igjen. Og <hvis> du skulle se samme mannen, da kan du gå og si i fra til buss-sjåføren at han hadde tatt på deg mot din vilje sist du så ham, og at du ville satt pris på om sjåføren holdt et øye med ham. Jeg har tatt buss hver dag til skole og jobb hver dag, ofte flere ganger om dagen, de siste 8 årene og det er de eneste to opplevelsene jeg har å vise til. Jeg synes det er to for mye, men da kan du jo se for deg alle de gangene jeg har tatt buss og det ikke har skjedd noe :)

Du kan jo også snakke med noen; enten et familiemedlem eller en venn, også forsikre deg om at dere kan ha en eller annen form for kommunikasjon mens du er på bussen de neste dagene, til du kommer inn i en trygg rutine igjen. Og sinnet er sterkt. Forhåpentligvis vil panikken og angstfølelsen for å ta bussen roe seg igjen etter noen dager med normal aktivitet. Hvis det er en helsesøster på skolen du går på kan det kanskje også hjelpe å snakke med denne :) Både fordi de sikkert er kjent med lignende situasjoner og fordi de er en fortrolig samtalepartner, hvis du ikke orker å snakke med noen i familien.

Dette innlegget ble mye lengre enn planlagt, men jeg føler virkelig med deg i dette, og hvordan Rebelman formulerer seg i sine innlegg - selv om han trolig mener vel - er til stor irritasjon. Men som du leser fra de andre innleggene så får du mye støtte her :)


** Du vil for eksempel ikke tro hvor mange weirdos som legger an på meg på jobb, og jeg jobber i en bokhandel, bare fordi jeg smiler og er imøtekommende - som er AKKURAT det jeg blir betalt for å være -.-
Avatar

Til Rebelman

aug 27 2017 - 13:10
Vel.. du uttaler deg om kontekst og du kan tydelig lese at trådstarter ikke på noen som helst måte ønsket berøringer fra denne mannen. Det er en ting når noe er frivillig, mellom to voksne og samtykkende mennesker, men ingenting av det trådstarter skriver slår meg som samtykkende. Ikke når hun flyttet seg vekk fra mannen som klådde og hopper av bussen 8 stopp før hun egentlig skal av.

Du mener at en mann skal tolke underbevisste signaler om at jenta ikke ønsker berøringen, burde det da ikke være nok å flytte seg lenger vekk som hun først gjorde? Nei, sånt hjelper ikke alltid, pga mannen i dette tilfelle selv ikke visste når han skulle stoppe. Da er det noe som er galt med mannen som ikke klarer å lese en ukomfortabel setting. Det er også noe galt med en fyr som tar akkurat det setet ved siden av ei som sitter for seg selv, når det er mange andre ledige plasser i bussen. Spesielt når det er helg og det har vært fest, mange sikkert har drukket. Man kan heller ikke skylde på at alkohol kom i veien, for slikt skal man kunne styre selv med litt promille - hvis ikke burde man rett og slett holde seg unna flaska om man mener at det er med på å senke ens dømmekraft. Noen oppegående mennesker klarer å vedkjenne at de har ansvar selv når de har inntatt promille.

Det er generelt ganske risky å bare klå på en person man ikke vet hvem er. Jeg vil ikke anbefale at menn bare går bort å klår på ei jente han ikke en gang har snakket med. Man skal være ekstremt oppegående for å ta små hint her og der fra jenter, noe jeg tviler på at menn flest klarer å lese inn i settingen, ettersom de ikke vet eksakt hva som får en fremmed til å reagere med uro, ubehag, frykt osv. Det er derfor man ikke bare går opp til noen og berører dem. Dermed kan ikke en slik setting sammenlignes med en setting hvor to voksne har kommet i prat med hverandre og deretter velger å initiere noe sammen. Det er et helt annet scenario. Du må klare å skilne mellom disse og da må man være svært, svært oppegående og sensitiv til andres reaksjon og energi.

Du Rebelman, kan ut fra måten du uttaler deg og fremstiller deg selv, fremstå noe sketchy. Man skal generelt ikke presse seg på en vilt fremmed. Skal man i det hele tatt ta på noen og gjøre noe videre med vedkommende, skal det være klar tale og et tydelig ønske om noe mer. Ikke bare en jævla gjettelek. Det er derfor de aller fleste menn VET at de ikke skal gjøre slikt på ei fremmed. De aller fleste menn vet hvor grensene ligger og vet at det er veldig uanstendig å opptre på en slik måte og de samme type menn, gjør aldri noe slikt mot ei vilt fremmed jente de ikke vet om ville likt den type ting. Derfor skal man aldri gjette seg til om en person ville likt noe eller ei.

