Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og kosthold

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og kosthold

april 13 2017 - 12:06
Hei! :) Jeg lurte bare på om noen har positive erfaringer med å legge om kosten? Jeg har GAD og panikkangst. Er det visse typer mat/drikke som forverrer tilstanden hos dere?

Jeg vil legge til at jeg ikke har noe særlig angst for de fysiske symptomene som oppstår sammen med angsten. Vet at man kan få raskere puls av koffeinholdig drikke osv, men det plager meg ikke. For meg er det redselen i seg selv som er det værste, jeg blir bare livredd uten grunn.

Setter stor pris på tilbakemeldinger :-)
Avatar

Spis sunn mat du liker

april 13 2017 - 13:40
Jeg kan ikke tro at mat i fysisk fortsand kan ha noe å si for psyken, dessverre. Jeg tror ikke noe mat hjelper mer enn annet.

Jeg tenker at det beste du kan gjøre er å spise tilstrekkelig med sunn mat du liker så du føler deg opplagt i kroppen. Jeg skal ikke si at "en frisk kropp har en frisk sjel", men jeg tror alle får det litt bedre både fysisk og psykisk av å spise sunn mat de liker. Og hvis du liker usunn mat (hvem gjør vel ikke det?) burde du gjerne spise det og.

Lykke til :)
Avatar

Takk

april 13 2017 - 15:24
Takk for svar. Jeg leter febrilsk etter en løsning, og da håper man liksom på å finne noe konkret som kan hjelpe. Hadde vært en drøm hvis jeg kunne spise frisk fra angsten. Men det er som er for godt til å være sant, er vel som regel det...
Avatar

Hei

april 13 2017 - 22:06
Jeg har en annen mening. Mat kan så absolutt påvirke angst og depresjon. Jeg anbefaler ikke å spise masse junkfood og tung mat. Du blir tung i kroppen og føler deg uvell. Det er ikke noe mat du bør spise mer av enn annet. Følg vanlige kostholdsråd. Prøv å ha et stabilt blodsukker. Aktivitet og struktur i hverdagen er også ekstremt viktig.
Avatar

Jeg tror det kan ha god effekt :)

mai 8 2017 - 21:44
Min erfaring med angst som for det meste går på psyken og uro/engstelse har ledet meg til ett bedre kosthold. Jeg er ikke sikker på om sunn mat kan direkte hjelpe mye alene mot slike psykiske lidelser, men jeg tror vertfall at det å kutte mye på den voldsomme sukkerholdige maten er ett godt trekk. jeg føler at sukker gjør kroppen slapp og ikke minst uro og fører til ubalanse, og denne ubalansen og slappheten vil jeg mene gjør kroppen mer svak for eventuelle anfall, krisetanker som lettere river kroppen løs i angst osv. jeg tror samlet at en opplagt kropp med sunt kosthold er sterkere mot anfall og kvernetanker og derfor gjør situasjonen lettere og enn blir raskere bli frisk :) etter min erfaring fungerer det veldig å spise sunt og ikke minst kutte ut godt sukkerholdige produkter.
Avatar

Re: Angst og kosthold

mai 12 2017 - 14:21
Jeg så en svensk dokumentarserie i fjor sommer, der de viste med en gjeng forsøkspersoner at det ikke er gunstig med for mye raske karbohydrater ved angst og depresjon. Må si vanlig, sunn mat fungerer bra for min egen del. Kjenner meg tung i både hode og kropp hvis det blir for mye hurtigmat og godteri. Kan jo ikke skade å prøve? :)
Avatar

Stabilt blodsukker

mai 21 2017 - 12:35
Å ha et stabilt blodsukker gjennom hele dagen kan hjelpe på humør, tanker og følelser.
Avatar

Blodsukker

mai 21 2017 - 15:44
Hva må mann spise for å holde blodsukkeret stabilt
Avatar

Spise mat

mai 21 2017 - 17:31
Spise måltider med langsomme karbohydrater, protein og salat. Kanskje spise vær tredje time. Spise mere bær og grønnsaker. Spise åroteinholdig mat som Bønner som ikke er så tungt å fordøye.
Frukt inneholder mye sukker som gjør at blodsukkeret stiger fort.
Avatar

Re: Angst og kosthold

mai 24 2017 - 10:05
Kan vegetarisk / Vegan mat hjelpe å forbedre Egen helse? Verdt forsøk.

Albert Einstein sa noe om vegetarisk mat, synes jeg så et sitat om det
Avatar

Re: Angst og kosthold

mai 24 2017 - 10:07
Når en spiser kjøtt så kan det å være fra et dyr som har hatt vondt energi og angst fra da det ble slaktet. Den energien får selvsagt de som spiser dette kjøttet i seg og da får de også den vonde energien (angsten) i seg.
Avatar

Re: Angst og kosthold

mai 24 2017 - 18:14
Min erfaring er at mat med mye protein kan lindre litt. Altså feks kyllingfilet med ris og grønnsaker uten noe fete sauser.

Hva vedkommende over skriver om energier er ikke virkelighetsbasert.

Avatar

Kanikkespillepiano

mai 25 2017 - 09:15
Gir mening med proteiner
Avatar

Re: Angst og kosthold

juni 6 2017 - 09:30
Dette synes jeg er kjempeinteressant! Det var nylig en artikkel i aftenpostens a-magasin om akkurat psykiske lidelser og kosthold. Den er bak betalingsmur, men om dere har tilgang til biblioteker med databaser kan det hende dere finner den.

Personlig tror jeg ikke mat kan kurrere psyken, men jeg tror den kan være med å bidra til livskvalitet. Altså at man får mer energi, føler seg gladere og har det bedre med seg selv. Det er jo også bra for tarmene og hjernen å spise sunn og god mat!
Til forsiden