Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, redsel og smerter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, redsel og smerter

aug 30 2017 - 22:11
Jeg føler meg helt utslitt. Har de siste 2 mnd blitt mer og mer elendig. Fikk mitt første panikkanfall sist uke og reiste faktisk til legevakten fordi jeg var helt sikker på at jeg skulle dø. Jeg mister følelsen i halve ansiktet, det føles ut som om jeg ikke får nok luft og til tider stråler det også ned i venstre arm. Har hatt kraftige ryggsmerter og er nå sykemeldt pga det. Er etter sykemeldingen panikken startet. Tror jeg ble redd etter prolapsen i ryggen (det var en ganske stygg prolaps med sterke strålesmerter der jeg ble sendt i ambulanse til sykehus). Hva gjør dere når disse følelsene kommer? Når den berg og dalbanefølelsen skyller over kroppen? Jeg er så lei av å være svimmel hele tiden, føle at jeg ikke er i min egen kropp (ute av meg selv opplevelse) og at jeg blir sliten etter å ha vært sosial. Og er det bare jeg som fryser hele tiden? Jeg har aldri hatt noe slikt før, så jeg har en så enorm respekt for dem som har hatt dette over lang tid/flere år... i tillegg føles det ut som om hele halsen er hoven og snurper seg sammen og at kjeven er fylt opp, som om jeg har tygd tyggis i flere dager i strekk. Nå ble det mye, men har ett anfall nå og måtte få ut alle tankene.
Avatar

Re: Angst, redsel og smerter

sep 1 2017 - 15:27
Hehe, ikkje meininga å flire litt, men kjennar meg skremmande mykje igjen i alt du seier :-D

Eg er førehaldsvis ny med angst sjølv, og må jo seie du har ein flott anledning til å jobbe med det når du har innsett at du har engstelige tanker alt no, så tidleg. Eg trur det er viktig å bruke sjukemeldingsperioda godt, og vere sjukemeldt, men ikkje ligge på latsida. Ikkje dropp ting. Eg veit det er meir fristende å ligge heime og halde rundt dyna (gjer det sjølv før augeblikket), men du må vere eit ja-menneske. Gå på tur i skogen (bra for ryggen), gå ut med kjente, gå på kjøpesenteret, ta bussen +++. Sikker på at desse tinga er det du har MINST lyst til akkurat no, men det er ikkje DU som seier det, det er angsten. Tross angsten, møt den, og gjennomgå alt av panikkanfall som ein helt. Ekte panikkanfall er ille, og ja, du trur du skal dø. Men kanskje etterkvart vil me innsjå at det ikkje vil skje?

Min teori er at om me kan ta panikkanfall frå å vere stort og skummelt og gjere det til noko me ikkje lenger er redd for, så sultar me angsten ihjel. Utan skumle panikkanfall har me ikkje meir å vere redd for :-) Berre ei tanke eg har hatt gåande.

Benytt sjansen, og kjemp mot angsten medan du framleis har energi til det ;-) Angst er av dei tinga som ikkje blir betre av å ignorerast, det fekk eg merke!
Avatar

Og for alt i verda,

sep 1 2017 - 15:38
Drit i Dr. Google. Han er ikkje god i skallen, og vil garantert gjere deg sjukare i rekordfart ;-)
Avatar

Re: Angst, redsel og smerter

sep 2 2017 - 15:10
Haha, ja jeg har nok aldri googlet så mye som jeg har gjort etter første angstanfall! Fant dette forumet og fant ut at dette var beste sted å dele tanker og lese for å roe meg selv ned :-) Har ett familiemedlem som har slitt med angst hele livet, hell i uhell, så vedkommende har forklart hvordan angsten er.

To dager etter første anfall reiste jeg direkte i en stor bursdagsfeiring og ble der i 2 dager før jeg reiste på besøk og tok buss over en lengre strekning alene. Jeg ble så sint på meg selv når jeg fikk det, at det var ikke snakk om å lytte til kroppen om å ligge på soverommet! Dette har utløst angsanfall hver dag, men de blir mindre og mindre voldsomme og mer og mer diffuse. Men jeg er redd for å være alene, så neste steg er å ha ett angstanfall uten å ha noen der som kan roe meg ned. Er så redd for å bli avhengig av å ha mennesker rundt meg 24/7!

I går når jeg hadde anfall hadde jeg både nyresvikt og blodpropp i leggen i følge kroppen min. Det er helt latterlig at kroppen kan oppføre seg sånn, når hodet vet at det ikke er noe galt!
Avatar

Re: Angst, redsel og smerter

sep 2 2017 - 18:09
Slik er det!
Nyresvikt, hjertesvikt, infarkter både her og der, ein del av kvardagen :-D
Før var eg ein mykje friare person enn no. Eg feira avslutning av eit studieår med å reise til utlandet og vere 5 dagar på skogen med telt og rifle, og jakte heile døgnet, utan mobildekning. Eg kunne rett som det var reise på telttur i fleire dagar, utan ei einaste katastrofetanke. Men no har eg vanskeleg for så mykje som å gå i den lokale lysløypa aleine, for "ting kan skje"...

Eg nektar å godta at det er livet mitt, så eg vil jobbe så hardt eg kan med det :-)
Avatar

Re: Angst, redsel og smerter

sep 3 2017 - 21:50
Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver! Det dumme er jo for min del nå at jeg sliter sånn med smerter i hele kroppen. Jeg er redd for min egen kropp og hva den kan finne på å gjøre. Gjør meg så trist at jeg skal gå rundt og ha konstante smerter i kroppen... Har du det slik også? At det er vondt over alt 24/7? Er dette som gjør meg mest urolig, at selv om jeg ikke har panikkanfall, så har jeg store smerter :-(

Så om jeg da sitter på bussen eller skal gå på butikken, så blir jeg svimmel og har smerter hele tiden og da er det lettere å få panikk når hele kroppen anspenner seg fra før av... føler at hver dag har vært ett eneste stort panikkanfall i snart 2 uker...
Til forsiden