I en normal setting, kunne fyren ha spurt om det var greit å sette seg ned ved siden av og initiert til samtale og sett om det var ok. Hvis det ikke er ok, så er heller ikke noe annet ok.

Trådstarter har iallfall ikke gjort noe feil og har opptredd veldig bra. Det er tragisk at ho måtte hoppe av bussen så mye tidligere, men det er vel bedre å ha lang vei å gå, enn å ufrivillig bli befølt på bussen.

Det er ikke alle som klarer å si fra tydelig og man kan fryse i en slik setting, men det er den som velger å berøre andre sitt ansvar å holde seg selv i skinnet og holde hendene sine for seg selv.
Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 27 2017 - 16:55
Herregud dere er oversensitive. Det er som om ingen av dere faktisk leste de to innleggene mine. Jeg har tatt hensyn til og bemerket akkurat de punktene dere kritiserer meg for - men dere klarer ikke å se det fordi dere tolker teksten i innleggene mine automatisk ut i fra hvordan dere "tror" jeg mener det. Hvis dere leser innleggene mine, ord for ord, med objektive øyne, så vil dere se at alt jeg sier er både veldig rettferdig lagt opp ovenfor trådstarter, og at alt jeg sier går ut på å vise hensyn ovenfor jenter/andre mennesker. Men dette ser dere ikke og ignorerer totalt fordi dere ikke VIL se det.

I tillegg påstår dere flere ting som rett og slett er feil og ikke stemmer med hvordan virkeligheten fungerer.
"Man kan ikke ditten og man kan ikke datten." Dere har ikke peiling. Dere virker som en gjeng med pliktoppfyllende sauer som følger alle de overfladiske, sosiale "reglene" uten å forstå at de noen ganger KAN brytes av menn som har sosial intelligens og vet hva de driver med når de flørter med jenter. Det finnes INGEN "regler". Alt som finnes er mennesker og menneskelig kommunikasjon. Alt er tøyelig hvis omstendighetene og kommunikasjonen tilsier det. Har man sosial intelligens kan man komme seg unna med MYE, samtidig som folk trives og uten at noen føler seg trakassert. Alt handler om HVA man gjør og HVORDAN man gjør det.

(Dette betyr ikke at man aldri bommer og gjør feil, men det betyr at det er mye mer som faktisk er akseptabelt å gjøre, enn hva man ofte skulle tru. Men selvfølgelig avhengig av hvor flink man er.)Dere skriver blant annet ting som:

"Man går bare ikke bort til noen på en buss å begynner å tafse, sånn er det bare uansett hva."

"Det skal heller ikke være nødvendig å gå rundt å tenke over hvorvidt man sender ut falske signaler eller ikke av frykt for at en av det motsatte kjønn skal opfatte kvinnens eget kroppsspråk som en invitasjon til fysisk kontakt."

"Her er det ikke tvil om at mannen på bussen er ansvarlig for det han gjorde, og krenket trådstarter mot hennes vilje."

"Det er mange som stivner ved fysiske overgrep,som å bli tatt på låret eller ved voldtekt. De får ikke til å si eller gjøre noe.Det betyr IKKE at det et greit."

"Jeg vil ikke anbefale at menn bare går bort å klår på ei jente han ikke en gang har snakket med."

"Man skal generelt ikke presse seg på en vilt fremmed."

"Trådstarter har iallfall ikke gjort noe feil og har opptredd veldig bra."

"Det kan faktisk være så enkelt og må faktisk ikke ligge noe mer informasjon til det som hun holder tilbake."

"Jezes, hvor begynner jeg her.. Jeg kunne brukt hele søndagen på å plukke fra hverandre innleggene dine, og levere det tilbake som et essay."

"Og du er jaggu bra naiv, Rebelman, hvis du tror at menn (og kvinner) som tror det er fritt fram til å klå på folk er i stand til, eller villige til, å forstå kommunikasjonen hun sender ut, enten hun skrek eller ei."

