Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for min eksistens!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for min eksistens!

mars 16 2017 - 14:51
Hei, har slitt med angst i 5-6uker nå pga pga vonde feber drømmer som ga meg Panikkanfall, som igjen ga meg angst 24/7.

Mitt problem er at tankene handler om min eksistens. Ikke om livet, døden og universet men mer ting som "jeg styrer denne kroppen, jeg ser ut av øynene" og dette skremmer meg ekstremt. Og det er ingen "safespots" heller, så har blitt helt utmattet av disse tankene.

Er det noen som har noe lignene, eller har hørt om noen?
Finner ingen som har et slikt tankemønster og det er nok det som plager meg mest.
Har fått oppfølging av fastlege og psykolog, men har ikke timer før neste mnd.

Hilsen gutt 24
Avatar

Hei.

mars 17 2017 - 19:36
Kjenner meg så absolutt igjen!

Ved å ha helseangst i mange herrens år klarte jeg å komme inn i det eksistensielle angstmarerittet, noe jeg vil si jeg erfarte mye mer forvirrende og skrekkslagent enn helseangsten. Klarte etterhvert å utvikle depersonalisering og deralisering. Du vil bli meget overrasket over tankemønsteret til folk. Jeg trudde også jeg var den "eneste" som hadde det slik, men kan garantere deg at det er flere. Husker også godt hvor slitsomt det var å ha det slik, føler med deg når du sier at du ikke har noe "safespots", man kan jo ikke rømme fra seg selv!
Avatar

Re: Angst for min eksistens!

mars 17 2017 - 20:18
Tusen takk for flott svar Arivlene, var nettopp dette jeg trengte!

Har merket de siste 2 ukene at det går litt av og på så lenge jeg er opptatt med noe, så forhåpentligvis går ting rette veien.
Lyser glede av meg de gode timene, men de dårlige eier jeg ikke livsglede.

Har du blitt frisk fra dette? og isåfall hva hjalp for deg?
Avatar

Hei.

mars 19 2017 - 19:37
Godt å høre at jeg kunne gi deg en kortsiktig lettelse!

Derimot så kan veien ut være lang og vond, personlig er jeg fortsatt i en fase hvor jeg har blitt MYE bedre enn tidligere! Er absolutt mulig å bli frisk til tross for at når man er på sitt verste ikke trur det. Erfaringsmessig ble jeg bedre jo mer aggressivt jeg gikk inn for at jeg skulle bli frisk.

Søke hjelp hos fastlegen, komme seg i grupper og medisiner har hjulpet meg å endelig komme mer tilbake til den personen jeg var! Og for hver uke som går nå så føler jeg meg litt bedre. Uansett hva du gjør for å bli bedre, så ha tålmodighet! Dette kan ta lang tid og du merker ikke dag for dag at du blir bedre, men over tid så vil du merke forskjell. Hadde du snakket med meg for 4-5 måneder siden hadde jeg nok sagt at det er ingen vei ut av elendigheten osv..

Viktig å finne seg noe å gjøre og prøve så godt du kan å leve som normalt, lettere sagt enn gjort, i know! Det er greit å feile og ikke fikse alt med en gang, du er tross alt syk! Men det absolutt verste du kan gjøre er å sitte hjemme å dvele over ubehaget, da kan jeg garantere at det blir bare verre!

Arivlene
Avatar

Re: Angst for min eksistens!

mars 19 2017 - 21:17
kjenner meg godt igjen. er typisk angst for mennesker som er reflekterte eller generelt sett har sett for mye scifi eller opplever mye uvirkelighet. idag har jeg slitt så sykt med det å spørre meg selv om jeg drømmer eller ikke, liksom som jeg skulle bare plutselig våknet i min seng akkurat nå. det er vondt og i tillegg så spør jeg meg så mye om bevisstheten, som for eksempel; "er jeg egentlig her nå?". uff det er ekkelt, men til syvende å sist er det bare tanker å følelser.
Avatar

Re: Angst for min eksistens!

mars 30 2017 - 16:31
For meg hjelper det å minne meg selv på at tanker bare er tanker, ikke noe mer enn det. Vi alle har strømmer av tanker som kommer, og jeg har øvd på å kunne observere tankene uten å "bli grepet av" dem. Altså større avstand mellom meg og tankene. Se for deg at en tanke er en buss som kommer, du kan velge om du vil hoppe på og bli med den, eller om du vil stå og se på at den drar av sted. Kanskje kan du speide etter neste buss, eller kanskje velger du å fokusere på noe annet. Gir det mening?

Safe spot... kanskje kan det være å fokusere på pusten? Kjenne etter i magen, om den er avslappet, hvor er pusten... Eller se rundt deg, finn fem ting du navngir, f.eks. der er en stol, der var det en blåfarge, osv. Hva som helst, det som fanger nysgjerrigheten din.
Avatar

Re: Angst for min eksistens!

mars 30 2017 - 16:34
Stimi1993, sorry, det var ikke meningen å trykke "varsle" på deg! Trodde klokka betydde noe annet, jeg er ny her!
Til forsiden