Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Aldri gi opp !

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Aldri gi opp !

mars 10 2017 - 18:19
Jeg er en gutt som har sliti med angst gjennom hele ungdomsskolen og helt til nå. da jeg fikk mitt første panikkangstanfall i 8. klasse, husker jeg at jeg hadde en helt jævlig periode, der jeg ikke klarte å gå ut døra en gang, jeg følte verden var noe for seg selv og jeg var stengt mellom 4 vegger. Jeg klarte aldri å være sosial på noen måte som jeg pleide. heldigvis for meg var det sommerferie den tiden, så jeg var så glad for at jeg ikke hadde det å tenke på.
Dagene gikk og jeg begynte hos BUP (psykolog) og jeg ble fortalt at jeg må alltid gjøre det jeg har minst lyst til hvis jeg virkelig vil gjøre noe med denne angsten, og nettopp det gjorde jeg. Jeg tok steg for steg, begynte å bli med på butikken iblant, gikk meg en liten tur i nabolaget, fokuserte mye på pusten min.
Da jeg skulle begynne på skolen var jeg nervøs, svett, urolig. jeg ville helst være hjemme, men som psykologen sa ''gjør det du har minst lyst til'' nettopp det gjorde jeg. jeg prøvde så godt jeg kan å fokusere på det som skjer akkurat nå. Dagene gikk fremover og jeg følte meg så sterk, jeg kunne gjøre absolutt alt jeg kunne drømme om å gjøre, det å være med venner, og bare kunne gå en tur var helt fantastisk.
Jeg begynte på videregående og jeg hadde det kjempe fint, jeg hadde det så bra at jeg fant ut at jeg vil prøve noe nytt, jeg vil flytte på hybel og bo for meg selv og møte nye folk! nettopp det gjorde jeg. Så jeg søkte 2. klasse videregående i Lillehammer 2016.

Jeg hadde det så fantastisk i Lillehammer og dagene gikk fremover.
Men plutselig i jula fikk jeg et nytt angstanfall i hybelen. jeg kjente meg svett, dårlig og hjertet mitt begynte å pumpe, og 1000 tanker surret samtidig i hodet mitt og jeg fikk er forferdelig uvirkelighetsfølelse. alle stemmene rundt meg føltes som skjedde under vann og jeg løp inn på rommet mitt sånn at ingen skulle se meg. Jeg la meg i sengen og vrei meg rundt i senga. Hodet mitt føltes som om det veide tusen kilo.

Også var jeg tilbake i samme bobla som jeg var i på ungdomsskolen...
på selve julaften med hele familien husker jeg at jeg ikke klarte å tenke på noe annet enn angsten, jeg klarte ikke smile eller le sammen med dem. jeg følte meg alene og hadde det forferdelig. hjertet mitt pumpa dobbelt så fort hver eneste dag og jeg kjente klumpen i magen så og si hvert minutt. det var så forferdelig slitsomt. jeg klarte heller ikke gå ut, bli med på butikken, være til stedet.
Jeg ble sjukemeldt fra skolen i 2 uker for å finne tilbake til meg selv..

Jeg satt meg ned å tenkte.. ''hva er det jeg egentlig er redd for?'' jeg ba også angsten komme å ta meg, men jeg ville vise hvem som er sterkest.

Dagene framover ser jeg lysere på, jeg tar dag for dag. jeg kan også dra ut med venner, dra på kino, gå til skolen, men jeg merker hele tiden at angsten er ute etter å ta meg.

Jeg har aldri vært en gutt som har brydd meg om natur eller ta en gåtur, eller i det hele tatt bry meg om naturen. Men nå, så setter jeg så stor pris på det jeg kan oppleve og se, noe jeg aldri skulle tro skje.

det er vanskelig å skrive på en måte dere skal skjønne det på, men det jeg prøver å si er at aldri gi opp! jeg gir aldri opp, bare se lysere på ting og ikke sett dere ned å tenk for mye! tenk heller på det fine her i livet!
Avatar

Re: Aldri gi opp !

mars 30 2017 - 16:13
Du har hatt en tøff periode i livet ditt, og du er sterk som klarer å komme deg videre. Dessverre er ikke jeg en sånn person... Skal gi opp snart, men syns det er hyggelig å få fine opplevelser og sånn med folk før jeg går bort. Jeg har opplevd for mange ting, og klarer ikke å gjøre noe med dem alene.
Til forsiden