Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

For mye fokus på sex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

For mye fokus på sex

nov 29 2017 - 11:15
Ei jente står fram på frokost tv i dag og syns det er for mye sex fokus blant unge damer i dag. Så langt alt i orden. Men jeg spør meg selv blir det mindre sex fokus av å kle seg sexy? Det er forskjell på å kle seg pent og kle seg sexy. Jenta var veldig utfordrende kledd og hadde knapt bh på seg. Det hele så litt dumt ut når man vil ha mindre sex fokus.
Avatar

Re: For mye fokus på sex

nov 29 2017 - 23:34
Punkt 1) Hun misforstår naturen. Desto friere et individ (og dets samfunn/kultur) er, desto mer i tråd med deres biologi vil de leve. Med andre ord, desto friere man er, desto mer lever man slik man egentlig vil/slik som føles mest naturlig for en selv. Og for jenter er både deilig sex og det å se sexy ut en STOR ting biologisk sett (selv om de ikke innrømmer dette i offentligheten, og ikke viser dette i sin adferd i offentligheten).

Punkt 2) Du må forstå hvordan jenter fungerer. De er gående selvmotsigelser (og det er selvfølgelig også menn til en viss grad). Hun kan kanskje påstå dette kun for å øke hennes sosiale verdi (være på tv/være kjent), uten at hun virkelig mener det. Eller så kan hun kanskje mene det hun påstår, samtidig som hun også liker å være fokusert på sex og å se sexy ut selv. (Igjen, jenter er gående selvmotsigelser.)

Jenter vil generelt forsøke å skape drama/nye sosiale "regler" (i tillegg til å forsøke og innfri de "allerede etablerte, sosiale reglene"), som en metode for å øke sin sosiale verdi/etablere sin plass i det sosiale hierarkiet. Ei jente som gjør dette sørger dermed for at hun står "høyere" enn andre, ved at hun gir de sosiale "regler" som de må følge (hun etablerer seg dermed som alpha-female, eller nærmere en alpha-female).

Jenter er sosiale manipulatører (mer enn menn); "det sosiale" er hovedsakelig jenters domene. Hvis du noen gang har hørt alle de latterlige "reglene" jentegjenger ofte har for gruppa si, og alt dramaet og intrigene de skaper seg, skjønner du hva jeg mener. Det er et sosialt spill som etablerer og kontinuerlig justerer hvor de forskjellige jentene befinner seg i det sosiale hierarkiet i gruppa. (I tillegg føles også drama godt/spennende for jenter, siden de er mer emosjonelt sensitive vesener enn menn.)

Kort sagt: Jenter vil påstå og si mye rart (som menn selvfølgelig også vil til en viss grad); trikset er å se gjennom det og forstå hva som egentlig foregår "bak kulissene". Life will always try to fool you.
Avatar

Nesten litt latterlig

nov 30 2017 - 00:06
Nå har ikke jeg sett dette, så jeg vet ikke hvordan hun gikk kledd, men er ekstremt usaklig av deg å si negativt om at hun ikke hadde bh på seg. Jeg går nesten aldri med bh, fordi jeg syns det er ubehagelig. De få gangene jeg bruker bh er det myke bher. Det å ikke bruke bh viser ikke sex fokus på noen som helst måte. Hvem har liksom bestemt at man «MÅ» bruke bh? Det er dønn naturlig å ikke bruke det. Så vet du det iallfall:)

Det gummybear skriver er veldig trangsynte synspunkter, fordi alle er forskjellige som personer uavhengig av kjønn! Det å dra alle jenter/kvinner under samme kam blir for dumt. Og det samme med gutter/menn. Alle er forskjellige.
Avatar

Re: For mye fokus på sex

nov 30 2017 - 00:17
Jentesør95: Jeg skrev generelt. Og det er ingen overraskelse at mange jenter vil motsi meg på dette; det gjør dere alltid :) Men biologi er biologi. Konsistente/gjentagende erfaringer fra virkeligheten ljuger ikke. Menn og kvinner fungerer generelt på en kjønns-spesifikk måte, selv om alle mennesker er forskjellige mennesker. Det er et faktum. Mennesker er både like og forskjellige; nøkkelen er å forstå hvor likhetene og forskjellene er.

Dere kan forsøke å vri dere vekk fra sannheten så mye dere vil i et forsøk på å fremstå "sosialt korrekte/politisk korrekte/uskyldige" (som at "det liksom ikke finnes generaliseringer"), men enkelte av oss vet sannheten. I tillegg er ikke dette ting dere vanligvis tenker bevisst over, og dere er derfor ikke nødvendigvis klar over det selv en gang, på et bevisst nivå.
Avatar

..

nov 30 2017 - 02:00
«Og det er ingen overraskelse at mange jenter vil motsi meg på dette; det gjør dere alltid :) Men biologi er biologi.«

Mitt svar til det er at jeg hadde sagt akkurat det samme om det var beskrivelse av å dra alle gutter under samme kam. Selvfølgelig


«Mennesker er både like og forskjellige; nøkkelen er å forstå hvor likhetene og forskjellene er.»