"Ja, som du sier - det avhenger av kontekst og kommunikasjon, men når det gjelder oppmerksomhet fra en fremmed vil jeg si at en slik tilnærmelse er noe man kanskje kan akseptere på et utested, med visse forbehold, og IKKE på en buss. Jada, kvinner kan spille kostbare, men det skjer som regel IKKE på en buss."

"På meg virker det som om du forsøker veldig, veldig hardt å få noe av ansvaret over på henne, enten ved å stille spørsmål ved kroppsspråket hennes, eller ved å degradere troverdigheten hennes, (...)"Alt dette og andre ting dere har skrevet, viser meg at dere ikke har lest innleggene mine grundig nok og uten fordommer, siden dere åpenbart ikke har fått med dere alle poengene mine. Dere velger de tingene jeg har skrevet som i utgangspunktet kan virke sketchy - men uten å ta med resten av det jeg skrev/konteksten rundt det jeg skrev og å bruke hodet.

Og som jeg også skrev i innleggene mine: Dere veit ingen ting som hva som egentlig foregikk og hvordan type kommunikasjon hun egentlig hadde med mannen. Selvfølgelig antar jeg at hun har vært ærlig her og faktisk har trukket seg unna han og ikke vist noe interesse; men samtidig er jeg klok nok til å vite at dette ikke nødvendigvis er sannheten, og at det eksisterer en MULIGHET for en annen versjon. Jeg forholdt meg altså NØYTRAL ovenfor henne.
Avatar

Re: Befølt på bussen

aug 27 2017 - 18:03
catlover: "Det blir det samme som å si til et voldtektsoffer at du sa ikke nei så da var det ikke voldtekt."

Må bare bemerke at det er ikke voldtekt hvis ikke "voldtektsofferet" har uttrykt tydelig motvilje/motstand, enten verbalt eller via kroppsspråk. Et hvert voldtektsoffer har et personlig ansvar for å tydelig signalisere til overgriperen at han/hun ikke ønsker å ha sex. Å unnlate å uttrykke at man ikke vil ha sex, er ikke det samme som å faktisk uttrykke at man ikke vil ha sex. For da kunne hvem som helst hatt frivillig sex og kommet dagen etterpå og påstått at det var voldtekt.

Et "voldtektsoffer" kan ikke bare legge skylden på en "overgriper" hvis "offeret" selv ikke har forsøkt å unngå samleiet på en eller annen måte. (Så sant "offeret" var i våken tilstand/ikke neddopet eller lignende.)
Det er mange voldtektssaker hvor et påstått "voldtektsoffer" mener at noe er voldtekt, når det egentlig aldri har vært uttrykt noe motvilje eller motstand.Utholdende!: "For de som ikke forstår det, legger keg ved en link som anbefales på det varmeste.
Jeg håper at spesielt RebelMan ser denne!"

Budskapet i videoen er innlysende og totalt waste of time. Videre er budskapet også delvis altfor forenklet og FEIL på enkelte måter. Igjen, alt handler om kontekst/måten alt foregår på. Et nei er IKKE nødvendigvis et nei.

Verden din er tydeligvis veldig enkel, hvor reglene kun er svart & hvitt. Virkeligheten er derimot full av farger, hvor ikke alt trengs å spørres direkte om.

Hvis man er en hensynsfull mann med et godt hjerte, men man samtidig forstår jenters psykologi og hva som er en naturlig eskalering til fysisk berøring eller sex - så VIL eskaleringen til fysisk intimitet oppleves naturlig og normal for begge parter, selv om et verbalt samtykke ikke har blitt gitt. Det finnes nemlig flere former for samtykke.

Direkte spørsmål om samtykke er svært unødvendige, og føles altfor formelle og unaturlige for begge parter - sammenlignet med hvordan en naturlig eskalering føles. Og begge parter ønsker aller helst en naturlig eskalering mot fysisk intimitet - som forekommer enkelt og problemfritt hvis man som sagt er hensynsfull og oppmerksom på jentas signaler.
Naturlig eskalering føles naturlig og behagelig av en grunn: Det er slik the human mating dance er MENT å utfolde seg fra naturens side.
Avatar

Isenmin123, hvordan går det?

aug 29 2017 - 13:20
Hvordan har det gått med deg siste to dagene, Isenmin123?
Til forsiden