Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst som er mer fysisk enn psykisk?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst som er mer fysisk enn psykisk?

april 18 2017 - 11:52
Jeg sliter en del med at angsten min er veldig fysisk. Jeg klarer ofte å rasjonalisere bort den psykiske angsten, men den fysiske gir ikke slipp. Får ofte hjertebank (uregelmessig puls), skjelvinger, puste vansker, kvalme og slikt.

Blir ganske sliten/utmattet når jeg først får angst pga alle de fysiske reaksjonene og lurer på om det er noen som opplever det samme som har tips? Noe man kan gjøre for å forebygge mot de fysiske syntomene?
Avatar

Sikkert ikke dumt :)

april 19 2017 - 01:17
Jeg tror frisk luft vanligvis hjelper fordi jeg går ut/bort fra angst situasjonen? Litt det samme med vann og slikt. Kan sikkert hjelpe med litt pauser, trenger sikkert ikke å pine meg unødvendig selvom folk sier at man helst ikke skal forlate en situasjon med angst :P

Avatar

Re: Angst som er mer fysisk enn psykisk?

april 19 2017 - 11:06
Jeg tenker at angst jo er både fysisk og psykisk. Jeg tror kanskje mange av oss som sliter med angst har dårlig kontakt med kroppen(jeg selv), så da "sitter" angsten lenger i, fordi det er vanskeligere å rasjonalisere, som du sier, med kroppen? Det å bevege seg bort fra en angstfylt opplevelse er nok smart; du gir kroppen din klare beskjeder og tar kontroll over situasjonen - opplever jeg, iallefall. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være smart å "stå i" en angstfylt situasjon? Mitt hode og min kropp er ikke istand til å lære noe, da? Men, det er vel individuelt, hva som virker for oss?
Avatar

Er kanskje ikke helt i sync med kroppen min

april 19 2017 - 13:40
Jeg sliter med en kronisk smerte og har vært på en smerteklinikk for å mestre hverdagen og slikt. Det var en som ba meg legge meg ned og bare tenke og fokusere på armene mine og hun ble veldig sur på meg når jeg sa at jeg ikke kjente noe spesielt. Tydeligvis var det ikke det hun ville høre og anklaget meg for å ikke konsentrere meg nok. Vet ikke om det har noe å si, men tydeligvis så føler jeg ikke så veldig mange signaler fra kroppen før det er smerte eller ubehag.

Litt over til det med å forlate en situasjon med angst: Har blitt fortalt av psykologer at man helst skal forlate en situasjon med lite angst og mye mestringsfølelse for å skape bedre assosiasjoner til neste gang slik at det skal bli lettere. Føler ikke at det har hjulpet meg så veldig, er allerede ganske sta. Ender bare opp med at jeg pusher for mye og blir dårlig ut dagen og kommende dag.
Avatar

Re: Angst som er mer fysisk enn psykisk?

april 19 2017 - 13:49
Hvilke smerter har du lewdalex?
Avatar

Smerter

april 19 2017 - 23:38
Jeg har noe som heter "Venøs/Vaskulær malformasjon" i bekken. Altså utenom fagspråk så betyr det at jeg har uregelmessig størrelse på blodårene mine. Det er flere ting som kan skape smertene, slikt som blodpropper, trykk på nerver, skade på vev og andre ting ut i fra det jeg har hørt fra legene.

Det er en noe uvanlig greie så nesten alle legene jeg snakket med kunne ikke si noe særlig om det. De som kunne litt om dette var de som behandlet meg og det var litt vanskelig å ha en samtale mens jeg var høy på morfin og ble stukket med masse nåler :P

Målet var å sprøyte inn noen giftstoffer lokal for å få blodårene til å krympe sammen, men det hjalp ikke så veldig. Det er alt for mange blodårer og det ligger for nærme huden til at de tør å gjøre noe uten å lage mer skade enn nytte.

De har ingen andre behandlingsforslag så jeg ble bare henvist til en smerteklinikk og alt de kunne gjøre var å gi meg Paralgin Forte (Andre medisinske alternativer var A preparater noe som de ikke ønsket å gi meg siden jeg er såpass ung).
Avatar

Re: Angst som er mer fysisk enn psykisk?

april 20 2017 - 00:23
Kjære vene dette hørtes slitsomt ut!! Musklene som blir vonde da el?
Avatar

Kjennes ikke ut som muskel smerte?

april 20 2017 - 01:07
Det gjør ganske vondt og det er slitsom ja, men jeg tror ikke det er muskel relatert? Er faktisk litt usikker siden jeg aldri fikk helt svar på hva som gjør at jeg har vondt, fikk bare en liste over ting som kunne være grunnen. Ganske teit, men så lenge jeg får smertestillende som fungerer så er jeg egentlig fornøyd :P
Avatar

Hei

sep 1 2017 - 11:55
Det kan hjelpe å puste godt ut, helt nede fra magen, det hjelper meg hvis jeg er svimmel pga overfladisk pust.

Hvis jeg er redd for å besvime, kan det også være til hjelp å vekselsvis stramme og slappe av i lår og setemuskler slik at de hjelper venene med å pumpe blod tilbake til hodet.

Det hjelper også godt å puste inn gjennom nesen mens du teller til 4, så holde pusten mens du teller til 4 og så puster ut med tungen i tannkjøttet i overmunnen rett ved der fortennene kommer, gjennom munnen mens du teller til 8(inni deg). Dette gjentas ca 4 ganger, ike mer i starten, så du ikke blir uvel av det igjen.


Til forsiden