Noe av det er jeg enig i. Men likevel så gjelder ikke dine påstander om hvordan liksom alle jenter er, eller hvordan alle gutter er, om hvordan det FAKTISK er. Da kan det rett og slett virke som du har vært uheldig å ikke truffet på et like stor mangfold av mennesker.(noe jeg såklart ikke vet, men i mine øyne virker det slik)

Jeg har ikke behov for å framstå «sosialt korrekt/politisk korrekt/uskyldig" som du beskriver. Jeg personlig fremstår som regel litt forskjellig avhengig av situasjonen, så lenge jeg framstår naturlig som meg selv,noe som kan bli vist både på godt og vondt. Jeg gjør masse feil, noe som er menneskelig og jeg er IKKE redd for å innrømme det heller:) (bare for å ta et enkelt eksempel)

Grunnen til jeg følte for å skrive disse kommentarene her i dette forum innlegget er rett og slett fordi jeg har sterkt imot slike påstander som noen av beskrivelsene var og da føler jeg for å si ifra! Jeg vil ingen vondt, så håper ikke jeg blir misforstått. Og alle skal selvfølgelig få lov til å ha sine egne meninger og tanker, men noen ting kan være best å bare holde for seg selv.
Avatar

Re: For mye fokus på sex

nov 30 2017 - 02:28
Haha homo sapiens...
Avatar

Re: For mye fokus på sex

nov 30 2017 - 06:58
Jentesør95: Påstandene mine er basert på velkjente observasjoner av jenter generelt og forskning innenfor evolusjonær psykologi. Faktum er at menn og kvinner generelt fungerer forskjellig og at jenter av biologiske årsaker ER mer sosialt orienterte enn menn, og at dere dermed benytter dere mer av sosiale "regler" i de sosiale sirklene deres enn hva menn gjør, som en måte å etablere/justere det sosiale hierarkiet i den sosiale sirkelen deres. Alt dette er åpenbare faktum for en person som har omgås mye jenter i livet sitt (enten personen er gutt eller jente), og som i tillegg har studert evolusjonær psykologi (enten på hobby-basis eller på universitet), og som dermed ikke kun forsøker å se virkeligheten ut i fra den latterlige "politisk korrekte, kjønns-nøytrale" kulturen som er full av ukorrekte framstillinger av virkeligheten.

Som sagt: Dere jenter tenker vanligvis ikke bevisst over hva dere gjør og hvorfor dere gjør de tingene dere gjør (dette gjelder selvfølgelig også menn til en viss grad), og derfor er dere ikke nødvendigvis klare over disse tingene på et bevisst nivå."'Og det er ingen overraskelse at mange jenter vil motsi meg på dette; det gjør dere alltid :) Men biologi er biologi.'
Mitt svar til det er at jeg hadde sagt akkurat det samme om det var beskrivelse av å dra alle gutter under samme kam."

Og det ville vært like feil av deg å gjøre det. Det eksisterer korrekte generaliseringer av menn på akkurat samme måte som det eksisterer korrekte generaliseringer av jenter."Jeg har ikke behov for å framstå 'sosialt korrekt/politisk korrekt/uskyldig' som du beskriver."

Du ønsker åpenbart at den "politisk korrekte, kjønns-nøytrale ideen hvor alle mennesker er forskjellige og generaliseringer ikke eksisterer", skal være sann. For hvis du virkelig hadde vært opptatt av å finne sannheten, og dermed hadde tatt observasjonene fra det virkelig liv med i betraktning, så ville du aldri ha påstått det du gjør. Da ville du sett at det er enkelte ting som generelt går igjen for henholdsvis menn og kvinner - som blant annet innebærer de tingene jeg har listet opp her. (Og dette er bare en liten del av de biologiske forskjellene på menn og kvinner.)

You're in denial fordi dette ikke støtter agendaen/ideen til "PC-culture", som du helst vil at skal være sann.
Avatar

Re: For mye fokus på sex

nov 30 2017 - 07:17
JajaSikkert: Haha ikke sant... Har alltid syntes menneskers uenigheter med argumenter som slenges fram og tilbake, bare for å ende opp med nøyaktig samme standpunkt som det de hadde da diskusjonen startet, er latterlige. But we're humans... this is what we do... :) Sjelene i etterlivet må le godt av dette... ;)
Avatar

Men...

des 1 2017 - 10:23
Det med sex er nå en privatsak. Hvor ofte man har sex osv. Så hvorfor stå fram i media med dette?
Avatar

Til gummybear

des 2 2017 - 03:40
Jeg har mine meninger, du har dine. Vi får vel bare være enige om å være uenige:p
Avatar

Re: For mye fokus på sex

des 2 2017 - 07:30
Fair enough ;)
Til forsiden