Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ARG!!!Vektøkning av cipralex/escitalopram!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ARG!!!Vektøkning av cipralex/escitalopram!!

okt 26 2016 - 16:04
Hei!
Har dere andre her noen erfaring med vektøkning av escitalopram eller cipralex?
Jeg har gått på dette i ca 6 mnd nå og de fungerer veldig fint på psyken (slet med angst) jeg har nå lagt på meg nesten 12 kg på 6 mnd! Og jeg holder det ikke ut... prøver å spise sunt også men det er som om kroppen min bare samler og tar vare på alt jg tar i meg. har også veldig treg fordøyelse... vet ikke om det og kan ha noe å si. Før var jeg slank, hatt høy forbrenning og effektiv fordøyelse :P Jeg føler meg som en gris nå og begynner å få issues pga av vekt.. må jo handle masse nye klær....kan man kvitte seg med vann i kroppen på noe måte? dere som har hatt samme problem, gikk dere ned i vekt igjen når dere sluttet på pillene? hilsen tjukkebolla.....
Avatar

Ja... Velkommen i klubben

feb 7 2017 - 13:55
Seint svar da jeg ikke oppdaget denne gruppa før nå... Ja jeg begynte på Cipralex i 2009 mens jeg veide 59 kg og hadde bmi på 20. Nå idag veier jeg 74 og har en bmi på over 25. Har blitt dissefeit og dvaskete... Ingen tvil om at det kom fra medisinene da vektoppgangennkom rett etter oppstart av disse. Nå har jeg nettopp sluttet (3 uker siden siste pille) og er for tidlig å si noe om jeg kommer til å gå ned noe i vekt. Hadde kanskje håpt noe av vekta kunne vært vann i kroppen som kunne blitt borte nå fremover. De flotte klærne jeg brukte for er for lengst gitt bort. Olabukser som satt som et skudd er erstattet med tights som er det eneste jeg får på meg pga bilringen min..... Meget deprimerende ja..... :(
Avatar

Vektøkning av cipralex

feb 7 2017 - 23:56
Ja, jeg kjenner til det problemet! Gikk på cipralex i 5 år og la på meg kjempemye. Jeg tror de ga økt apetitt, da jeg kunne spise og spise og aldri ble mett. Tok sin tid før jeg koblet vektøkningen med medisinen. Nå har jeg byttet medisin, og føler ikke på sult på samme måte! Synd Cipralexen har så mange bivirkninger, for den funket jo godt på angst og depresjon!
Avatar

Hey hey

feb 20 2017 - 02:44
Altså, vet ikke om det er dette du vil høre, men trening kan kanskje hjelpe med å holde vekta i sjakk. Trening skal visstnok være veldig bra for angst og depresjon også. Går ikke på noen medisiner, men sliter med at jeg går bare ned i vekt og ser snart ut som er pinnedyr. Dette kom av at angsten fikk meg til å kaste opp og jeg fikk diaré.
Avatar

Re: ARG!!!Vektøkning av cipralex/escitalopram!!

feb 25 2017 - 15:40
Snakk med fastlegen din om å bytte medisin kanskje? Jeg går på efexor(venlafaxin) og det er en av veldig få antidepressivaer som IKKE har vektøkning som bivirkning. Jeg er veldig fornøyd med den!
Avatar

Re: ARG!!!Vektøkning av cipralex/escitalopram!!

mars 2 2017 - 16:27
Forbrenningen til de ulike er så og si det samme. Det er inntaket av kaloriene som er det avgjørende. Når det kommer til medisiner er det ikke direkte medisinene som gjør at man går opp i vekt. Men de kan ha bivirkninger som gjør at man får økt matlyst. Jeg gikk også en del opp i vekt en periode (dette uten medisiner), og jeg kunne ikke skjønne hvordan det var mulig. For jeg følte jeg hadde spist det samme som før. Følte det på samme måte som deg, at kroppen bare samler opp det den kan. Men det gjør den ikke. Men da jeg la om kostholdet mitt og forsøkte å gå ned igjen skjønte jeg jo fort at matinntaket mitt var annerledes enn det var før jeg begynte å gå opp.

Det du må gjøre er altså å kontrollere mattinntaket ditt. Men om du føler du ikke klarer det ville jeg nok prøvd noen nye medisiner.
Avatar

arg...

april 6 2017 - 00:19
Åååh jeg blir så irritert når folk skriver at er kaloriene som er avgjørende!! Det har snart gått 1 år siden jeg slutta på cipralex og jeg har ikke gått ned noe av det jeg la på meg fordi det har gjort noe med hvordan kroppen min fungerer. Jeg gikk opp 16 kilo på under 6månder og jeg spiste absolutt ikke mye for jeg var fortsatt sterkt preget av angsten. I dag er passe aktiv, går mye turer da jeg har hund og jeg passer veldig på hva jeg spiser og hvor mange kalorier jeg får i meg iløpet av en dag. Og her sitter jeg med masse vann i kroppen og veit ikke hva jeg skal gjøre..Det er skummelt at det ikke er gjort mer forskning på senbivirkningene av Cipralex, det er jo veldig rart å gå opp masse i vekt på kort tid uten å ha spist mer enn normalt og så ikke kunne si at det er medisinene?
Avatar

Re: ARG!!!Vektøkning av cipralex/escitalopram!!

april 6 2017 - 17:07
Jeg har gått på maxdose Cipralex lenge. Flere år. Aldri hatt vektproblemer med den eller noen form for veske i kroppen. Jeg har tvert i mot blitt uvel/kvalm og gått ned ivekt. Men sånt er vel individuelt.
Avatar

Samma her...

april 18 2017 - 23:10
Lagt på med 5-6 kg siden jeg begynte på cipralex for 9 mnd siden. Det høres kanskje ikke mye ut, men hadde det ikke vært for at jeg elsker å trene, så hadde det nok vært mange fler og jeg er/var ikke akkurat syltynn i utgangspunkte.

Jeg VET at det er økt apetitt som er problemet i mitt tilfelle. Og når jeg i tillegg er kjempesvak for sjokolade og annet søtt, er veien kort til de ekstra kiloene.

Jeg prøver nå å kontrollere det bedre og heller lære meg å tåle å være litt sulten, men det er vanskelig fordi sult ofte forbindes med angst for min del. Jeg får de samme symptomene ved angst som jeg gjør når jeg er sulten (skjelven, irritert , sint).

Har vurdert å snakke med legen om å bytte medisiner, men er usikker, for de fungerer jo. Så jeg tenker at jeg må gjøre det beste ut av det og ikke fokusere for mye på vekta.
Til forsiden