Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å kjøre bil

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å kjøre bil

des 7 2017 - 13:09
Hei.
Noen her som har angst for å kjøre bil? Hvordan takler dere det?

Det går som regel greit å sitte på med andre, men når jeg skal kjøre selv, spesielt alene, da kommer angsten. Har blitt litt bedre nå på veier som jeg har kjørt mange ganger, men så fort det er f.eks veiarbeid, omkjøring e.l. eller hvis jeg skal kjøre til et sted jeg ikke har kjørt alene før, da får jeg veldig angst. Føler de hjemme ikke forstår meg. Kom hjem nå og hadde skikkelig angst pga en lang og "ny" kjøretur, men ble bare kjeftet på når jeg sa noe.
Avatar

Normalt

des 7 2017 - 22:36
Angst kan kle seg i mange former. Kjenner mange som sliter med å kjøre bil, sitte på tog, generelt gå til nye steder eller områder.

Du skriver at du kjenner ekstra på det når du kjører i områder der du ikke har vært før/kjørt alene før. Det kan jo komme av at du ikke vet hva som venter deg eller bare den generelle usikkerheten ved det, at du ikke har fullstendig kontroll over hva som vil møte deg.

Jeg vil anbefale deg å kjøre de rutene du synes er ubehagelige flere ganger, sånn du blir kjent med veien/miljøet. Det blir da også lettere å komme til kjernen av problemet, om det er selve kjøringen eller eksterne faktorer som trigger angsten.

Kanskje også lurt å nevne at du kan oppleve "angst for angsten". Om du tenker på bilkjøring som ubehagelig, vil angsten komme frem hver gang du setter deg foran rattet. Assosiasjoner dannes som regel i ubevisstheten, så prøv å gjør bilkjøring til en hyggelig aktivitet uansett hvor vanskelig det er!

Gutt 19
Avatar

Re: Angst for å kjøre bil

des 8 2017 - 09:33
Ja, jeg har det, men jeg har ikke lappen. ER dog ikke mye igjen til jeg kunne fått den, men tør ikke å sitte i samme bil som en kjørelærer, så det skjer ikke :|
Til forsiden